• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #708935  autor: voudox
 08 kwie 2014, 19:09
Mam pytanie do osób znających się na jabłuszkach:).

1. Jaki mogę mieć maksymalnie rozsądny zainstalowany iOS w 3Gs'ie ?
2. Jaką mogę mieć przeglądarkę w 3gs? Czy najnowsza będzie działać? A jak tak to czy płynnie?
3. Czy duża/ jak duża jest różnica w przeglądaniu internetu w 3gs a 4 lub 4s?
(pytam wyłącznie o przeglądanie stron www - znam różnice w "bebechach" między 3gs a 4 czy 4s.

Szukam iphona głównie do testów stron i ew. aplikacji, które tworzę/analizuję konkurencję ect. I zastanawiam się czy 3gs wystarczy. Nie jestem fanem marki, wybaczcie moje pytania..:)

Dziękuję za odp.

#709288  autor: dwaeuro
 10 kwie 2014, 10:39
1. 3GS chodzi w miarę dobrze nawet na ostatnim oficjalnym sofcie (iOS6). Niektórzy narzekają, że na 'piątce' było lepiej, ale moim zdaniem nie ma większych różnic. To nie to samo co iOS5 na 3G czy iOS7 na 4.

2. Tak, w miarę płynnie.

3. Wyświetlacz to podstawowa sprawa. Na iP4 strony wyglądają o wiele lepiej. Poza tym szybkość 'czwórki' no jest troszkę lepsza.

Jeżeli nie chcesz wydawać 7 stów i chcesz tylko do testowania to moim zdaniem warto ;)

Nowa Huta Wolne Miasto!

#709297  autor: slawekt
 10 kwie 2014, 11:08
voudox pisze:Czy duża/ jak duża jest różnica w przeglądaniu internetu w 3gs a 4 lub 4s?
Różnica w komforcie oglądania stron www pomiędzy 3gs a 4s jest wyraźna.
Zarówno w jakości jak i szybkości wyświetlania. Zwłaszcza jak zainstalujesz na obu modelach w miarę nowoczesny i porównywalny system (np. iOS 6).
Jeżeli chodzi o testowanie aplikacji, to zdecydowanie 4s, bo można na nim zainstalować iOS 7.1 (w przypadku 3gs musisz się zadowolić jedynie 6.1.3), który działa całkiem porządnie i będziesz miał dostęp do pełnej oferty AppStore. Na starszych systemach część aplikacji odmawia możiwości instalacji z racji posiadania zbyt starego systemu... I zjawisko to będzie się pogłębiać w miarę upływu czasu :-(
Z wymienionych przez Ciebie trzech modeli Apple, polecałbym zdecydowanie 4s (obecnie w miarę przystępny cenowo). Zaś iPhone 4 z góry odrzucam, bo cena jest pośrodku obu tych modeli i jego parametry nie są do niej zbytnio adekwatne.
Tak więc ostateczna decyzja zależy w zasadzie od wysokości Twojego budżetu :-)