poli76 pisze:elrond; sim jest wbudowany i fonik moze byc aktywowany TYLKO w AT@T nawet jak go ktos przywiezie do polski do nie zadziala w obcej sieci bo jest zablokowany( pewnie to dziala jak som lock) natomoast mysle ze w roamingu w Polsce to w takim plusie pewnie by sie zalogowal..ale stawki AT@T sa straszne w roamingu zreszta przegiecie paly to te nowe plany ktorymi ZMUSZAJA nabywcow Iphona ...chcesz miec zabawke to plac nam za to przez 2 latka extra..
znalazłem jeszcze coś na allegro -->
http://www.allegro.pl/item211304704_iph ... owosc.html
pisze że bez blokady, ale nie wiem czy można w to wierzyć. Jeśli chodzi o roaming to wątpie żeby KOMUKOLWIEK to sie opłacało. Skoro taka np. Era z AT&T ma kosmiczne stawki + niepojęta dla mnie opłata za samą inicjację połączenia

to w drugą stronę na pewno nie jest lepiej.
Widze że AT&T zgarnie pokaźną sumke na iPhonie. Może masz lepsze rozeznanie bo jesteś na miejscu ale w TV i internecie widze że większość szaleje i (jak już pisałem wczesniej) prawie tydzień stoi w kolejce żeby dostać "nowe dziecko Apple". Wg mnie chore społeczeństwo...
PS. Skoro SIM jest "wgrany/wbudowany" to w amerykańskiej wersji, nawet po "ściąganieciu" simlocka, nie ma pewnie miejsca na zwykłą SIM. Kiszka