• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #433430  autor: mootoor
 04 paź 2010, 10:47
Jak wyżej. Chce go kupić i zależy mi na opinii użytkowników. Jak to jest z tym gubieniem zasięgu? I drugorzędna nic nie znacząca sprawa- jak działa bluetooth z innymi urządzeniami?
 #433446  autor: quzo
 04 paź 2010, 12:02
mootoor pisze:jak działa bluetooth z innymi urządzeniami?
nie działa , chyba że wyjdzie jakiś soft jak do wcześniejszych modeli ale trzeba będzie mieć jailbreaka

#433451  autor: maniek89
 04 paź 2010, 12:13
Co sądzę? Mialem go w reku - super dotyk ergonimia i wogole ale za te pieniadze a nawet mniej mozna kupic rownie dobry model np Wave i jeszce zostaje. Iphony sa dobre ale ich cene i popyt na nie nakreca swietny marketing - ludzie na to leca

#433636  autor: mootoor
 05 paź 2010, 08:36
Jakoś nie mam przekonania do szajsunga. a zresztą widziałem jego test i jakoś oprócz wyświetlacza gorszego niż iphone nic mi się w nim nie podoba. Jego jakość wykonania i materiały pozostawiają wiele do życzenia. Nie interesują mnie opinie typu android itp bo telefonu używam tylko do dzwonienia oraz smsów.Czasem zrobię zdjęcie jak zobaczę coś ciekawego . a w moim abonamencie po zniżkach dam ok 1000 zł za wersje 32GB

#433637  autor: matteo
 05 paź 2010, 08:58
Ja tam osobiście nie zauważyłem różnic w zasięgu pomiędzy iPhone 4 a HD2.

Wyniki Field-testów - na PW.

#433639  autor: mootoor
 05 paź 2010, 09:26
matteo pisze:Ja tam osobiście nie zauważyłem różnic w zasięgu pomiędzy iPhone 4 a HD2.

Wyniki Field-testów - na PW.
Tak bardzo nie chce się zagłębiać. Chodzi mi o tą całą aferę z tym łączeniem anten. Że jak się dotknie to traci zasięg. Pisali że trzeba zakleić tasmą albo nosić w pokrowcu

#433645  autor: Jaca
 05 paź 2010, 10:09
Paru znajomych posiada iphona 4 i pytałem się ich czy mają jakieś problemy z zasięgiem, powiedzieli że nie maja.

#433647  autor: mootoor
 05 paź 2010, 10:15
http://www.apple.com/pl/iphone/specs.html

Na samym dole jest Gumowa opaska na IP. Lepsze to niż pokrowiec albo zaklejanie taśmą. I chroni przed upadkiem. Dobry pomysł. Może IP jest drogi i przereklamowany co wzbudza zazdrość u innych ale to też jest powód aby go kupić:D A jak się znudzi to się sprzeda po dobrej cenie. Szkoda tylko że nie działa bluetooth;/

#433650  autor: matteo
 05 paź 2010, 10:34
mootoor pisze:http://www.apple.com/pl/iphone/specs.html

Na samym dole jest Gumowa opaska na IP. Lepsze to niż pokrowiec albo zaklejanie taśmą. I chroni przed upadkiem. Dobry pomysł. Może IP jest drogi i przereklamowany co wzbudza zazdrość u innych ale to też jest powód aby go kupić:D A jak się znudzi to się sprzeda po dobrej cenie. Szkoda tylko że nie działa bluetooth;/
Ale ja już powiedziałem Ci, że problem z zasięgiem jest wymyślony na olbrzymią skalę i nie ma żadnych problemów.

Można polemizować w kwestii ogólnej co do czułości nowych smartfonów, ale jakiś olbrzymich różnic między innymi fonami a iP 4 - nie ma.

Daruj sobie opaski i futerały.

Jedyna "wada" jaką zauważyłem to to, że telefon cały czas ześlizguje się z nawet nie bardzo śliskich powierzchni... Jest po prostu wyjątkowo śliski.

#433653  autor: k615
 05 paź 2010, 11:10
Skoro używasz telefonu do dzwonienia to na co ci Iphone? Mój brat ma iphone 4 i powiedział że żadna rewelacja , fakt że czułość ekranu powala ,ale do reszty trzeba się po prostu przyzwyczaić.

#433661  autor: mootoor
 05 paź 2010, 11:56
k615 pisze:Skoro używasz telefonu do dzwonienia to na co ci Iphone? Mój brat ma iphone 4 i powiedział że żadna rewelacja , fakt że czułość ekranu powala ,ale do reszty trzeba się po prostu przyzwyczaić.
Powiedzmy że lubię dzwonić z dobrych telefonów. A zresztą wydaje mi się że to głupio by było płacić rachunek np za grudzień ileś razy większy niż wartość telefonu.

