fragment, który przytoczyłeś daje Apple wszystkie możliwości bez konkretów, pozostawiając decyzję zastosowania danej opcji firmie.
nie mieszkam w stanach i nie wiem, jak jest w stanach; to, czego jestem pewny po rozmowie z Regenersisem, chatem z hotline'm Apple, rozmowami z większością serwisów (nieautoryzowanych - innych nie mamy) Apple - nie ma części zamiennych, Apple chce tylko i wyłącznie wymieniać telefony. Mój przypadek opisuje problem bez napraw gwarancyjnych - jednak procedura Regenresisu jest taka sama, jak w przypadku roszczeń gwarancyjnych; biorą telefon i wysyłają do Apple - i przychodzi nowy.
zauważ też, że na stronie
https://selfsolve.apple.com/GetWarranty.do gdzie powinien być listing części "Do-It-Yourself Parts service" są w przypadku Polski linki do stron operatorów, w przypadku US, jak klikniesz w "Request service" - do samodzielnej wymiany masz tylko słuchawki, ładowarkę i kabel.
pracując w firmie, która świadczy swoim Klientom usługi oferując urządzenia zamówione na życzenie bezpośrednio od chińskich producentów, mogę oprzeć się na swoim doświadczeniu i objaśnić, czemu się tak dzieje; Apple woli refurbishing, niż serwis. pozwala to na utrzymanie sporego jakościowego wskaźnika działających urządzeń, eliminując błędy mogące powstać w serwisach. w dodatku kompletny refurbishing jest bardziej opłacalny, jeśli bierzesz pod uwagę koszt całego procesu.