• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #699246  autor: VooDoo0717
 18 lut 2014, 15:27
Siema. Temat być może już dosyć mocno wałkowany, ale nigdzie nie udaje mi się znaleźć satysfakcjonującej odpowiedzi. Więc tak: Kupiłem iP 5 16GB z sim-lock'iem na sieć "Orange/TMobile United Kingdom" (tak miałem zapisane w wyniku sprawdzenia telefonu) i to bodajże oznacza że sim-lock jest na sieć EE UK (połączenie Orange z TMobile). Dokupiłem do tego kartę R-SIM 8 Gold. Niestety dopiero teraz dowiedziałem się że aktywować iP można tylko przy użyciu sieci macierzystej (czyli pozostaje mi sprowadzenie starteru do Polski - co ogólnie nie jest problemem). Lecz po aktywacji chciałbym korzystać z sieci T-Mobile PL i tu moje pytanie. Czy R-SIM 8 Gold ominie blokadę na tą brytyjską sieć czy muszę ściągnąć sim-locka aby go normalnie używać (co kosztuje już 500zł :/).
Gdzieś znalazłem informację że R-SIM 8 Gold nie ominie EE UK ale nie jestem co do tego przekonany.

Z góry dziękuję za każdą cenną odpowiedź, link do innego tematu (najlepiej z konkretną stroną gdzie dokładnie zawarta jest informacja o tym.

Najchętniej zwróciłbym telefon ale niestety jest to osoba prywatna i nie ma obowiązku przyjąć zwrotu.

#699369  autor: ra-v
 18 lut 2014, 21:31
A włącz telefon bez karty, wsuń potem Gevey na ekranie aktywacji telefonu (wybór języka) i poczekaj aż zacznie wyskoczy lista sieci. Potem wybierz sieć, po zalogowaniu wyłącz telefon, włącz i spróbuj aktywować.

Na starszych iPhone zdaje się to działało.

Mobilnie: iPhone 4 8 GB (Play) / Nokia 6310i (Orange) / LG Cookie (Play)
Internet: ZTE MF821+TL MR3420v2 (T-Mobile) / Huawei E1752C (Aero2)