#433673  autor: HypnoticMan
 05 paź 2010, 12:58
Czy ja wiem czy głupio? Za taką kase jak dostaniesz iPka to kupisz 2 podobne jakościowo telefony, jak nie lepsze:)
Lans to nie jest wszystko :P

MixPlus - Pozostała liczba doładowań do końca kontraktu: 22

Sprzedam HTC DESIRE

#433676  autor: mootoor
 05 paź 2010, 13:04
HypnoticMan pisze:Czy ja wiem czy głupio? Za taką kase jak dostaniesz iPka to kupisz 2 podobne jakościowo telefony, jak nie lepsze:)
Lans to nie jest wszystko :P

Jakie podobne telefony do ip4 dostane za 1000 zł oczywiście nowe i z gwarancja?? A do tego jeszcze 2?

#433683  autor: dario321
 05 paź 2010, 14:12
a gdzie kupiles nowke iphone'a i z gwarancja za 1000zl?

#433699  autor: KamaZ
 05 paź 2010, 15:01
dario321 pisze:a gdzie kupiles nowke iphone'a i z gwarancja za 1000zl?
Wyżej napisał, że tyle mu wyjdzie w abonamencie po zniżkach.
mootoor pisze:A zresztą wydaje mi się że to głupio by było płacić rachunek np za grudzień ileś razy większy niż wartość telefonu.
Co do płacenia wyższego rachunku niż telefon wart to nie widzę w tym nic głupiego. Głupie i śmieszne dla mnie było jakiś czas temu jak koleżanka, która ma iPhona dzwoniła z mojego telefonu, bo nie ma nic na koncie :P

Widzę, że jesteś z Krasnobrodu, gdzie jest zasięg tylko GSM (dziwi mnie to bardzo w końcu to turystyczne miasteczko jest i mocno oblegane w sezonie), 3G brak. Nie wiem czy jest sens kupowania telefonu o takich parametrach za nie małą kasę. Zwłaszcza, że ma pełnić tylko podstawowe funkcje tj. dzwonienie i smsy. A w razie co korzystanie z internetu nie będzie osiągalne w pełni możliwości technicznych. iPhone 2G będzie się sprawował tak samo w tych warunkach.

#433702  autor: HypnoticMan
 05 paź 2010, 15:10
Gdybym miał przeznaczyć to 2500 na telefony to wybrałbym Samsungi: Wave i Galaxy S;)

MixPlus - Pozostała liczba doładowań do końca kontraktu: 22

Sprzedam HTC DESIRE

#433747  autor: dario321
 05 paź 2010, 18:26
i czego to nie robi sie dla szpanu :P

#433802  autor: k615
 05 paź 2010, 20:59
No ale co zrobić , chłopak się napalił. Co byśmy nie powiedzieli i tak wiesz że go kupisz ;) a wracając do tematu to podpytałem brata o kamerę i powiedział że porównywalnie do n97 i n900, czyli bez rewelacji ale nie jest też tragicznie.

#433809  autor: matteo
 05 paź 2010, 21:20
k615 pisze:No ale co zrobić , chłopak się napalił. Co byśmy nie powiedzieli i tak wiesz że go kupisz ;) a wracając do tematu to podpytałem brata o kamerę i powiedział że porównywalnie do n97 i n900, czyli bez rewelacji ale nie jest też tragicznie.
brat chyba nie kręcił filmów w HD :)

#433849  autor: mootoor
 06 paź 2010, 08:36
HypnoticMan pisze:Nie rozumiem tego, żeby kupować telefon tylko dla tego, aby ktoś mówił:
Ale on jest bogaty, taki telefon to sporo kosztuje.

Ale jak to mówią: Są ludzie i taborety.
Ta wypowiedz dotyczy raczej ciebie. Jak Ci coś przeszkadza to się nie wypowiadaj. I zauważ że cie nie obrażałem ani Nikogo na tym forum.

Chciałbym przypomnieć że zależy mi na opinii UŻYTKOWNIKÓW lub osób które znają kogoś co ma IP 4. Nie chciał bym czytać tutaj opinii ze Samsung czy inne coś lepsze bo lepsze itp. 1.Chce IP4 bo nie miałem nigdy żadnego IP
2. Podoba mi się solidna obudowa( a nie plasticzek jak w nokii czy samsungu)
3. najmniej straci na wartości. Więc jak okaże się że jest do kitu(w co wątpie) to go sprzedam za znacznie więcej niż za niego dałem