• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
  • Strona 5 z 11
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

#300398  autor: user_delete3
 28 lis 2008, 22:11
Obrazek
wtf? chodzi o jakieś anteny, przekaźniki czy o co?

#300435  autor: wtd
 29 lis 2008, 08:33
11chris11 pisze:wtf? chodzi o jakieś anteny, przekaźniki czy o co?
Chodzi o stawki MTRów, ale to nie temat na to.
yoshee pisze:ktoś mi powiedział ,że iphone potrafi zjeść nawet 3gb danych miesięcznie na swoje aktualizacje
Ja osobiście to pierwsze słyszę o czymś takim. Zresztą aktualizuje to on się chyba tylko po podłączeniu do pcta.

#300436  autor: Natalinka
 29 lis 2008, 08:39
yoshee pisze:ktoś mi powiedział ,że iphone potrafi zjeść nawet 3gb danych miesięcznie na swoje aktualizacje... prawda to czy fałsz?
Fałsz, nawet jeśli byś używał nawigacji w iPhonie to nie zużyje tyle danych. Natomiast w ofercie Ery, przy abo z iPhonem standardowo otrzymujesz pakiet danych zresztą zajrzyj tutaj http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryfy/iphone3g

#300438  autor: dario321
 29 lis 2008, 09:13
co do wnioskow na temat wyksztalcenia to tylko napisalem o statystycznym nabywcy iPhone'a w U.S.A. i nigdzie nie stwierdzam,ze jak ktos jest biedny to nie moze miec wyksztalcenia ale wiekszosc osob ktore nie maja dosc pieniedzy na szkoly tego wyksztalcenia tez miec nie bedzie,prawda :?:

co do polaczen z internetem to ipek potrafi sie laczyc i laczy co kilka,kilkanascie minut.w tym czasie nie wysyla i nie pobiera duzo kb,zazwyczaj 1-5 ale nasi operatorzy kazdy kb zaokraglaja do 100kb.

bez odpowiednich trikow bedzie sie laczyl bez naszej wiedzy.
nie wierzycie mi to zapytajcie operatorow (telefonicznie,e-mail'owo,w salonie)

tutaj maly test transferu danych,zauwazcie ze kolega wylaczyl wszystko co trzeba a jednak ogolny transfer byl wiekszy niz wynikalo to z licznika w iphonie...
http://myiphone.com.pl/news,Test_transf ... 3G,96.html
wtd pisze:Ja osobiście to pierwsze słyszę o czymś takim. Zresztą aktualizuje to on się chyba tylko po podłączeniu do pcta.
po podlaczeniu do kompa aktualizuje soft :wink:

ktos z wypowiadajacych sie tutaj osob uzywa iphone'a?
prosilbym go o rzetelne argumenty,ktore przemowia za kupnem tego telefonu.
pozdro

#300441  autor: quzo
 29 lis 2008, 09:43
doszedł nowy powód dla którego warto kupić iphona , od dziś można na nim zainstalować linuxa :D http://www.vimeo.com/2373142
aha filmik z prezentacji został nagrany iphonem

#300593  autor: user_delete10
 29 lis 2008, 18:37
W najnowszym numerze TK: "coraz częściej nabywcami są ludzie mnie zamożni" ,co całkowicie zmienia postać rzeczy,kiedy mówimy o osobach biednych to można mieć na myśli tych,którzy korzystają z zasiłków np. Czy biedny pozwoli sobie choćby na tel. za 100zł?

Czy wszystkie szkoły są płatne,od kiedy i gdzie?

iP może być niesamowicie dobrą alternatywą dla osób,którzy nie potrzebują rozbudowanej Nokii,kręci ich coś nowatorskiego,innego od oklepanej reszty,a ich wymagania dotychczas nie były większe od dzwonienia i smsowania,a także zrobienia sobie prostej fotki czy posłuchania mp3.A jak już wyżej napisałem,to są zapewne najważniejsze priorytety większości ludzi.Wybierając iP zyskują więc.Tak na zdrowy rozum,będąc taką osobą ktoś biorąc tel. do ręki zacznie sprawdzać MMSy,czy są raporty,czy można coś przesłać przez BT itd.z tych wymienionych wad?Czy gdy już po 1 dniu użytkowania,osoba się skapnie, że tego nie ma pójdzie z reklamacją,będzie żałować albo płakać,na co wdała pieniądze?...

