• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.

#449731  autor: jac3k
 30 gru 2010, 10:57
No ja mialem brac w Erze tego nowego Iphone'a ale zdecydowalem sie zaryzykowac i wybralem nokie n8. Przesiadlem sie na nokie z iphonea 3g. Koronnym argumentem byla szklana obudowa. W 3g sama szybke wymienialem 2 razy ;). Poki co jestem naprawde zadowolony z n8. Byloby lepiej gdyby Ovi store nie byl taki ubogi...

#450668  autor: galtom
 03 sty 2011, 20:57
Telefon swietny tylko dlaczego za 200zl miesiecznie w UK jest za darmo a u nas nie?

Pozdrawiam,
Galtom

#450752  autor: jac3k
 04 sty 2011, 01:51
bo to polska wlasnie. Wiadomo ten kto ma kupic to i tak kupi.

#450754  autor: znawca
 04 sty 2011, 02:42
Czwórka to pierwszy iPhone, który naprawdę mi się podoba... tzn. Wcześniej nie rozumiałem jak można się aż tak jarać czymś, co nawet nie ma wideo, czy AF :-D

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#450758  autor: wtd
 04 sty 2011, 06:50
znawca pisze:Wcześniej nie rozumiałem jak można się aż tak jarać czymś, co nawet nie ma wideo, czy AF
Ja też, dopóki nie dostałem jednego ;p

#450844  autor: DeLirQa
 04 sty 2011, 15:40
Iphone czy to 4 czy 3gs czy 3g sa specyficznymi telefonami. Na poczatku mozna narzekac na nie, nazywac je iZlomami itp. Jednak znam ludzi, ktorzy gdy raz sprobowali jakiejs rzeczy apple to niemal od razu zakochali sie w tej firmie i chca miec jak najwiecej przedmiotow od apple.

Miałem: Sagem myX5m, Siemens C75; J700; N73; ME45; K310i; X700; S7220; S8300 x2; KP500; U8500; N8; KE970; E2600.
Teraz mam:Alcatel One Touch Idol+8GB, Samsung G810, Samsung U900.

#451549  autor: evelinee
 07 sty 2011, 20:36
I do tego są niezliczone ilości aplikacji;) foursquare, loopt, scvngr, facebook, autobuser i inne;) iPhone jest super;) Zastanawiam się nad ip4 hmmm;)

#451557  autor: adam.wisnia
 07 sty 2011, 21:06
mootoor proponuję Ci abyś zajrzał na forum np. myapple gdzie naprawdę wypowiedzą się użytkownicy iphone'a a nie tylko sfrustrowani ludzie, których zwyczajnie na ten telefon nie stać, lub pieniących - dla zasady (ani razu nie mieli go w rękach).

Sam muszę Ci powiedzieć, że od ok 14 miesięcy mam 3gs'a i jestem nim zachwycony. Po ponad roku działa tak samo płynnie i sprawnie jak tuż po zakupie. Co do utrat zasięgu itp - kilku znajomych ma 4 i problemu nie widzieli. Co do przesyłania plików - bierzesz darmowy programik z appstore i wszystko ładnie działa. Poza tym mi przez taki okres czasu nic tu nie sprawiło problemu. Połączenie bluetooth z innymi urządzeniami też działa bardzo dobrze (zestaw w aucie, słuchawka bluetooth czy bt stereo w domu - pięknie grają).

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#451612  autor: orson_dzi
 08 sty 2011, 00:02
adam.wisnia pisze:nie tylko sfrustrowani ludzie, których zwyczajnie na ten telefon nie stać
Najlepszy argument jaki mają posiadacze Ajfona kiedy ktoś krytykuje ich zabawkę i nie ważne, czy jest to uzasadniona krytyka, czy nie.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#451740  autor: Kuba_3
 08 sty 2011, 20:19
W iPhone 4 rewelacyjna jest przede wszystkim jakoś wykonania (tandetnie plastikowy Galaxy S nawet nie ma tu startu), śmiem twierdzić że chyba nie ma w tej chwili lepiej wykonanego smartfonu, niektóre topowe modele HTC zbliżyły się do tego poziomu.

Drugą rzeczą jest poziom dopracowania, a przez to zarazem płynność działania systemu iOS, a przy tym niesamowita wygoda jego użytkowania.

