• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.

#454748  autor: DJ-W
 22 sty 2011, 10:29
Jak dla mnie kupowanie takiego szajsu to jedno wielkie nieporozumienie.Ale każdy może wydać swoja kasę na co chce.Ja na pewno bym nie wydał na coś takiego.

#460066  autor: strzempa
 16 lut 2011, 22:24
nie kupuje sie uzywanych iphonow

#460067  autor: vinc
 16 lut 2011, 22:35
strzempa pisze:nie kupuje sie uzywanych iphonow
Dlaczego?!

Obrazek

#460079  autor: adiq1033
 16 lut 2011, 22:55
vinc pisze: Dlaczego?!
Bo szybko się psują. :wink:

Zwłaszcza 2G, które padają jak muchy: paski na ekranie, badpixele, psujący się dotyk, wysiadające WiFi, mikrofony, głośniki od rozmów, Bluetooth i włączniki.

Podsumowanie: Nie opłaca sie kupować za 300-400zł iPhone 2G, lepiej dołożyć 200-250zł i kupić używanego 3G, ale z gwarancją.

Możemy zaczekać na odpowiedź strzempa, a po jej otrzymaniu zamknąć wątek. :)

#460087  autor: vinc
 16 lut 2011, 23:05
adiq1033 pisze:Podsumowanie: Nie opłaca sie kupować za 300-400zł iPhone 2G, lepiej dołożyć 200-250zł i kupić używanego 3G, ale z gwarancją.
No właśnie... a wypowiedź strzempa była ogólna.

Obrazek

#460127  autor: code
 17 lut 2011, 10:01
vinc pisze:
strzempa pisze:nie kupuje sie uzywanych iphonow
Dlaczego?!
używanego iPhone'a powinna kupować osoba, która bardzo mocno siedzi w urządzeniach Apple i potrafi wychwycić drobne różnice pomiędzy zamiennikiem a oryginałem. inaczej możesz kupić niezłego bubla, który będzie generował więcej udręki, niż przyjemności

- nie masz 100% pewności, czy nie był otwierany. nie wiesz, czy miał coś wymienianego, czy nie. nie ma oryginalnych części zamiennych Apple, czyli, jeśli było coś wymieniane, to albo zamiennik, albo używany oryginał.

- iPhone, tak samo jak iPod, bardzo nie lubi kurzu w środku. jeśli był kiedykolwiek rozszczelniony i nie był profesjonalnie zrobiony, będzie z rzadka dziwnie się zachowywał

- żaden z zamienników (szybka, digitizer, wibracja, obudowa, dock, głośniczek itd) nie oferuje komfortu, jaki daje Apple w iPhone. obudowy nie pasują idealnie i z czasem pękają przy docku i gnieździe od słuchawek, szybka jest podatna na zarysowania, dugitizer nie zawsze łapie multitouch, dock potrafi wysypać synchronizację, głośniczek nie będzie tak głośny, jak oryginalny

- można trafić na zombie, czyli iPhone posklejany z innych iPhone, w którym każdy element jest od innego iPhone. włącznie z płytą główną. z doświadczenia zauważyłem, że wymiana płyty głównej powoduje problemy z GPS; nie wiem, czy zmieniały się modele płyt głównych, czy co, po wymianie o wiele wolniej się fix'uje i już zawsze będzie miał z tym problem.

- kilka razy byłem świadkiem, że iPhone z Allegro miał problem z odtwarzaniem niektórych mp3; dzieje się tak, jeśli miał cięższą kraksę z czymś twardym.

#460226  autor: vinc
 17 lut 2011, 21:14
code niezłego bubla można kupić nie tylko decydując się na ipoo. Nie zmienia to faktu, że masz rację. Mimo wszystko puenta brzmi: kupuj, ale z głową ;-) tyczy się nie tylko sprzętu od Apple.

Obrazek

#471645  autor: viewsonic666
 20 kwie 2011, 03:20
Więc tak: w 2G jest klejony ekran, digitizer i szybka :/ sam się o tym przekonałem :(