• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.

#580731  autor: UndiscloseD
 07 wrz 2012, 22:51
A moim zdaniem, najlepiej poczekać do tego 12 września i wtedy się wszystko wyjaśni, a nie wszyscy na różnych portalach się podniecają i głowią "czy iPhone 5 będzie miał...?", "Czy iPhone będzie się nazywał iPhone 5 czy New iPhone?", "czy będzie w różnych odcieniach?". A najlepsze jest to, że najwięcej takich właśnie plotek pojawia się tydzień przed premierą. :roll: Lekko wkurzające to...

#580754  autor: get
 07 wrz 2012, 23:50
UndiscloseD, Ciekawe czy Apple w swoim iPhone 5 rzeczywiście ukradło wygląd goo :smt005 phone i5

#580783  autor: UndiscloseD
 08 wrz 2012, 10:11
get,
Ja kibicuje zeby Apple przegralo ten proces w Chinach. Tylko ze to bedzie takie bledne kolo. Chinczycy zablokuja sprzedaz iPhone'a na swoim rynku, a potem Apple pozwie ich, np. w Kanadzie za kopiowanie wygladu iP 4. Nie ukrywajmy, oprocz wiekszego ekranu wszystko inne jest zerzniete z iP lacznie z interfejsem przypominajacym iOS. :-)

#581234  autor: stanax
 10 wrz 2012, 13:52
Obrazek

Nowa stacja dokująca

Wraz z iPhone 5 firma Apple wprowadza zupełnie nowe złącze ładowania. 8-pinowe USB 3.0?
Wszystko inne byłoby dziwne. Z pewnością nie jest to Thunderbolt, bo mało kto go używa.
Thunderbolt jest przeznaczony do edycji wideo i przez innych specjalistów.

Krążą pogłoski, że Apple postanowiło zmonopolizować produkcje i sprzedaż kabli ładowania/osprzętu.
Każdy kto się odważy będzie brany za tyłek. :lol:

Obrazek

#581239  autor: Forest150
 10 wrz 2012, 14:15
Może zacznijmy spekulować od razu co będzie w iPhonie 6? Nie wiem po co takie tematy są zakładane... Już niebawem premiera "wspaniałego" telefonu to się dowiemy co w nim tak naprawdę będzie a nie czytanie takich głupot że będzie miał nie wiadomo co a później wielkie rozczarowanie i marudzenie. :roll:

Jeśli Ci pomogłem, kliknij "pomógł"

#581240  autor: stanax
 10 wrz 2012, 14:28
Forest150 pisze:(...) czytanie takich głupot że będzie miał nie wiadomo co a później wielkie rozczarowanie i marudzenie. :roll:
Właśnie dlatego piszemy, żeby nie było potem rozczarowań.
Dokładnie dwa miesiące wstecz wydałem parę groszy na tego
Alteca Oktiv 450 z drugiej fotki. Chyba to był mój ostatni raz :lol:

#581347  autor: get
 10 wrz 2012, 21:32
stanax, To teraz podłącz go do nowego iPada czy iPhona 5 :-D

Niektórzy pokupowali zestawy BOSE czy Harman/Kardon za kilka tysięcy złotych do iPada czy iPhona. Gdyby nie dodatkowe wejście na jack 3.5 mm to te urządzenia nadawałyby się do wyrzucenia za pół roku.

#581789  autor: RobertX
 12 wrz 2012, 21:09
Odpowiedz jest jedna! Nowe akcesoria i olbrzymia kasa z tego tytulu. Marza na telefonie jest duza ale na akcesoriach to juz kosmos...

#581792  autor: Chemicalifornia
 12 wrz 2012, 21:29
Wystarczy w sumie przejściówka.
Ale sam nie wiem po jakiego grzyba zmieniali ten port.
Co do nowego iP jest jaki jest, a tak na więcej lepiej trochę poczekać, czy zaczną wyciekać problemy jak z iP4.
Ja w drugim półroczu 2012 chciałem kupić 4s, ael widzę że zostaje tylko 16gb na rynku.
To poczekam na to jak wychodzi iP5 w praktyce. Mam nadzieję, że nie będę zmuszony do przesiadki na Androida.

3210>6210>6210>6310i>6021>K800i>iPhone3GS&E66>GalaxyNoteII&E6-00> One M9 & Xperia Z1 & Galaxy Note II
In all those mysteries you're taken by surprise
You never thought to see that look was in his eyes

#581794  autor: Maniiiek
 12 wrz 2012, 21:38
To ja w sumie podam link do moich osobistych przemyśleń na ten temat, jako, że nie lubię się powtarzać a nie widzę sensu w kopiowaniu tekstu: LINK

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#581798  autor: RobertX
 12 wrz 2012, 22:08
Podzielam Twoje zdanie. Mtslalem, ze 4S to tylko sposob na wyciagniecie wiecej zasy ze starego modelu niskim kosztem i pociagniecie jeszcze troche swietnej sprzedazy ale to bylo wszystko na co bylo ich stac, a ten model to potwierdzil. iP 5 to ladny, pozadny telefon ale kompletnie niczym sie nie wyroznia i w chwili premiery nie potrafi dogonic kilkumiesiecznej konkurencji! Nawet tak "zacofana" Nokia pokazala ostatnio duzo ciekawsze telefony. A teraz najwazniejsze kryterium - cena .... wydaje mi sie chore, zeby dokladac do takiego galaxy S3 po to, zeby kupic iP5. coz... ludzie i tak to kupia

#581802  autor: get
 12 wrz 2012, 22:20
RobertX, w SIII przynajmniej masz WiDi i USB OTG

#581805  autor: RobertX
 12 wrz 2012, 22:31
Popatrzylem sobie na komentarze w roznych serwisach i iP5 jest najszybszy, najcienszy, najlzejszy, najwydajniejszy, ma najlepszy ekran, dzwiek, baterie ehh mozna tak bez konca ;)

Ja chyba o innym telefonie czytalem albo czar apla dziala dalej...