Oczywiście jest też App Store, którego bogactwo również sprawia dobre wrażenie.

#451744  autor: maniek89
 08 sty 2011, 20:42
telefon jest sam w sobie dobry ale niestety za drogi - za ta cene moge miec niemal niczym nie odstajace dwa sgsy albo 3 samsungi wave

#451746  autor: wtd
 08 sty 2011, 20:54
maniek89 pisze:za ta cene moge miec niemal niczym nie odstajace dwa sgsy albo 3 samsungi wave
Miałem wave'a i uwierz mi, on naprawdę drastycznie odstaje, nawet od starego iphone 3g. Na papierze ajfony wyglądają niezbyt imponująco, ale dopracowanie całości jest na takim poziomie że nie jestem w stanie się przekonać do niczego innego. I to nawet pomimo jego wad, jak wybitnie upierdliwy itunes czy nienajlepsza już prędkość działania (w 3g). Jest drogi, to fakt, ale za jakość niestety się płaci, porsche też jest droższe od nissana.

#451749  autor: maniek89
 08 sty 2011, 21:11
wtd pisze:Miałem wave'a i uwierz mi, on naprawdę drastycznie odstaje, nawet od starego iphone 3g. Na papierze ajfony wyglądają niezbyt imponująco, ale dopracowanie całości jest na takim poziomie że nie jestem w stanie się przekonać do niczego innego. I to nawet pomimo jego wad, jak wybitnie upierdliwy itunes czy nienajlepsza już prędkość działania (w 3g). Jest drogi, to fakt, ale za jakość niestety się płaci, porsche też jest droższe od nissana.
zdaje sobie sprawe - mialem do czynienia z ipkiem 3g i 3gs a czwórke jedynie chwile pomacalem. Tak jakosc samego telefonu jest naprawde imponujaca, rozumiem sklep tez jest bogaty, intrfejs dopracowany fakt - jednak szkoda mi wydac kilka kawalków na ... wciąż jednak w dużej mierze telefon bo za kase jaka bym mial wydac za nowego ip 4 to jednak mam niezlego laptopa. Znam i doceniam zalety iphonow, wiem że są wysoko jakosciowo jednak cena wciaz jest za wysoka, zdecydowanie zainwestowalbym w np takiego sgsa a to co mi zostaloby wydalbym na dobre sluchawki i inne akcesoria.
Nie chodzi mi o to że mnie nie stac na ten telefon bo w sumie jakbym chcial to bym go mial jednak to jest tylko urządzenie mobilne za chwile będące wypartym przez nowsze i w moim odczuciu przy takim rozwoju technologii nie oplaca sie tyle inwestowac w telefon

#451819  autor: wtd
 09 sty 2011, 01:44
Niestety trudno się nie zgodzić - cena ip4 jest grubo przesadzona, co zresztą już tu pisałem. Osobiście teraz rozglądam się za telefonem i w kwestii ceny mam podobne zdanie jak ty - to jednak trochę za dużo jak za telefon. Jednak wiem że wybierając coś tańszego typu wspomniany właśnie sgs decyduję się na urządzenie po prostu gorsze dla mnie.
Dlatego cały czas używam ip3g i myślę nad tym co zrobić dalej ;p

#451830  autor: maniek89
 09 sty 2011, 06:53
no masz trudny wybor bo biorąc 3gs wsumie niewiele zyskasz - af plus szybkosc troche lepsza i tu by pasowalo skoczyc od razu albo na ip4 albo nie wiem ... Mnie jednak odtracaja oograniczenia i w zasadzie koniecznosc jailbreak'u by moc normalnie korzytac z tego telefonu. Wiem powiecie symbian tez ma certyfikaty itp no ale jednak moge bez udziwwnien wrzucic mp3 z dysku, zrzucic zdjecia skorzytac z bt czy uzywac telefonu jako modemu lub dysku wymiennego. To dla mnie wazne.
orson_dzi pisze:Najlepszy argument jaki mają posiadacze Ajfona kiedy ktoś krytykuje ich zabawkę i nie ważne, czy jest to uzasadniona krytyka, czy nie.
i zgadzam sie!
Wlasciciele iphonow z reguly sa wielkimi egoistami ktorzy telefonem podbudowuja wlasne ego. Nie jest to reguła ale na forach i w opiniach niemal nigdy nie obchodzi sie bez klotni.

