• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #831778  autor: gswmonster
 28 paź 2015, 15:54
Czesc witam was bardzo serdecznie jestem nowy na tym forum, jeden z kolegow mnie na nie przekierowal, a mam nastepujace pytanie. Jak odroznic prawdziwego iphone 6 od fake-shitu na allegro? Bo chcialbym sobie takowego zakupic a zawsze warto miec te 2/3 stowki w portfelu kupujac go na allegro zamiast w jakims sklepie sieciowym. Wiec boje sie ze dostane jakiegos fake iphone z androidem. Co mozna zrobic oprocz sprawdzenia czasu przesylki? Czy moze ktos rowniez odpowiedziec mi na pytanie dlaczego jeden iphone kosztuje 1990 bez simlocka, a drugi na przyklad 2400? (16gb) Z gory dziekuje i przepraszam za brak polskich znakow ale norweski windows i norweska klawiatura
 #831781  autor: wlkp
 28 paź 2015, 16:10
Tanio = Drogo !
Omijaj FV Marża ,bo będą problemy z gwarancją .
Ja i tak bym szukał promocji w sklepach stacjonarnych,lub internetowych z opcją odbioru w stacjonarnym .
Ewentualnie dogadać się z kimś co bierze nówkę od operatora i chce sprzedać ,będzie taniej i pewne że oryginał a nie Chiński szmelc podrobiony .
 #832156  autor: tk925
 30 paź 2015, 11:34
Apple nie żąda dowodu zakupu w razie czego, a gwarancja jest realizowana na podstawie numeru imei urządzenia. Jak allegro to kupuj w sklepach( firmach) z dużą ilością pozytywnych komentarzy, wysyłka z Polski, pudełko zafoliowane. Ceny są różne ale wiadomo że taka 1900 zł za nowego iPhone 6 jest ceną podejrzaną, no chyba że używka.
 #835187  autor: wojtklos
 16 lis 2015, 15:19
Warto zwracać uwagę na komentarze. Kilka razy kupowałem telefon na allegro i nigdy to nie był jakiś feralny czy podejrzany zakup. Rak kupiłem używany (i taki to z odbiorem osobistym polecam), zresztą najlepiej odebrać osobiście. Reszta zakupów to ze telefony ze sklepów stacjonarnych (takie małe) również z odbiorem osobistym.