Siema. Temat być może już dosyć mocno wałkowany, ale nigdzie nie udaje mi się znaleźć satysfakcjonującej odpowiedzi. Więc tak: Kupiłem iP 5 16GB z sim-lock'iem na sieć "Orange/TMobile United Kingdom" (tak miałem zapisane w wyniku sprawdzenia telefonu) i to bodajże oznacza że sim-lock jest na sieć EE UK (połączenie Orange z TMobile). Dokupiłem do tego kartę R-SIM 8 Gold. Niestety dopiero teraz dowiedziałem się że aktywować iP można tylko przy użyciu sieci macierzystej (czyli pozostaje mi sprowadzenie starteru do Polski - co ogólnie nie jest problemem). Lecz po aktywacji chciałbym korzystać z sieci T-Mobile PL i tu moje pytanie. Czy R-SIM 8 Gold ominie blokadę na tą brytyjską sieć czy muszę ściągnąć sim-locka aby go normalnie używać (co kosztuje już 500zł :/).
Gdzieś znalazłem informację że R-SIM 8 Gold nie ominie EE UK ale nie jestem co do tego przekonany.
Z góry dziękuję za każdą cenną odpowiedź, link do innego tematu (najlepiej z konkretną stroną gdzie dokładnie zawarta jest informacja o tym.
Najchętniej zwróciłbym telefon ale niestety jest to osoba prywatna i nie ma obowiązku przyjąć zwrotu.
Gdzieś znalazłem informację że R-SIM 8 Gold nie ominie EE UK ale nie jestem co do tego przekonany.
Z góry dziękuję za każdą cenną odpowiedź, link do innego tematu (najlepiej z konkretną stroną gdzie dokładnie zawarta jest informacja o tym.
Najchętniej zwróciłbym telefon ale niestety jest to osoba prywatna i nie ma obowiązku przyjąć zwrotu.