• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.

#290812  autor: yagi
 02 paź 2008, 22:36
LuiN pisze:mało kto chwali całą tą Omnię, gdy wreszcie ma okazję wziąć ją do ręki. Owszem ma to cudo wiele zalet - ale interfejs trochę odrzuca... Za dużo zabawy, za mało pracy.
Dlatego ja wole HTC. Wg mnie poruszanie sie po menu jest o niebo wygodniejsze - zwlaszcza w ostatnich modelach ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#290826  autor: Klusek
 03 paź 2008, 08:08
yagi pisze:
LuiN pisze:mało kto chwali całą tą Omnię, gdy wreszcie ma okazję wziąć ją do ręki. Owszem ma to cudo wiele zalet - ale interfejs trochę odrzuca... Za dużo zabawy, za mało pracy.
Dlatego ja wole HTC. Wg mnie poruszanie sie po menu jest o niebo wygodniejsze - zwlaszcza w ostatnich modelach ;)
Żaden problem przecież wywalić interfejs Omnii i zostawić standardowy Windows lub zainstalować np. Mobile Shell, który jest podobno bardzo wygodny i przyjazny w obsłudze ;)

Obrazek
Obrazek

#293242  autor: Snaker
 18 paź 2008, 13:05
Witam, sorry, że odświerzam kotlecik ale wygląda na to, że jednak ten G1 Android może powalczyć z iPhonem o miano najpopularniejszego telefonu. 1.5 miliona sztuk w pre-orderze to chyba niezły wynik :)
link

#293245  autor: wtd
 18 paź 2008, 13:13
No pod warunkiem że to jest 1,5M LINK

#293362  autor: DD7
 18 paź 2008, 22:38
Snaker pisze:Witam, sorry, że odświerzam kotlecik ale wygląda na to, że jednak ten G1 Android może powalczyć z iPhonem o miano najpopularniejszego telefonu. 1.5 miliona sztuk w pre-orderze to chyba niezły wynik :)
link
Wątpie.

Muszę przyznać, że trochę za bardzo polegam na opinii innych ludzi. Wszyscy tak gadali na tego iPhona, więc i ja się podłączyłem. Bo posiada wiele wad, niektóre są mniejsze, inne większe. Ale dziś, będąc w salonie Ery, zmieniłem całkowicie nastawienie do tego telefonu.

Intuicyjna obsługa, prostota, ŚWIETNA przeglądarka www, cudowny ekran...

Jako przyszły telefon upatrzyłem sobie G810, ale jakoś nawet ten bardzo zaawansowany telefon stracił BARDZO dużo swego blasku jeśli przypomnę sobie moją dzisiejszą przygodę z iPhonem. Po prostu teraz wiem, czego tak naprawdę chcę - nie kolejnych wciskanych megapikseli, windowsa itd. Po prostu prostoty, takiego ekranu i interfejsu. Tyle.

#293403  autor: wtd
 19 paź 2008, 11:02
blade_ninja pisze: Wątpie.

Muszę przyznać, że trochę za bardzo polegam na opinii innych ludzi. Wszyscy tak gadali na tego iPhona, więc i ja się podłączyłem. Bo posiada wiele wad, niektóre są mniejsze, inne większe. Ale dziś, będąc w salonie Ery, zmieniłem całkowicie nastawienie do tego telefonu.

Intuicyjna obsługa, prostota, ŚWIETNA przeglądarka www, cudowny ekran...

Jako przyszły telefon upatrzyłem sobie G810, ale jakoś nawet ten bardzo zaawansowany telefon stracił BARDZO dużo swego blasku jeśli przypomnę sobie moją dzisiejszą przygodę z iPhonem. Po prostu teraz wiem, czego tak naprawdę chcę - nie kolejnych wciskanych megapikseli, windowsa itd. Po prostu prostoty, takiego ekranu i interfejsu. Tyle.
Nie chcę narzekać na G1 dopóki się nim nie pobawię bo może okazę się równie fajny, ale jabłkowy OS i ekran to naprawdę mistrzostwo. Jakby nie miał tych paru denerwujących braków to już bym go miał, a póki co to trochę szkoda mi dopłacać 300pln do viewty po to żeby go zamienić na jabłko. Z drugiej strony ten ekran w ajfonie jest aż "za dobry" :p Wygodneij mi się pisze na viewty gdzie żeby litera załapała trzeba wcisnąć ekran niż na ajfonie gdzie wystarczy go leciutko musnać. Chociaż w każdym innym zastosowaniu (przewijanie długi list, www, poruszanie się po menu) ekran iphone'a po prostu miażdży wszystko co jest na rynku. Utrzymując taką krzywą spadku cen jak jest obenie to będzie to dobry zakup za miesiąc-dwa :p

#294007  autor: LuiN
 23 paź 2008, 00:25
wtd pisze:Nie chcę narzekać na G1 dopóki się nim nie pobawię bo może okazę się równie fajny, ale jabłkowy OS i ekran to naprawdę mistrzostwo.
Według testów, ekran w G1 to drugi najlepszy ekran dotykowy na rynku - po iPhonie;] Z tego chociażby powodu warto się nad Androidem zastanowić. Znajomy właśnie poluje na sztukę dla siebie w USA - ciekaw jestem bardzo tego konceptu (mimo, że telefon jest zwyczajnie brzydki).

#294011  autor: wtd
 23 paź 2008, 07:30
Drugi najlepszy dlatego że G1 ma ekran capacitive jak ajfon a nie zwykły resistive jak większość innych sprzętów.

#294014  autor: yagi
 23 paź 2008, 08:09
Ciekawe jak jest z wyswietlaczem w HTC Touch HD. To jest ciekawostka najblizszych tygodni ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#294077  autor: wtd
 23 paź 2008, 17:41
Jak by nie było to jest to sprzęt z rysikiem - ekran musi być resistive, a taki chcąc nie chąc musi być gorszy (mniej czuły) niż ekran capacitive. Chociaż różnica może być naprawdę mała.