#451896  autor: wtd
 09 sty 2011, 13:50
maniek89 pisze: i w zasadzie koniecznosc jailbreak'u by moc normalnie korzytac z tego telefonu.
Bo?

#451898  autor: adam.wisnia
 09 sty 2011, 14:02
orson_dzi pisze:
adam.wisnia pisze:nie tylko sfrustrowani ludzie, których zwyczajnie na ten telefon nie stać
Najlepszy argument jaki mają posiadacze Ajfona kiedy ktoś krytykuje ich zabawkę i nie ważne, czy jest to uzasadniona krytyka, czy nie.
bo nie dociera do mnie narzekanie na appla za to, że istnieje coś takiego jak zmienna waluta, cło itp. Popatrzcie na USA, tam jest apple i ile tam kosztuje iphone, każdego dzieciaka na niego stać za kieszonkowe.

Ciekawe czy byście jątrzyli gdybyście mogli sobie na niego spokojnie pozwolić? (Sam też nie dałbym 2 czy 3 tys za niego. Brałem przy przedłużeniu umowy, zapłaciłem bardzo niewiele i jestem zadowolny). A ludzie którzy nie mieli go nigdy w ręku później piszą takie bzdury na forach, że nie działa bluetooth, że mp3 nie można wrzucić czy przesłać zdjęć. Bzdury, bzdury bzdury.

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#451907  autor: maniek89
 09 sty 2011, 15:49
adam.wisnia pisze:Ciekawe czy byście jątrzyli gdybyście mogli sobie na niego spokojnie pozwolić? (Sam też nie dałbym 2 czy 3 tys za niego.
otóz to - wiadomo że gdyby cena była chocby polowe nizsza nie byloby takiego najazdu na apple'a. Taki mamy kraj - dla Polski wszystko musi byc 2x drozsze. A w wielu krajach przy abonamencie mopzna dostac ten telefon doslownie za darmo. A u nas placisz nie maly abonament i kilka stow na miejscu od reki musisz za taki telefon zaplacic. A np w bodaj anglii placisz jakas tam okreslona sume abonamentu i telefon dostajesz doslownie za darmo. Oczy wiscie zalezy tyo od taryfy i wysokosci abo ale nie dokladasz do telefonu na starcie. Telefon jest tam dodatkiem a operator skupia sie na uslugach

#451916  autor: wtd
 09 sty 2011, 16:29
maniek89 pisze:dla Polski wszystko musi byc 2x drozsze.
Uwielbiam takie podejście.
Sprawdziłeś chociaż ceny wcześniej? Bo jak tak sobie patrzę na vodafone.co.uk i orange.pl to większość cen jest u nas co najwyżej trochę wyższa, zdecydiwanie nie 2x. A to że są wyższe to raczej nic nadzwyczajnego - skoro w uk ludzie chętnie je kupują i wydają więcej na usługi to operator może sobie pozwolić na zejście z marży. średnie zarobki i relana siła nabywcza statystycznego obywatela to już osobna kwestia której tu lepiej nie poruszajmy bo wyjdzie niezły offtop. Zaznaczę tylko że porównanie cen z USA nie ma sensu z uwagi na drastyczne różnice w systemach podatkowych.

#451924  autor: znawca
 09 sty 2011, 17:11
iPhone to telefon dla tych bogatszych i to nie tylko ze względu na cenę czy ego... Żeby korzystać w pełni z jego możliwości potrzeba np: stałego dostępu do internetu. Nie wyobrażam sobie iPhona z prepaidem.
Również nie wyobrażam sobie iPhona (starszych wersji) bez jailbreaka... Złamałbym nawet dla zasady :smt005 Zwłaszcza, że są jakieś aplikacje tylko dla złamanych... czyli funkcjonalność się poszerza.

Mocno szkoda z tym aparatem. To druga funkcja po dzwonieniu, jakiej oczekuję od telefonu. Częściej robię zdjęcia notatek niż SMSuję. Odkąd mam telefon z aparatem nie zapisałem prawie nic :wink: Dlatego brak AF w iPhonie boli i to bardzo... a jak już jest, to i cena kosmiczna.
Faktycznie Galaxy S bardziej się opłaca.

+ To, że "nie można czegoś porównywać" to też jest często argument tych, którym to porównanie nie jest na rękę :wink:

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!