#300618  autor: quzo
 29 lis 2008, 19:55
dario321 pisze:dodaj,ze iphon ktorym dokonano nagrania jest bez gwarancji,a ten na ktorego wrzucaja linux'a tez 8)
a skąd niby możesz to wiedzieć że jest bez gwarancji ? może jest już na nim wgrany soft na nowo i już jest gwarancja ważna

#300695  autor: dario321
 30 lis 2008, 09:22
fenix189 pisze:Czy biedny pozwoli sobie choćby na tel. za 100zł?
od kiedy w U.S.A placimy w zl :!:

co do gwarancji to dasz glowe,ze nie potrafia sprawdzic czy telefon byl jalibreakowany czy tez nie :?: :arrow: :lol:

[ Dodano: 2008-11-30, 14:28 ]
moze tam gdzie Ty mieszkasz sa szkoly darmowe :lol:

#300824  autor: Kempa
 30 lis 2008, 18:29
Cena aplikacji jest w wyśmienitej większości przypadków adekwatna do jakości (przeważnie 5 dolarów i mniej).
To jest najlepsze. Twierdzisz, że cena jest adekwatna do jakości, a aplikacje są tańsze niż te na symbiana i WM. To znaczy, że są też gorsze ? :-D

#300827  autor: user_delete10
 30 lis 2008, 18:54
dario321 pisze:
fenix189 pisze:Czy biedny pozwoli sobie choćby na tel. za 100zł?
od kiedy w U.S.A placimy w zl :!:

[ Dodano: 2008-11-30, 14:28 ]
moze tam gdzie Ty mieszkasz sa szkoly darmowe :lol:
W Polsce płacimy w złotych,bo nie tylko w USA są ubożsi ale na całym świecie,to był przykład w odniesieniu do nas.

Sprecyzuj o jakich szkołach ty mówisz albo zakończ temat i nie rób kompromitacji !
Płaci się za podstawówki,gimnazja?Z tego co wiem,to studia dzienne na Politechnice Śląskiej i Uniwersytecie Śląskim są darmowe,płatne na prywatnych uczelniach.Więc o czym ty mówisz?

#300933  autor: dario321
 01 gru 2008, 11:02
badania byly przeprowadzane w Stanach- chodzi o statystycznego nabywce iPhone'a w tym wlasnie kraju.
nic nie pisalem o takim nabywcy w Polsce,wiec nie wiem o co Ci chodzi z tymi zlotowkami.

co do szkol to nie wiem jak jest w U.S.A tzn. nie wiem ile kosztuje tam uczenie sie(pewnie duzo drozej niz u nas), ciesze sie udolo Ci sie skonczyc podstawowke i gimnazjum za ,,free'' jesli skonczyles tez studia dzienne to powinienes wiedziec,ze nie sa one darmowe a jesli tego nie wiesz to wlasnie to mowie.

co do iPhone'a to wymienilem jego wady i zalety.znam je bo uzywalem go przez dwa m-ce i sie zawiodlem.pozdrawiam

#301008  autor: user_delete10
 01 gru 2008, 17:26
Temat się zaczął od USA,ale,może mnie nie zrozumiałeś jak chciałem, zszedłem z ową biedą do Polski.

