• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.

#587966  autor: stanax
 12 paź 2012, 08:01
Coście się tak uczepili tego Verizonu? Klikaliście w linki przeze mnie wklejone?

Telenor Norwegia http://www.itavisen.no/903979/iphone-5- ... -4g-stotte
Telstra Australia http://forums.whirlpool.net.au/archive/1984303
Vodafone UK / Niemcy / Australia http://www.dailytech.com/Apple+iPhone+5 ... e27858.htm / http://forum.vodafone.co.uk/t5/iPhone-5 ... -p/1286394

To w końcu iOS 6 ma buga w sterowaniu Wi-Fi, czy nie ma?

#588002  autor: wtd
 12 paź 2012, 10:49
stanax pisze:To w końcu iOS 6 ma buga w sterowaniu Wi-Fi, czy nie ma?
Nie wiem, może jest może nie ma. Ja u siebie nie doświadczyłem. Podobnie jak tego słynnego ucisku na śmierci na ip4 (fakt, nie był kupiony od razu, tylko sporo po premierze) czy metalowych plecków w ip5 które rzekomo miały się rysować niemalże jak plastik w ip3g (a póki co nie widzę tam ani jednej ryski), więc póki co wstrzymam się od narzekania.

#588286  autor: stanax
 13 paź 2012, 15:32
Pozytyw - słuchawki EarPods z zestawu sprzedażowego warte
każdych pieniędzy (w granicach przyzwoitości oczywiście)!

Obrazek

Nowe słuchawki EarPods oferują zaskakująco dobry dźwięk i dobrze leżą w uszach, choć są
może trochę zbyt śliskie do joggingu. I mogą grać głośno. Bardzo głośno. Na 2/3 skali (zółta
kropka indykatora) jest wystarczająco głośno. 109dB/23 Ω powala na kolana. Oferują
piękny dźwięk i zaskakująco dobry bas (5Hz-21kHz). Warto kupić te słuchawki..

#588304  autor: user_delete34
 13 paź 2012, 16:24
stanax, wiesz z doświaczenia/rekomendacji znajomego czy to tekst z internetów?
Jeżeli faktycznie są dobre to fajnie, bo te poprzednie pchełki, uniwersalne do wszystkich Apple'owskich urządzeń (te 2 wersje różniły się chyba tylko pilotem lub jego brakiem) jakoś mnie nie powalały, choć były fajne, bo malutkie.
129 zł - dużo, jak na słuchaweczki ale jeżeli różnica na + będzie wyraźnie wyczuwalna wobec innych, to czemu nie?
A to "cudo" jest kompatybilne tylko z iUrządzeniami, czy z każdym sprzętem (chodzi mi o same słuchawki, mikrofon i pilot mogą nie działać)?

#588315  autor: stanax
 13 paź 2012, 17:21
https://dl.dropbox.com/u/2827558/Filmy/Curiosity.mp4

Znajomek, który ma Apple-bzika, dostał iP5 na wymianę w abonamencie za jakieś śmieszne pieniądze.
Wczoraj wieczorem posiedzieliśmy trochę i miałem okazję podpiąć jego słuchawki do swojego telefonu.
Wszystko działa normalnie, poza dźwiękiem. Byłem w małym szoku, bo subiektywnie oceniając,
te słuchawki są boskie.

#588321  autor: wtd
 13 paź 2012, 17:40
Markadiusz pisze:A to "cudo" jest kompatybilne tylko z iUrządzeniami, czy z każdym sprzętem (chodzi mi o same słuchawki, mikrofon i pilot mogą nie działać)?
Są z każdym sprzętem, jack 3,5mm.

#588342  autor: user_delete34
 13 paź 2012, 18:56
Aha. Myślałem, że w tych z mikrofonem to będzie np tylko lewa działać albo coś, bo z Nokiowymi miałem problem - po podłączeniu do innego sprzętu przez przejściówkę z 2,5 na 3,5 mm dźwięk chyba nie miał niskich tonów (nie pamiętam).
stanax, :D
EDIT: K ale temat śmieszności wyznawców i tych, którym produkt Apple'a powiększa penisa odłóżmy póki co na bok a zostańmy przy samym ajfonie namber fajf.
Ale padłem, jak zobaczyłem w necie odpowiedź na zdjęcia iPadem-zdjęcie iMakiem w lustrze. ;D
wtd, podzielasz opinię stanaxa dotyczącą słuchawek?
Ostatnio zmieniony 13 paź 2012, 20:49 przez user_delete34, łącznie zmieniany 3 razy.

#588355  autor: stanax
 13 paź 2012, 19:58
Markadiusz, zrobiłem takich więcej ;)

W zeszłym tygodniu jadąc autem z Janem-Diderikiem gadaliśmy o pierdołach.
W pewnym momencie rozmowy, spodobała mi się jego opinia (używa HTC
na windzie): "niektórym głąbom się wydaje, że jak kupią iPhona,
to ich IQ wzrośnie :lol:

Obrazek

#588486  autor: code
 14 paź 2012, 12:12
niektórzy myślą, że naśmiewanie się z innych ludzi czyni ich samych lepszymi i mądrzejszymi.

[ Dodano: 2012-10-14, 12:37 ]
stanax pisze:Nowe słuchawki EarPods oferują zaskakująco dobry dźwięk
pozwolę się z Tobą nie zgodzić. mam te słuchawki. w porównaniu do poprzednich wersji jest lepiej, ale w przenoszeniu pasma są cienkie jak sik pająka. w dalszym ciągu scena nie ma szczegółów, a poszczególne instrumenty zlewają się w jedną masę. ot, zwykły single-driver, jakich dużo w różnych cenach. dla mnie nie są warte tych pieniędzy, co Apple za nie chce.

#588514  autor: stanax
 14 paź 2012, 15:26
Masz prawo. Napisałem przecież, że to moja subiektywna opinia. Po podpięciu do mojego Samsunga, bo znajomek ma na swoim telefonie tylko jakieś "skrzypienia", grają naprawdę dobrze. Przede wszystkim zaskoczyła mnie siła dźwięku EarPods'ów. Na co dzień używam głośnych słuchawek i stąd porównanie. Takich:

Obrazek

#588646  autor: UndiscloseD
 15 paź 2012, 10:31
Markadiusz pisze:129 zł - dużo, jak na słuchaweczki ale jeżeli różnica na + będzie wyraźnie wyczuwalna wobec innych, to czemu nie?
Czy ja wiem czy dużo? Ostatnio patrzyłem na pchełki Sony to kosztowały właśnie w tych granicach. Sennheiser HD201 kosztują coś koło 100 zł- wiem, ze to inny typ słuchawek, ale jeżeli w tych Apple'owskich jest faktycznie bardzo dobry dźwięk to porównując z HD201 to ja myślę, że cena jest dobra.

#589371  autor: orson_dzi
 18 paź 2012, 22:40
Mówienie o HD201 jako dobrych słuchawkach, to z lekka nadużycie.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#589505  autor: UndiscloseD
 19 paź 2012, 11:12
Nie powiedzialem, ze sa dobre ;P Chodzilo mi o to, ze porownujac ceny to sluchawki Apple sa warte tej ceny bo na pewno graja duzo lepiej.