• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #394896  autor: user_delete5
 22 mar 2010, 17:09
Pytanie:

Dlaczego wg was Iphon to najlepszy telefon? i dlaczego warto wydac na niego ponad 2k zł(a nie np na omnie, HTC itp?) w czym on jest "najlepszy"? prosze o argumenty ale nie w stylu ze ma najlepszy dotyk i dostep do appstore bo to daje rowniez Ipod ktory kosztuje 1,5k mniej niz Iphon

#394907  autor: wilk100
 22 mar 2010, 17:46
Czy ja wiem czy najlepszy? Mnie sie podoba owszem ale za ta cene nie. Za mniej mam produkt o takiej samej funkcjonalnosci i jak nie wiekszej. Przedewszystkim jest ładny (to moje zdanie) a za wyglad trzeba zaplacic. Kupujac smartphona musisz wiedziec do czego jest on ci potrzebny . Dlatego wybrałem urzadzenie z pełnym GPS , ktorego Iphone nie ma , mimo iz brałem go pod uwage. Kupiłem Hero i nie widze by produkt appla ( a mialem z nim dluzsza stycznosc) go wyprzedzał. Aplikacje ktore potrzebuje sa w markecie wiec to tez zaden problem , coz brakuje takich app jak zlizywanie jedzenia z taleza czy wciaganie kreski :)
Mysle o iphone zostało juz powiedziane tyle ze juz słow brak :)

#395124  autor: user_delete10
 23 mar 2010, 16:12
wilk100 pisze:coz brakuje takich app jak zlizywanie jedzenia z taleza czy wciaganie kreski :)
:toothy7:

Też wydaje mi się, że argumentacja ekranem i największym sklepem ze softem to stanowczo za mało. Nie wiem co może skłonić kogoś do wydania ponad 2000 zł za nówkę...

#395138  autor: elmer7
 23 mar 2010, 16:35
co tu dużo mówić. Iphone nie jest wart 2000 zł. :) Taka jest prawda.
Uzasadnienie pisałem już w kilku wątkach na tym forum dlatego tym razem sobie daruję.

#395144  autor: matteo
 23 mar 2010, 16:56
Po pierwsze dlatego, że wyświetlacz jest nie do pobicia, tak samo jak i przeglądarka internetowa. Wyświetlacz: na razie, bo nie znamy jeszcze Super AMOLEDa w Wave'ie, ale jak do tej pory to najbardziej czuły i najlepszy jakościowi wyświetlacz jaki kiedykolwiek zrobiono. Przeglądarka internetowa - wyjątkowo intuicyjna, wyjątkowo szybka. Można otworzyć nawet 8 okien na raz, między nimi przełączanie, nawigowanie to bajka. Na nic nie czekasz - nie skupiasz się na systemie tylko na tym, na czym chcesz robić w necie.

Długo by gadać - poczytaj mój test:

http://pcarena.pl/articles/show/87993/A ... ndard.html

Głównie przeglądarka, nawigacja po systemie, wygląd i odtwarzacz mp3.

Aha - wcale nie uważam, że to najlepszy telefon. Po prostu ma swoje wyjątkowe i niepowtarzalne zalety...
Ostatnio zmieniony 23 mar 2010, 21:19 przez matteo, łącznie zmieniany 1 raz.

#395198  autor: Woocash
 23 mar 2010, 20:59
Ja kupiłem swojego iPhone'a tylko po to, żeby się nim lansować.

Po jakimś czasie zauważyłem jeszcze świetny odtwarzacz mp3, wbudowane 16gb pamięci, masa gier, aplikacji i wszystkiego co się da (Cydia/appStore). Do tego lansować się mogłem pokazując ludziom świetny wyświetlacz i szybkość działania całego systemu.

Ale i tak największym plusem jest to cudowne jabłko z tyłu obudowy <3

#395826  autor: code
 27 mar 2010, 13:01
telefon to telefon, smartfon to urządzenie z przeglądarką i możliwością instalowania aplikacji,

iPhone co cały ekosystem iPhone+iTunes+Appstore.

