• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
  • Strona 8 z 11
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

#305977  autor: dario321
 25 gru 2008, 18:53
fenix189 - i jak ten wniosek ma sie do zalet i wad iPhon'a :?:

#306123  autor: user_delete10
 26 gru 2008, 18:39
Taki, że nawet w wolnej sprzedaży jest za drogi a u opów kupi go prawdziwy zapaleniec lub ktoś,kto ma nadmiar kasy.Już tu nie odnoszę się do zalet/wad tylko do skąpej oferty za ten abonament.

#306135  autor: wtd
 26 gru 2008, 20:27
Nikt nie każe ci kupować a ajfona w tych dedykowanych taryfach, możesz go kupić w zwykłej a przy wysokim abo/dużym stażu to i tak ci go wcisną za 1-100pln.

#306181  autor: dario321
 27 gru 2008, 11:11
wtd pisze:wcisną
dobrze powiedziane (napisane) :-D

#312771  autor: swedenus
 25 sty 2009, 00:41
Nie mialem w reku iphona, a podpisujac aneks wlasnie na niego sie zdecydowalem jak dla mnie jest bomba i ciesze sie z tego, ze tak wlasnie wybralem i jak na razie 100% satysfakcji :smt007 . Widocznie naleze do ludzi dla ktorych szklanka jest w polowie pelna :mrgreen: .
Pozdrawiam

swedenus

#312801  autor: MADMAX
 25 sty 2009, 11:00
swedenus pisze:Nie mialem w reku iphona,
swedenus pisze:i jak na razie 100% satysfakcji .
Jak mamy to rozumieć? :lol:

A tak juz całkiem poważnie, jeśli byłeś świdom swej decyzji to gratuluję optymizmu, mam nadzieję że korzystanie z Iphona go nie ostudzi :)

Pozdrawiam

#317095  autor: howado
 12 lut 2009, 18:39
Witam !

Napisze krotko :

Miałem już wiele telefonów i naprawdę "dobrych" i rożnych marek... na dzień dzisiejszy żaden LG , Nokia i czy tam SE nie dorównuję IP w 50% ... pewnie zaraz wyskoczy 10000 ludzi i poda 100 telefonów które maja lepszy aparat bo IP ma 2mpx a inne maja już 5mpx czy 8mpx... widziałem te MEGAPIXELE to jak pokazałem znajomemu jakie Ip robi fotki przy tylko 2mpx i bez żadnych lamp to powiedział że to przez tą folie na wyświetlaczu :P nie powiem że sa lepsze na IP ale fotki "tych: telefonów cudów nie pokazują ... ludzi obudźcie się to nie MEGAPIKSELE są ważne a jakość obiektywu !!!

Najwięcej do powiedzenia jak zwykle maja "dzieci neo" którym tata nie chce kupić IP albo nie potrafią go obsługiwać... IP ma system operacyjny który ma nieskończone możliwości i nie boje się tego powiedzieć bo IP z dnia na dzień jest ulepszany i to cze
go nie miał wczoraj dziś już ma i znów przeskakuje inne telefony...
Już nie będę wypisywał całych zalet bo nikomu by sie czytać nie chciało więc wspomnę tylko jeszcze krótko o wyświetlaczu ... a może zaproponuje mały test ... weźcie do jednej ręki telefon ( bez znaczenia jakiej marki ) z dotykowym wyświetlaczem a do drugiej IP ... nie muszę chyba więcej pisać ...

pozdrawiam

#317766  autor: dario321
 16 lut 2009, 12:18
wiec twierdzisz,ze obiektyw w ipku jest lepszy niz obiektywy CARL ZEISS :shock:
co do dotyku to nie wszystko da sie zrobic dzieki samej funkcji dotykowego wyswietlacza.pomine fakt,ze brak wielu funkcji; mms,bluetooth,obsluga flash itd. wez po zakonczonej rozmowie i zablokuj mi iphona od razu bez czekania 1minuty :P a ponoc to taki zaawansowany iTelefon a w/g mnie zlom.

