ukasz23 pisze:Na początek witam wszystkich
Zamierzam wyposażyć sie w iPhona ale mam kilka pytań. Może banalne ale będę wdzięczny za odpowiedzi.
po przeczytaniu:
mkforever1 pisze:
Ja osobiście swojego iPhone'a kupiłem na początku grudnia i z racji niemożności softwareowego zdjęcia sim-locka nie używam go do tej pory. Czekam aż będzie taka możliwość.
doszedłem do wniosku że iPhona nie można używać nawet jako iPoda bez zdjęcia simlocka. Czy dobrze zrozumiałem???
Dalej. Czy jest dostępne jakieś oprogramowanie biurowe na ten sprzęt???
Jeśli mam neo i liveboxa to czy będę mógł bez żadnych problemów łączyć się z siecią???
I jak jest z tym Bloetoothem??? Jest czy go nie ma??? Czytałem gdzieś że jest tylko do łączenia sie z zestawem słuchawkowym. Troche lipa...
Dzięki za pomoc i pzdr

Jest drobny przełom jeśli chodzi o simlocka - można zdjąć, ale trzeba rozebrać iPhona i zewrzeć ze sobą 2 obwody

Potem trzeba wgrać starego bootloadera 3.9, zdjąć sima i cieszyć się iPhonem

Oprogramowanie biurowe jest, osobiście nie instalowałem i nie testowałem ale jak tylko to zainstaluje podziele się wrażeniami na jego temat.
Co do WiFi - w moim przypadku działa wyśmienicie

Także myślę że z liveboxem nie powinno być problemu. Bluetooth jest, i to nawet AD2P czyli stereo, ale tylko do zestawów słuchawkowych, żadnych plików przesłać się nie da

A zgrywać pliki inne niż obsługuje iTunes (np. romy GameBoya, gry z psx czy romy ze snesa trzeba przez wifi - i jest to troche kłopotliwe, iPhona trzeba skonfigurować jako serwer FTP aby móc przenosić pliki)