• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #587211  autor: Kwiartur
 08 paź 2012, 14:31
Witam,

Mam okazje dość tanio kupić iPhone 4S pochodzącego z Play. Aktualnie jestem w Plusie. Jednak jak widziałem na blogu rzecznika, Play udostępnił darmowy sposób na zdjęcie blokady simlock. I tutaj mam pytanie. Czy po zdjęciu tej blokady będę bez problemu mógł korzystać z telefonu w sieci plus? Spotkałem się w sieci z informacjami, że są z tym problemy, nie wiem czy dotyczy to iPhoneów z sieci Play.

#587216  autor: bp121
 08 paź 2012, 15:05
Zdejmij simlocka, wloz karte Plusa i... tadammm: będziesz wiedział.

#587217  autor: Kwiartur
 08 paź 2012, 15:18
bp121, pomyśl.

A teraz powiedz, jak myślisz po co pytam? Pytam po to, żeby uzyskać odpowiedź, dzięki której będę wiedział czy kupować go, czy nie, bo jeśli działać nie będzie, to nie będę kupował.
 #587351  autor: code
 09 paź 2012, 09:11
Kwiartur pisze:Witam,

Mam okazje dość tanio kupić iPhone 4S pochodzącego z Play. Aktualnie jestem w Plusie. Jednak jak widziałem na blogu rzecznika, Play udostępnił darmowy sposób na zdjęcie blokady simlock. I tutaj mam pytanie. Czy po zdjęciu tej blokady będę bez problemu mógł korzystać z telefonu w sieci plus? Spotkałem się w sieci z informacjami, że są z tym problemy, nie wiem czy dotyczy to iPhoneów z sieci Play.
będzie, tylko po zdjęciu simlocka i włożeniu nowej karty, "wyzeruj ustawienia sieciowe" (pozycja w ustawieniach).