• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #507514  autor: chrupotek
 08 paź 2011, 13:40
Witam jest to moje pierwsze forum wiec prosze o wyrozumialosc. Chcial bym kupic iphona 4 z ameryki bo kosztuje jedynie 99$ natomiast jest na siec AT&T. Szukałem juz 2 dni roznych odpowiedzi na moje pytania ale nie znalazlem nic konkretnego lub wszystko bylo stare.

Mam dwa pytania:
1. Czy kupujac ten telefon musze placic jakis abonament? Poniewaz wiem ze duzo osob juz tak sciagalo telefony ale nikt nic nie mowil o jakichs oplatach.

2.Jak to jest do konca z tym simlockiem. Jedni pisze ze jest mozliwe stale sciagniecie co kosztuje 550 zl drudzy pisza ze nie warto. I bylem na stronie sciaganie tego simlocka lecz w tej chwili pisalo ze nie ma tej opcji. Wiec o co chodzi?

Dzieki za odpowiedzi

#507516  autor: orson_dzi
 08 paź 2011, 13:47
chrupotek pisze:Czy kupujac ten telefon musze placic jakis abonament?
A co, myślałeś, że go kupisz w tamtejszej Biedronce za 99$?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#507542  autor: wtd
 08 paź 2011, 14:52
Jeżeli chcesz kupić ajfona w usa to tylko zostaje ci sklep apple, inaczej telefon ma simlocka i jakiś niemały abonament. Bez simlocka już kosztuje 550$ 4ka 8GB 4S 16GB 650$ + 100$ za każde podwojenie pamięci.
 #507661  autor: code
 08 paź 2011, 23:31
chrupotek pisze:Witam jest to moje pierwsze forum wiec prosze o wyrozumialosc. Chcial bym kupic iphona 4 z ameryki bo kosztuje jedynie 99$ natomiast jest na siec AT&T. Szukałem juz 2 dni roznych odpowiedzi na moje pytania ale nie znalazlem nic konkretnego lub wszystko bylo stare.

Mam dwa pytania:
1. Czy kupujac ten telefon musze placic jakis abonament? Poniewaz wiem ze duzo osob juz tak sciagalo telefony ale nikt nic nie mowil o jakichs oplatach.

2.Jak to jest do konca z tym simlockiem. Jedni pisze ze jest mozliwe stale sciagniecie co kosztuje 550 zl drudzy pisza ze nie warto. I bylem na stronie sciaganie tego simlocka lecz w tej chwili pisalo ze nie ma tej opcji. Wiec o co chodzi?

Dzieki za odpowiedzi
1. Jak najbardziej - przez dwa lata. Te, które były ściągane do PL, były z prepaidów w większości.
2. Jest możliwe, ale nie warto. Nie zdejmiesz trwale, chyba, że znasz kogoś w Erze lub Orange. Jeśli nie, kombinowanie jest ciężkie i nawet jeśli zakończy się sukcesem, po reżyserów telefonu będziesz musiał robić jeszcze raz.