#317877  autor: Bos
 16 lut 2009, 21:24
To telefon dla spzanu. Onm się rzuca w oczy, ma dotyk, duży wyświetlacz i WiFi. Koniec i do widzneia. A cena? Nie dałbym za niego więcej niż 700 złotych nowego zapakowane w pudełeczko ze wstążeczką :P Poza tym co on oferuje? Jeżeli nie korzystamy z neta to nie potrzebny nam jest "Ipek" jak to ktoś fikuśnie ujął. Poza tym z WiFi głównie korzystają biznesmani, ale problem w tym, że oni dużo dzwonią i piszą. A do tego nadaje się np. Nokia E71. Problem w tym, że iPhone nie ma takowej klawiatury Qwerty. Aparat nie istnieje. Brak AF i flesha, brak dodatkowych opcji, jak w pierwszych Nokiach z aparatem. Poza tym tł się palcuje i rysuje. Muzyczny to on jest, ale to jan już wolę wydac 500 złotych na iPoda, albo jakąś Mp4-órkę i miec go/ją oddzielnie. Wyświetlacz spoko, ale nie obsługuje flasha. I niby taki popualrny, a tak mało oferuje, jeżeli w ogóle. Chcieli go napchac, a powsadzlai po części odtwarzacz dla muzyki, WiFi i myślą, że wszyscy się będą rzucac. Dla WiFi nie kupiłbym tego telefonu, bo i tak czułbym się z nim niezręcznie. Cóż, taka jest moja opinia.

SE: T610i, K750i, W660i, W880i, 2x W910, C902
Nokia: 2600, 5300, 6300, N73 ME, 5610, 6230i, E51, 5800, E72
Apple: iPhone 3G 8GB
Motorola: V3xx, V8
Samsung: 2x U900, F480, Galaxy S
LG: KU990, Shine
BB: 9300
Obecnie: Samsung Galaxy S/ BB 9300

#317935  autor: wtd
 17 lut 2009, 12:41
Bos pisze:Dla WiFi nie kupiłbym tego telefonu, bo i tak czułbym się z nim niezręcznie. Cóż, taka jest moja opinia.
A co innego byś kupił? Ostatnio miałem okazję porównywać ajfonowe safari i jedną z najnowszych wersji opery mobile i mogę śmiało powiedzieć że jeśli chodzi o wygodę użytkowania to safari zdecydowanie góra. Inna sprawa to estetyka. W ajfonie wszystko jest porządnie zrobione, ładne graficznie, nawet moja matka nie ma problemu z obsługą, do tego duże i wyraźne litery więc sobie ze wszystkim radzi bez okularów. Np. w takim LG KS20 wszystko myśli, zawiesza się i do tego wygląda jak kupa. No i do tego dochodzą fenomenalne aplikacje w appstorze (głównie gry, bo tym się bawiłem). Większość gier można ściągnąć za darmo w wersji demo/lite (jak zwał tak zwał, ważne że jest krótsza, ograniczona, ale za darmo) albo pełnej płatnej kilka-kilkanaście złotych. I te gry potrafią naprawdę wciągnąć. W mojej opinii dużo bliżej im do gier na NDS czy PSP niż na komórki, niezależnie czy mówimy o javie czy od dedykowanych appach na WM/Symbiana. Z tego co się na razie bawiłem to brakuje mi czytania e-booków offline - winę za to ponosi zamknięty system plików, na co jedynym lekarstwem jest jailbreak.

#317941  autor: bkawa
 17 lut 2009, 13:09
kowcio pisze: Edit: iP jest dla mnie wielką zabawką, z której de facto za wiele nie wyciśniesz. Może i ma świetny dotyk, ale jak dla mnie nie spełnia w pełni swojego podstawowego zadania- telefonu. Szczególnie za takie pieniądze. Podobno to wysokiej klasy telefon, aczkolwiek okazało się, że to guzik prawda.
Zastanawia mnie co wszyscy krytycy ajfona jako telefonu mają mu do zarzucenia? Nie rozumiem: mogę przecież wykonywać i odbierać rozmowy. Jest lista kontaktów, historia rozmów, etc. Jakie jeszcze funkcje telefonowe ma telefon, których ajfon nie ma?

