• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #389725  autor: robbo2k
 25 lut 2010, 09:49
Tym razem zobaczymy legendarny telefon, który zmienił świat czyli produkt firmy Apple - iPhone 2G. Będziemy w filmie rzucać iphonem o ziemie by zobaczyć. jego trwałość oraz co daje zamknięta sklejona obudowa. Oprócz tego kilka rozważań nad prostotą uzytkową interfejsu i postarm się wytłumaczyć dlaczegp iphone odniósł sukces.

http://www.youtube.com/watch?v=6L42mcdVzZ8

http://www.robbo2k.pl Testy wideo - Poradniki jak kupić i co kupić

#389801  autor: quzo
 25 lut 2010, 16:38
fajna recka

#389803  autor: Mordrag
 25 lut 2010, 16:38
Świetny test pełen obiektywizmu bez wymówek typu nie ma tego tamtego. Jesteś wzorem do naśladowania dla niektórych recenzentów telepolis, a w szczególności dla VINC. On zapewne napisałby brak 3G, brak odtwarzacza dvix, brak kart pamięci itp.

PS:Kiedy kolejny test ? :-)

#389822  autor: dario321
 25 lut 2010, 17:22
jedno ale...
ekran w ipku 2G sie rysowal i rysuje,a o noszeniu go z kluczami w jednej kieszeni nalezy zapomniec i to pomimo faktu,ze ekran jest z utwardzanego szkla :wink:

#389832  autor: Mordrag
 25 lut 2010, 18:14
dario321, każdy się rysuje kupiony od pierwszego lepszego sprzedawcy z allegro. Takie są po ciężkich upadkach, w serwisie zrobią i sprzedają na allegro

#389942  autor: dario321
 26 lut 2010, 08:19
moj byl bezposrednio z USA z AT&T i wyswietlacz sie rysowal,a z kluczami,monetami itp. go nie nosilem :P

#390122  autor: Mordrag
 26 lut 2010, 21:49
To, że sprzedawca na allebadziew tak napisał nie oznacza skąd pochodzi.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#390174  autor: dario321
 27 lut 2010, 11:08
fakt
najlepiej kupowac z pierwszej reki-co tez czynie zawsze.
trzeba miec zle w glowce by gadzetciarskie zabawki kupowac na allegro itp. :lol:

#390179  autor: kuwejt
 27 lut 2010, 11:26
Mordrag pisze:Świetny test pełen obiektywizmu bez wymówek typu nie ma tego tamtego. Jesteś wzorem do naśladowania dla niektórych recenzentów telepolis, a w szczególności dla VINC. On zapewne napisałby brak 3G, brak odtwarzacza dvix, brak kart pamięci itp.

PS:Kiedy kolejny test ? :-)
Fakt, vinc jest wybitnie nieobiektywny ponieważ w testach pisze że urządzenie czegoś nie ma :lol: Iphone powinien być tylko wychwalany :smt005
Piszesz o obiektywiźmie a post niżej wmawiasz dario321, że jego telefon, który ma z USA jest z allegro... hipokryzja

Żeby nie było, takie videorecenzje to fajna i napewno potrzebna sprawa, i wielki szcun za włożoną pracę i czas, chociaż moim zdaniem do perfekcji i obiektywizu im dużo brakuję.
pzdr

#390195  autor: Mordrag
 27 lut 2010, 13:31
kuwejt, Jestem obiektywny co do producentów, a nie do źródeł sprzedaży. Naucz się myśleć :mrgreen:

#390202  autor: znawca
 27 lut 2010, 13:57
Mordrag nieco głupoty tu pleciesz...
Mordrag pisze:Świetny test pełen obiektywizmu bez wymówek typu nie ma tego tamtego
Jak ktoś nie wymienia wad, to jest obiektywizm, czy może raczej optymizm? :-D
A iPhone ma braki w stosunku do innych telefonów, które bez wątpienia są wadami. Apple ma dobre pomysły, ale niestety musi wszystko robić "po swojemu".
Mordrag pisze:Jesteś wzorem do naśladowania dla niektórych recenzentów telepolis, a w szczególności dla VINC. On zapewne napisałby brak 3G, brak odtwarzacza dvix, brak kart pamięci itp.
I dobrze by napisał, bo teraz w telefonach high end, to powoli staje się standardem ;)

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#390204  autor: dario321
 27 lut 2010, 13:59
takis obiektywny...to skad to bicie piany co do zrodla zakupu :?:

co do testu to w/g mnie pierwsza wersja ipka bije pozostale wersje.
a gdy kiedys ipek bedzie mial zaczep na smycz(i obudowe alu) to sprawie sobie takowy egzemplarz :lol:

#390211  autor: thonka
 27 lut 2010, 14:10
zrzut na ziemie, a nie rzut o ziemie...
rzut o ziemie to bylby gdybys nim cisnal prosto w podloge z dodatkowa sila...
druga sprawa - ekran sie rysuje. zwlaszcza pierwsze serie tego modelu rysowaly sie na potege.
nie jest tez dla mnie naturalny fakt, ze zeby przeniesc ikone trzeba ja przytrzymac, ja bym po prostu ja przeciagnal w inne miejsce.

niby jest telefonem dla idiotow, a sam 2x przyciskasz ikone ustawien i nic sie nie dzieje. dopiero naduszenie klawisza i ponowne przycisniecie ikony ustawien skutkuje dzialaniem.

to ze ktos zarzuci, iz telefon nie ma miejsca na karte pamieci to jednak jest minus. a moze minusem nie jest brak mozliwosci samodzielnej wymiany baterii?
wiele minusow, zostalo po prostu przemilczanych... jakosc dzwieku? telefony z WM moze bije na glowe jednak te z symbianem juz niekoniecznie, zwlaszcza na apple'owych sluchawkach.
bije sony psp? skoro dla Ciebie manewrowanie telefonem jest lepsze od posiadania dedykowanych do tego przyciskow to nie mamy o czym gadac...
a juz w ogole mnie rozbroil tekst, ze na 2g dziala ladowanie kontentu/ czegokolwiek z internetu przyzwoicie. pewnie, ze dziala, bo akurat aplikacja GW synchronizuje sie podczas dokowania.

dodatkowo w calej recenzji da sie slyszec jakies ironiczne docinki do przeciwnikow iphoneow i lekko to irytuje.

do obiektywizmu daleka droga.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#390250  autor: Mordrag
 27 lut 2010, 16:14
dario321, Czyżby urażony sprzedawca podróbek na allegro ?. Po 2 przeczytaj mój post wyżej czyli "NAUCZ SIĘ MYŚLEĆ" mój obiektywizm dotyczy producentów nie sprzedawców z ALLEBadziew

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#390268  autor: dario321
 27 lut 2010, 17:20
nie sprzedaje ipkow na allegro ani ich tam nie kupuje.,wiec nie wiem o co Ci biega.
jesli o to,ze sam kupiles szmelc na allegro to nie miej do nikogo pretensji (tym bardziej do mnie) tylko do siebie-pewnie nie pomyslales przed zakupem...pozdrawiam.

#390319  autor: Mordrag
 27 lut 2010, 20:20
Najgorsze jest to, że większość serwisów gsm kupuje chłam z allebadziew i później to sprzedaje chcąc zaliczki. dario321, allegro to nie tylko ipki. Tutaj posłużę się przykładem http://allegro.pl/listing/search.php?st ... category=0 Normalnie taniej niż w hurtowni :mrgreen: Pierwsze lepsze z brzegu http://allegro.pl/item923665638_sluchaw ... ginal.html Kabel w oryginalnych jest MATOWY oraz Serial NO. Jest 15 znakowy ! W moich HPM 70 kupionych ze sklepu SE na metce przypiętej na kablu najpierw jest napisana marka czyli Sony Ericsson, a dopiero później HPM-70. Z Nokią, Samsungiem, LG i innymi producentami jest tak samo "podrabiany chłam z Chin" kilka aukcji zgłaszałem, ale pracownicy allegro mają to w głębokim poważaniu co świadczy o jakości tego serwisu...

#390395  autor: dario321
 28 lut 2010, 08:25
trzeba po prostu pomyslec przed zakupem i bedzie ok,tylko jaki to ma zwiazek ze mna i z tematem w ktorym narzekasz na w/w serwis aukcyjny???

#390687  autor: Mordrag
 01 mar 2010, 15:38
dario321, Obiektywizm dotyczący Źródła nabycia przedmiotu... Co to ma wspólnego z tematem i mną ?

#390753  autor: dario321
 01 mar 2010, 19:31
uwazam,ze Twoja ocena Allegro jest subiektywna,w wypowiedziach mnie ,,atakowales,, i nic do tego tematu nie wniosles,a na moje ost.pytanie odpowiedziales pytaniem.
i tu koncze dyskusje w tym temacie,pozdrawiam.

#395901  autor: vinc
 27 mar 2010, 23:23
znawca pisze:Jak ktoś nie wymienia wad, to jest obiektywizm, czy może raczej optymizm? :-D
Ja raczej tu widzę konformizm, ale to tylko moje ograniczone subiektywizmem zdanie...

Obrazek