• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #299351  autor: davidoff22
 23 lis 2008, 19:55
Chciałbym się dowiedzieć od kogoś kto ma wiedzę na temat: czy zakupiony telefon iPhone 3G w sklepie iSpot (ze ściągniętym przez Erę SimLockiem), będzie działał w sieci PLAY. Słyszałem różne wersje na ten temat. Słyszałem też o jakiś nakładkach na kartę sim, ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie, bo ponoć moc sygnały osłabia się o 10%. Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu :).

SE K700i -> Motorola RAZR V6 maxx -> Nokia E51

#299366  autor: kuwejt
 23 lis 2008, 21:09
z tego co wiem nakladka nie wplywa na sile sygnalu a iPhone bez simlocka bedzie dzialal z karta z Play'a
 #299397  autor: tomko111
 23 lis 2008, 22:28
davidoff22 pisze:Chciałbym się dowiedzieć od kogoś kto ma wiedzę na temat: czy zakupiony telefon iPhone 3G w sklepie iSpot (ze ściągniętym przez Erę SimLockiem), będzie działał w sieci PLAY. Słyszałem różne wersje na ten temat. Słyszałem też o jakiś nakładkach na kartę sim, ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie, bo ponoć moc sygnały osłabia się o 10%. Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu :).
Będzie działał. :wink:

#299403  autor: express100
 23 lis 2008, 22:34
Jeżeli chcesz skorzystać z nakładki to ja polecam np. X-SIM, czy Turbo-SIM, co prawda ja nie korzystam z nakładek, ale moja kuzynka korzysta, i w playu i w orange, ściągnęła sobie telefony z UK i jest zadowolona z nakładek, nie pogarszają sygnału, wg niej.
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#321652  autor: BL9393
 07 mar 2009, 22:27
mam już od dłuższego czasu iPhone 3G 8gb i Play abo i wszystko śmiga bez problemu. Czasem tylko go przymula gdy przelogowuje się Play/Plus. Mam lepszy zasięg z plusa, więc wybrałem mu manualnie tylko Plusa i już nie ma problemów ;)

czas na Orange