Ogromną zaletą ajfona jest prostota obsługi i konfiguracji. Mam dość świeże porównanie do Nokii e51 (którą uważam za bardzo dobry telefon) i czas który mi zajął na obsłużenie tych samych funkcji na iP był o 60-70% krótszy. Przede wszystkim wszystkie potrzebne ustawienia są w jednym miejscu. W nokii obsługa voipa przez standardowe oprogramowanie to strasznie karkołomne zadanie a i korzystanie z telefonii voipowej to już sztuka sama w sobie.

Aplikacje + AppStore to kopalnia (nie do ogarnięcia) dodatków, które usprawniają pracę, w dużej mierze uzupełniają funkcje aplikacji internetowych.

Oczywiście plusy nie przesłaniają mi minusów, które niewątpliwie iP posiada. Przede wszystkim kiepska obsługa 3G, ale tu być może część winy leży po stronie operatora. 3G wyłączyłem i obecnie bateria trzyma spokojnie 4 dni (5 dnia 20%). Nie jest to dla mnie jakimś poważnym brakiem, bo przez 90% jestem w zasięgu wifi.

MMS'y - w życiu wysłałem i odebrałem łącznie może z 5 i korzystając z iP mam tego świadomość.

iP jest specyficznym urządzeniem (specjalnie nie nazywam go telefonem, bo w rzeczywistości jest czymś więcej) i wybór nie powinien być podyktowany modą a przeznaczeniem.

Domowy wyrób nalewek

#318060  autor: quzo
 17 lut 2009, 20:39
iphone to przede wszystkim telefon internetowy żaden telefon mu nie dorównuje w przeglądaniu www , poczta email lepiej się obsługuje pocztę niż na kompie , synchronizacja kontaktów i kalendarza z serwerem choćby od google ,banalna konfiguracja a do tego świetne gierki choćby ten klon gta z grafiką HDR http://www.youtube.com/watch?v=wlHFtWw4B1A , a co do mms to mam w iphonie mmsy ale i tak tego nie używam , kopiuj wklej też mam a tak przy okazji zastanawiam się poco mi Flash w telefonie , żeby reklamy oglądać ? w mojej poczciwej N80 jest flash i co z tego jak przycina nie miłosiernie

#318172  autor: dario321
 18 lut 2009, 11:41
a kontakty mozesz zapisac na karcie sim?
a moze jakies fajne tapety,pliki .mp3 mozesz wyslac koledze przez bluetooth?
emotikonki w parlingo masz?
zaczep na smycz jest?
lapma doswietlajaca gdzie?
jesli w smsie dostaniesz wazny numer telefonu to najpierw go zapisujesz na kartce czy jak?
aby skorzystac z funkcji ktore sa podstawa w innych telefonach musiales zrobic jalibreak=utrata gwarancji i zakupic dodatkowo aplikacje.pozdro

#318175  autor: bkawa
 18 lut 2009, 12:01
dario321 pisze:a kontakty mozesz zapisac na karcie sim?
Nie synchronizuje z kontaktami googla, lepsze rozwiązanie w przypadku utraty karty
dario321 pisze:a moze jakies fajne tapety,pliki .mp3 mozesz wyslac koledze przez bluetooth?
to nie jest funkcja telefonu
dario321 pisze:emotikonki w parlingo masz?
zaczep na smycz jest?
nie wiem, nie ma ale argumenty mnie powaliły, oba :-D
dario321 pisze:lapma doswietlajaca gdzie?
w większości telefonów z podobnym aparatem także brak
dario321 pisze:jesli w smsie dostaniesz wazny numer telefonu to najpierw go zapisujesz na kartce czy jak?
do tej pory nie było takiej potrzeby, ale jak tylko się pojawi to napiszę jak sobie z tym poradziłem :wink:
dario321 pisze:aby skorzystac z funkcji ktore sa podstawa w innych telefonach musiales zrobic jalibreak
nie
jalibreak=utrata gwarancji
przecież to nieprawda
dario321 pisze:zakupic dodatkowo aplikacje
także nie