rano budzi mnie budzik w odpowiedniej do budzenia fazie snu; przez Remote uruchamiam kompa i iTunes - by mieć muzykę podczas robienia śniadania. sprawdzam w przeglądarce na którą mam tramwaj - i ruszam do pracy, po drodze czytając rss lub grając - ostatnio w Plants vs Zombies (mniej więcej co tydzień kupuję coś nowego) jednocześnie słuchając podcastów (uwielbiam dobry house i soczysty dnb, mam zasubskrybowane podcasty defected, hospotal rec i sporo innych) - lub oglądając videocasty (np wspaniałe Onion Network). iPhone wyciszył się delikatnie na chwilę, dając znać, że dostałem maila (przez Push). Odpowiadając na maila dołączyłem plik z mojego domowego komputera, kopiując z notatek założenia, które zrobiłem poprzedniego dnia, wieczorem.
zepsuł się tramwaj i trzeba kombinować przesiadkę; mam aplikację, która pokaże na mapie gdzie leży najbliższy interesujący mnie przystanek i jaką linią powinienem jechać dalej.
wysiadając z tramwaju schowałem telefon, bo zazdrosnych szczeniaków jest aż nadto. wypadałoby jednak przedzwonić do szefa, że będę później; wystarczy powiedzieć "połącz szef" - i po sprawie. pilotem przewijam piosenkę, spodobała mi się bardzo. można też głosem, ale niektórzy patrzą dziwnie, jak ktoś mówi "poprzedni utwór"
jest tramwaj, mam też pomysł na ciekawą melodię - odpalam Mujik i robię piosenki do wejścia do firmy.

jestem w pracy, na kilka godzin odstawiam telefon - nie mogąc się doczekać powrotu do domu (przeglądanie rssów) i czytania Pulsu biznesu (e-gazety) i kilku książek w wannie.

nie ma drugiego takiego urządzenia. po prostu nie ma.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2010, 19:36 przez code, łącznie zmieniany 1 raz.

#395914  autor: Bos
 28 mar 2010, 09:03
JA go kupiłem, bo:
1) jest naprawdę ładny, nie ma 500 szczegółów, z tyłu gładko, z przodu gładko.
2) gra świetnie, oczywiście na innych słuchawkach niż te z zestawu.
3) Dotyk jest mega.
4) Gry są na tyle fajne, że nie włączam ich na 5 minut (nie gram często, tylko w sytuacjach kryzysowych).
5) chciałem zobaczyć, co jest w nim takiego mega, że go kupują.
Jak się okazało, spełnia moje oczekiwania, bo aparat w telefonie to rzecz śmieszna, mam od tego swój aparat. Smsy pisze mi się bardzo wygodnie, a mit o pobieraniu danych, mi tam nic nie pobiera.
Poza tym, żeby się nie rysował, mam z tyłu coś na styl gumowej folii, z przodu jest również (ale już nie gumowa xD), więc telefon jak nowy.
A iTunes jest bardzo wygodny, mam wszystko w jednym miejscu i nie wyobrażam sobie iPka bez Itunes. :)

SE: T610i, K750i, W660i, W880i, 2x W910, C902
Nokia: 2600, 5300, 6300, N73 ME, 5610, 6230i, E51, 5800, E72
Apple: iPhone 3G 8GB
Motorola: V3xx, V8
Samsung: 2x U900, F480, Galaxy S
LG: KU990, Shine
BB: 9300
Obecnie: Samsung Galaxy S/ BB 9300

#395944  autor: damianDD
 28 mar 2010, 12:56
Przede wszystkim to płacimy za te jabłuszko co jest na obudowie:D Bo gdyby to była jakaś motorola czy inny model mniiej znany to by telefon kosztował znacznie mniej. Kiedy ten telefon wchodził na rynek kosztował mnie koło 2000zł a przecież miałem do wyboru Nokie 96 czy inne smartphony HTC np. ale wolałem iPhona bo ma to w sobie coś czyli ekran dobrej jakości,przeglądarka internetowa i inne bajery a aparat to tak jak powiedział Bos (wyżej) aparat to se można kupić osobno:P

Apple: iPhone 3G
Nokia: 3100, 2610, N95 8GB, 6303 ,6020
Sony Ericsson: k750i, k550i
Samsung: S7220 Ultra Classic, S5230 Avila
Motorola: V3
Siemens: A52, M50
Sagem: My-100x

#398575  autor: Matthew Rosati
 12 kwie 2010, 22:34
1.App Store
2. Multitouch
3. Nieporównywalnie wygodne menu
4. Prostota
5. Wygoda użytkowania
6. Ogromny potencjał
7. Najlepszy dotykowy ekran na rynku (najczulszy)
8. Świetna jakość muzyki