Witam
Pytam tutaj, nie na myapple, bo nie chcę zostać zjedzony i zbanowany za swoją niewiedzę, nieprzeczytanie tony podobnych wątków, regulaminu, złe oznaczenie tematu i tym podobnych
MacBooka mam od trzech lat, iPhone dopiero co kupiłem
- Nie mogę korzystać z Handoff, bo mój Mac jest za stary (model 2008). Czy dokupienie modułu Bluetooth 4.0 (jest wymagany do Handoff) rozwiąże problem, czy też nic nie zmieni?
- Pisanie SMSów/dzwonienie z Maca działa jak chce. Czasem się samo rozłącza. Jest na to jakiś sposób? Bo ciągłe logowanie/wyogowywanie z iCloud na obu urządzeniach doprowadza mnie do szału.
- Jak wymusić tryb desktop w mobilnym Safari? Nie chce mi się ustawiać osobno dla każdej strony? Może jakaś appka, która mi pomoże?
- Jest jakaś fajna klawiatura typu Swype na iOS? Pytam, bo Swype jest płatne, a specjalnie nie chcę podpinać karty kredytowej do iPhone...
- Co zrobić, żeby wyświetlały mi się małe i wielkie litery na klawiaturze? Zawsze pokazują się tylko wielkie, nawet jak CapsLock jest wyłączony...
- Gdzie zmienić rozdzielczość zdjęć?
- Jak dodać swoją kartę bankową do AppStore? Czy karta musi być kredytowa? Czy będę musiał iść w tym celu do banku? Dlaczego do cholery aż tyle z tym zabawy...