#301023  autor: dario321
 01 gru 2008, 18:31
w stanach biedak,u nas klasa srednia :lol:

#301208  autor: jojek
 02 gru 2008, 16:45
No dobra, widzę że pierwszy raz odwiedził ten temat , więc
wypowiem się w tym wątku. To jest pierwszy, prawdziwie użyteczny
smartfon. Poprzednie, mimo rewelacyjnych funkcji, miały jeden feler:
wszystkie te cuda były tak trudne w użyciu, że po pierwszym okresie
zabawy, nigdy już nie były dotykane. Posługiwanie się mini rysikiem
jest bolesne a co dopiero tymi klawiaturkami z tysiącem tycich
guziczków. Dopiero iPhone znalazł się na dobrej drodze do pogodzenia
użyteczności z przenośnością. SMSy pisze się rewelacyjnie szybko,
robi notatki, przegląda maile czy odpisuje na nie, a surfowanie po
necie to bajka. Po raz pierwszy można wreszcie wygodnie przeglądać
strony WWW (głównie chodzi o to jak łatwo można powiększać fragmenty
strony, przewijać etc.) Kupuj, bo prócz tego że telefon jest piękny
to jest bardzo użyteczny i bajecznie prosty w obsłudze.
Iphone jest to bardziej zabawka ,aniżeli urządzenie do pracy. Chociaż ma 2 mpx to robi zdjęcia bardzo ładnej jakości, youtube ładnie pracuje, funkcje związane z obsługą touch screen naprawde robią piorunujące wrażenie.
Co do wad dla mnie nie mam on, bynajmniej jest takie moje zdanie. Pozdrawiam

#301227  autor: user_delete10
 02 gru 2008, 18:02
No właśnie ,to co innego niż symbianowe Nokie,nastawiony bardziej na wygodę i przyjemności niż pracę i mnogość zastosowań.

#301307  autor: dario321
 03 gru 2008, 10:19
jojek pisze:Iphone jest to bardziej zabawka ,aniżeli urządzenie do pracy.
masz racje w 100%

[ Dodano: 2008-12-03, 10:35 ]
jojek pisze:Chociaż ma 2 mpx to robi zdjęcia bardzo ładnej jakości, youtube ładnie pracuje, funkcje związane z obsługą touch screen naprawde robią piorunujące wrażenie.
zrob zdjecia w pochmurny dzien lub w domu w taki dzien,o porze wieczorowej juz nie wspomnę :lol:

youtube to nie wszystko,zajrzyj na wrzute :wink:

dotyk funkcjonuje swietnie tylko,ze samym dotykiem nic nie zdzialasz tzn. brak tego i tamtego :(
Ostatnio zmieniony 03 gru 2008, 19:11 przez dario321, łącznie zmieniany 1 raz.

#301391  autor: jojek
 03 gru 2008, 18:51
dario321 pisze:zrob zdjecia w pochmurny dzien lub w domu w taki dzien,o porze wieczorowej ju niewspomne

E tam ujdą te zdjęcia ;)
dario321 pisze:youtube to nie wszystko,zajrzyj na wrzute

Co do tego nie wiem bo jeszcze nie byłem na wrzucie.
dario321 pisze:dotyk funkcjonuje swietnie tylko,ze samym dotykiem nic nie zdzialasz tzn. brak tego i tamtego
Dotyk fajna rzecz;)

Ogólnie polecam iphone.

#301405  autor: dario321
 03 gru 2008, 19:17
aparat o niskiej rozdzielczosci i bez jakiejkolwiek lampy doswietleniowej- i takie zdjecia Cie satysfakcjonuja :lol:

wrzuta=flash (brak obslugi) :lol:

dotyk fajny lecz nie wystarczajacy,nie zadowalajacy 8)

co do iPhone'a :arrow: jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :mrgreen:

#301417  autor: DJ-W
 03 gru 2008, 19:42
Totalny kicz za oceanu tak tylko można ocenić ten wynalazek z USA.Technicznie jest opóżniony o parę lat.Ale są jeszcze w Polsce zaślepieńcy którzy sądzą że wszystko co amerykańskie jest najlepsze.Ten mit już dawno upadł.
  • Strona 5 z 11
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5