#581806  autor: Maniiiek
 12 wrz 2012, 22:33
RobertX pisze:Ja chyba o innym telefonie czytalem albo czar apla dziala dalej...
A najlepsze jest to, że Ci ludzie na oczy go nie widzieli a już to wiedzą :-D

#581833  autor: znawca
 13 wrz 2012, 01:18
no i go zaprezentowali...
a ludzie narzekali, że 4S nie wniósł nic nowego :smt005
Piąteczka to po prostu poprzednik z większym ekranem...

czyli różnica między 4, 4S, a 5 jest taka sama jak pomiędzy SGS, SGSII a SGSIII :-D

i teraz nasuwa się pytanie, co jeszcze można dać do telefonu żeby wywołać rewolucję? Bo wszystkie bajki, typu dane w chmurze, asystent głosowy, NFC, sklepy, usługi itp. albo nie działają w Polsce, albo żaden znajomy nie ma telefonu, który będzie kompatybilny z naszym (pamiętacie czasy, gdy bluetooth był bezużyteczny, bo wszyscy dookoła mieli fony z podczerwienią?)

czego mi brakuje w nowym iPhonie? chyba tylko jeszcze większego ekranu (mogli dać 4,5) i może AMOLEDA, bo wolę go od IPSów...

i tak, będzie najszybszy, w benchmarkach wyprzedzi SGSIII, z resztą panowie z Appla mieli dość czasu żeby odpowiednio zoptymalizować system.

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#581840  autor: Maniiiek
 13 wrz 2012, 07:59
znawca pisze: teraz nasuwa się pytanie, co jeszcze można dać do telefonu żeby wywołać rewolucję?
Coś na co jeszcze nikt nie wpadł. Czyli w przypadku Apple dorwać się do jakiejś starej technologii, która się nie przyjęła. Stwierdzić, że jest niezbędna i "amajzing", leciutko podrasować, kłamać, że to ich dzieło (np. retina) i opatentować. Na tym polegała "magia" Apple i to działało. A teraz? A teraz tego nie ma.

#581848  autor: code
 13 wrz 2012, 08:50
znawca pisze:no i go zaprezentowali...
a ludzie narzekali, że 4S nie wniósł nic nowego :smt005
Piąteczka to po prostu poprzednik z większym ekranem...

czyli różnica między 4, 4S, a 5 jest taka sama jak pomiędzy SGS, SGSII a SGSIII :-D

i teraz nasuwa się pytanie, co jeszcze można dać do telefonu żeby wywołać rewolucję? Bo wszystkie bajki, typu dane w chmurze, asystent głosowy, NFC, sklepy, usługi itp. albo nie działają w Polsce, albo żaden znajomy nie ma telefonu, który będzie kompatybilny z naszym (pamiętacie czasy, gdy bluetooth był bezużyteczny, bo wszyscy dookoła mieli fony z podczerwienią?)

czego mi brakuje w nowym iPhonie? chyba tylko jeszcze większego ekranu (mogli dać 4,5) i może AMOLEDA, bo wolę go od IPSów...

i tak, będzie najszybszy, w benchmarkach wyprzedzi SGSIII, z resztą panowie z Appla mieli dość czasu żeby odpowiednio zoptymalizować system.

Bo to nie hardware wiedzie prym. O hardware pamiętają głównie takie geeki jak my na takich forach, jak to. Zwykły Nabywca ma gdzieś hardware, chce tylko, by mu dobrze działał telefon, a jak nie działa dobrze, to zmienia.
Smartfony to już urządzenia do konsumpcji i urządzenie, na którym najłatwiej będzie zrobić treść, jak i skonsumować inne treści, będzie się sprzedawało najlepiej. Stawiam dolary przeciwko orzechom, że wyścig technologiczny się skończył i wszyscy producenci będą odgrzewać hardwareowe kotlety, a za to czekają nas czasy generowania treści, w których będziemy mogli podpinać sobie streamy z aktywności znajomych wprost do telefonu, bez pośredników, jak Facebook, Picasa czy Dropbox. Zdjęcia, jak pokazał Apple i Samsung, już są "podpinalne" w ten sposób.

#581852  autor: Forest150
 13 wrz 2012, 09:08
I znowu wielki bum z niczego... To tylko iPhone 4-4S tylko z większym ekranem i nic więcej ale promocja telefonu zrobi swoje a ludzie będą płacić kupę kasy za odgrzanego kotleta :roll:

Jeśli Ci pomogłem, kliknij "pomógł"

#581864  autor: code
 13 wrz 2012, 09:54
Forest150 pisze:I znowu wielki bum z niczego... To tylko iPhone 4-4S tylko z większym ekranem i nic więcej ale promocja telefonu zrobi swoje a ludzie będą płacić kupę kasy za odgrzanego kotleta :roll:
Nie rozumiesz potęgi ekosystemu :-)