ale zapewniam Cię, że w dalszym ciągu mogę rozmawiać przez iP

Domowy wyrób nalewek

#318209  autor: user_delete10
 18 lut 2009, 16:31
bkawa pisze:
dario321 pisze:a moze jakies fajne tapety,pliki .mp3 mozesz wyslac koledze przez bluetooth?
dario321 pisze:emotikonki w parlingo masz?
zaczep na smycz jest?
Kiedy ja z panem dario321 rozmawiałem o wadach i zaletach iP przedstawił te same argumenty, identycznie. Nie wiem czy nawet dzieciak szczerze zainteresuje się tym co zacytowałem.Nie ma sensu się powtarzać co o tym sądzę, na ile są wyżej wymienione pozycje warte.

#318223  autor: dario321
 18 lut 2009, 17:13
dla Ciebie te ,,pozycje,, w iphonie sa nic nie warte bo ich nie uzywasz.
nie uzywasz ich bo ich tam nie ma.
ja przez nie zmienilem telefon.
co do ,,dzieciakow,, to tak... ten iTelefon z darmowymi gierkami w AppStore jest wlasnie dla nich.
ot taki gadżet malouzyteczny.

#318229  autor: user_delete10
 18 lut 2009, 17:23
Myślę, że nawet starszy biznesmen miałby nie lada gratkę chociaż z 2 min. pobawić się przy porannej kawie jakąś gierką z AppStore. Myślę, że wiesz ile ten serwis obecnie oferuje już softu i ile już było pobrań. I nie wyobrażam sobie nikogo z iP na szyi,bo wyglądałby jak obwieszony aparaturą szpitalną i dostałby skrzywienia kręgosłupa. Nie te wymiary i waga.

#318257  autor: bkawa
 18 lut 2009, 18:54
spróbuję jeszcze raz
dario321, mam iP od niecałego miesiąca, nie jestem doktrynerem apple i bardzo często wykorzystuje go w pracy jako starszy biznesmen (brzmi dziwnie :wink: )

Domowy wyrób nalewek

#318391  autor: dario321
 19 lut 2009, 14:40
fenix189 pisze:I nie wyobrażam sobie nikogo z iP na szyi,bo wyglądałby jak obwieszony aparaturą szpitalną i dostałby skrzywienia kręgosłupa. Nie te wymiary i waga.
masz płyką wyobraznie,wyobraz sobie gdzie i jak ma go nosic osoba po urazie kregoslupa szyjnego?
widzisz... sam go skrytykowales za wymiar i wage.

bkawa-co rozumiesz prz pojecie ,,starszy biznesmem,,?ja to rozumiem jako ,,faceta po 60-tce,, i super,ze Ci iPhone w tym wieku pasuje,pozdro

#318422  autor: user_delete10
 19 lut 2009, 17:07
Taki koło 50 roku życia.Dziś w tym wieku większość jest na topie także gierka z AppStore też takie gościa zabawi na chwilkę, jak ma oczywiście czas. A tam są inne gierki niż 10 osłona np. Need For Speeda.
Miałem iP w ręce, ty też chyba i wiesz jak jest wygodny. Chyba te 120 czy 130 czy nawet więcej, ile ona tam waży nie pamiętam udźwigniesz.Leży doskonale mimo ciężaru i wymiarów.Ale nawiązuje do tej smyczy do niego. To, że jest świetny w ręce inna sprawa.Na kark się nie nadaje. Nawet najmniejszy tel. obijający się o klate nie jest wygodny a co dopiero iP. Zastanów się albo wypróbuj.
  • Strona 8 z 11
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8