• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #558658  autor: Avenger99
 05 cze 2012, 11:54
Witam wszystkich użytkowników forum, jestem tu nowy :)

Mam do Was pytanie: czy znacie jakieś ciekawe aplikacje budzika na iOS? Ten standardowy na iPhonie jest niezbyt ciekawy i dla mnie po prostu nieskuteczny. Często nawet nieświadomie go wyłączam i śpię dalej o_O Testowałem np. Sleep Cycle ale na mnie to nie działa :P Ktoś mógłby coś jeszcze mi polecić?

Z góry dzięki!

#558927  autor: M@jkel
 06 cze 2012, 12:46
No to będzie ciężko, każdy budzik można wyłączyć. Może zrób sobie dzwonek z jakiegoś hitu Slayera i ustaw jako alarm? ;)

#558959  autor: Avenger99
 06 cze 2012, 15:01
Dzięki za odpowiedź :) Niestety w moim przypadku wkurzająca muzyka nie działa... Im bardziej jest irytująca, tym prędzej ją wyłączam i wracam do snu :P

Widziałem kiedyś fajną appkę na Androida, która zmuszała Cię do ruszenia się z łóżka, żeby wyłączyć alarm! Niestety na iOS czegoś takiego nie mogę nigdzie znaleźć. :roll:

#558962  autor: DanielR
 06 cze 2012, 15:13
To patent niezależny od modelu telefonu. Wsadź komórkę w trudno dostępne miejsce, w drugim krańcu pokoju. Zanim do niej dojdziesz, znajdziesz, wyjmiesz i wyłączysz budzik, zdążysz się rozbudzić. :wink: :P
 #559456  autor: code
 09 cze 2012, 09:08
Avenger99 pisze:Witam wszystkich użytkowników forum, jestem tu nowy :)

Mam do Was pytanie: czy znacie jakieś ciekawe aplikacje budzika na iOS? Ten standardowy na iPhonie jest niezbyt ciekawy i dla mnie po prostu nieskuteczny. Często nawet nieświadomie go wyłączam i śpię dalej o_O Testowałem np. Sleep Cycle ale na mnie to nie działa :P Ktoś mógłby coś jeszcze mi polecić?

Z góry dzięki!
http://itunes.apple.com/us/app/wake-n-s ... 85823?mt=8

używałem, fajny, bo żeby go wyłączyć musisz potrząsnąć iPhone dość konkretnie - co wybudza. jak potrząśniesz niekonkretnie, będzie się drzyć dalej :)
 #559906  autor: Avenger99
 11 cze 2012, 13:53
code pisze:
http://itunes.apple.com/us/app/wake-n-s ... 85823?mt=8

używałem, fajny, bo żeby go wyłączyć musisz potrząsnąć iPhone dość konkretnie - co wybudza. jak potrząśniesz niekonkretnie, będzie się drzyć dalej :)
Hmm... Myślę, że używając tej aplikacji mógłbym swojego iPhone'a zatrząść na śmierć... :P:P

#560626  autor: Isis
 14 cze 2012, 12:31
Spróbuj tej aplikacji: http://itunes.apple.com/us/app/alarm-cl ... 42039?mt=8
Bardzo świeżutka aplikacja, ale nawet antyapps dali już recenzje: antyapps.pl/alarm-clock-extreme-–-ten-budzik-zmusi-cie-do-wstania-mamy-dla-was-kody-ios/
Zasada działania jest bardzo prosta: ściągasz => drukujesz kod => wieszasz w najdalszym zakamarku mieszkania => nastawiasz budzik => jak zaczyna rano wyć biegniesz w podskokach do kodu aby go zeskanować (inaczej budzika po prostu nie wyłączysz ;P)
Wypróbowałam dziś i działa genialnie :D
Swój kod powiesiłam koło smyczy mojego psa (pójście z nim na spacer jest zazwyczaj pierwszą rzeczą jaką rano robię xD... pies też istota żyjąca i też mu rano spieszno do "toalety" haha ;P)