• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #470789  autor: ywis
 15 kwie 2011, 12:10
Mam ten telefon z simlock na Orange, jak można się go pozbyć własnymi sposobami, jest w ogóle taka możliwość?

#470793  autor: rain86
 15 kwie 2011, 12:26
jaki masz soft, base band - potrzeba więcej info na ten temat.

Zresztą popatrz TUTAJ Na 100% znajdziesz tu rozwiązanie.

Było: Mitsubishi Trium, Alcatel OT 311,511,Sony CMD-J5, Siemens SL45i,Nokia N-Gage, SE T610, SE J200, Motorola E398, Samsung E900, Nokia N73, Samsung F480, Nokia N82, N86, 5800, Omnia HD, SE C901, Wave 8500, 6303, N8, SGS II, Lumia 800, HTC 1S
Jest:ip4s

#479063  autor: ostin
 01 cze 2011, 16:23
Zależy czy chcesz zdjąć permanentnie (kilkaset zł), czy dla swojej wersji systemu (kilka godzin czytania, jeżeli jesteś zielony + pół godziny samego robienia JB).

W wypadku pierwszym idziesz do serwisu, w wypadku drugim musisz znać wersję swojego systemu i dobrze pogoogle'ować.

programy na telefon - zapraszam na bloga

#492396  autor: Zdzisiek89
 27 lip 2011, 10:51
ostin pisze:Zależy czy chcesz zdjąć permanentnie (kilkaset zł), czy dla swojej wersji systemu (kilka godzin czytania, jeżeli jesteś zielony + pół godziny samego robienia JB).

W wypadku pierwszym idziesz do serwisu, w wypadku drugim musisz znać wersję swojego systemu i dobrze pogoogle'ować.
Zapomniałeś dodać, że używając drugiego sposobu straci gwarancje (o ile ja jeszcze posiada) :mrgreen:

Btw ściągnięcie simlocka z Iphone 3G wiąże się z wgrywaniem basebandu od Ipada (6.15.00) po tej operacji stracisz sygnał GPS! także lepiej się zastanów ;) bo póki co nie ma fixa na niedziałający GPS po tym zabiegu.

;)
 #492406  autor: slawekt
 27 lip 2011, 11:39
ywis pisze:Mam ten telefon z simlock na Orange, jak można się go pozbyć własnymi sposobami, jest w ogóle taka możliwość?
Musisz podać wersję systemu jaką dysponujesz obecnie oraz baseband.
A metod jest dużo, lecz zależą one od w/w parametrów...

Ale bez specjalnego wnikania ;-) możesz np.:
1. Wgrać jakiś działający Custom Rom (nie polecam 4 i wyżej, bo strasznie "muli" telefon - ja zrezygnowałem) w wersji acivated (najtaniej).
2. Pójść do salonu Orange i zdejmą Ci za kwotę podaną w umowie, lub na zasadach ogólnych jak umowa się zakończyła (najpewniej).
3. Użyć Turbo Sim zgodnego z iPhone 3G (bezstresowo).

Wybór należy do Ciebie! :-)

P.S. Co do zanikania sygnału GPS po zdjęciu simlocka, to nie spotkałem się z tym osobiście (na swoim telefonie tego zjawiska nie zaobserwowałem).