• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #684355  autor: roxcz
 20 gru 2013, 23:21
Witam, mam problem z zakupionym telefonem w orange. Mój numer jest przeniesiony z playa do orange, jednak nie mogę skonfigurować mojego iphona. W informacji jest wyświetlane, że moja karta sim nie jest obsługiwana. Nie da się ani przez wi-fi ani przez i-tunes. Podejrzewam, że jest to problem z tym że sim z playa nie działa na iphonie zakupionym w orange, ale podobno powinnam dostać jakiś numer zastępczy...
Co powinnam zrobić, jak długo mam czekać na aktywowanie mojego numeru w orange? Czy odrazu jechać do salonu?
Proszę o pomoc

#686003  autor: orson_dzi
 28 gru 2013, 15:27
Czyli... Twój telefon jest z Orange, czy Play, bo nie wiem, czy się nie zgubiłem po drodze ;) .
Bo simlocka być chyba nie powinno, ale jak przenosiłaś numer z Play do Orange i telefon jest z Orange, to zdjęcie blokady jest darmowe. Musisz tylko zadzwonić do BOK.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#686139  autor: BigDill
 28 gru 2013, 23:54
Sam sie pogubiłem. musisz włożyć kartę innego operatora z wyłączonym pinem i wtedy będzie wszystko ok. bo jeżeli masz telefon z play to może mieć simlocka sposób opisany tutaj:
http://www.blogplay.pl/2012/09/simlock- ... go-pozbyc/
natomiast jeżeli masz telefon brany w orange to musisz isc do salonu firmowego i tam go zdjąć tyle.

#686249  autor: code
 29 gru 2013, 15:08
czyli rozumiem jest karta PLAY z numerem w Orange, a iPhone jest również w Orange. Simlocki w telefonie zależą od karty sim, nie numeru. pozostaje więc:

1. zdjęcie simlocku z iPhone poprzez salon / infolinię Orange (powini to zrobić za darmo)
2. wymiana karty sim na nową w Orange

#693624  autor: ra-v
 27 sty 2014, 00:24
Witam, mam problem z zakupionym telefonem w orange.
Czyli masz SIM Lock Orange.
Koszt ściągnięcia to 77 zł (standardowa stawka Orange dla zwykłych telefonów) albo 139 zł (wg strony simlock 24). Choć nie wiem czy nie jest tak, że SIM lock muszą ci ściągnąć za darmo w 2 tygodnie po podpisaniu umowy z Orange lub po zakończeniu umowy (tyle wiem z relacji znajomych, ale każdy podpisywał inne umowy, również na firmę).

Są inne sposoby, ale ten jest 100% pewny.

Mobilnie: iPhone 4 8 GB (Play) / Nokia 6310i (Orange) / LG Cookie (Play)
Internet: ZTE MF821+TL MR3420v2 (T-Mobile) / Huawei E1752C (Aero2)