• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #470304  autor: ys77
 12 kwie 2011, 22:19
Witam, czysta ciekawość nakłoniła mnie żeby ten temat założyć. Jak to jest z tym iPhonem 3g ? Czy w dobie modnych androidów warto się zainteresować już starym 3g ? Czytałem, że na ajfonach bardzo wygodnie przegląda się internet, że jest świetna jakość muzyki oraz lipny aparat. Wiele osób narzekało na jego prędkość - jak to z tym jest ? Czy w 3g można tworzyć listy odtwarzania muzyki ? Jak iPhone 3g ma się do Satio - co jest lepsze a co gorsze pomijając oczywiście kwestie aparatu ? Jak to jest z wgrywaniem muzyki na niego np. przez usb oraz z przesyłaniem przez blututa ? W kwestiach jakiś JailBreaków itd jestem kompletnie zielony, więc nawet nie wiem co to jest i jak to się ma do gwarancji. Jak to jest z tymi ograniczeniami przez Apple ew. czego one dotyczą ? Wiem, że telefon jest już dość długo na rynku ale jego aktualna cena pozwala na zakup tego fona w świetnym stanie z gwarancją a prestiż tej marki przyciąga mnie do siebie coraz bardziej. Pomożecie ?

SE T610 -> SE k300i -> SE k700i -> Motorola V3im -> SE K310i -> SE K750i -> SE w890i -> SE w980i -> SE Satio -> iPhone 4S

#470365  autor: wtd
 13 kwie 2011, 10:07
ys77 pisze: Czytałem, że na ajfonach bardzo wygodnie przegląda się internet
Tak
ys77 pisze:że jest świetna jakość muzyki
Też tak słyszałem, sam nie słucham z niego muzyki
ys77 pisze:lipny aparat
Tak.
ys77 pisze:. Wiele osób narzekało na jego prędkość - jak to z tym jest ?
Kiepsko. Jakiejś wybitnej tragedii nie ma, ale zdecydowanie odstaje to od dzisiejszych standardów.
ys77 pisze:Czy w 3g można tworzyć listy odtwarzania muzyki ?
Tak.
ys77 pisze: Jak to jest z wgrywaniem muzyki na niego np. przez usb oraz z przesyłaniem przez blututa ?
Przez usb to tylko przez itunes - program potrafi czasami zdenerwować. Przez bluetooth się nie da jeżeli telefon jest bez jailbreaka.
ys77 pisze: i jak to się ma do gwarancji
Unieważnia ją.
ys77 pisze:Jak to jest z tymi ograniczeniami przez Apple ew. czego one dotyczą ?
Chociażby itunes i bluetooth wspominane już wyżej, poszukaj sobie w necie, naprawdę jest o tym sporo. Zwróć tylko uwagę żeby była mowa o sofcie od 4.0 wzwyż - poprzednie miały jeszcze więcej głupich ograniczeń.

A co do pytania z tematu - było to już wałkowane nie raz, kupowanie 3g teraz to w sumie średni interes, telefon jest już stary, nie wychodzą już na niego nowe softy no i prędkość działania też odstaje już od dzisiejszych standardów.

#470371  autor: rain86
 13 kwie 2011, 10:27
Sprzęt ma już swoje lata więc nie ma sięteż co mu dziwić, że potrafi pomyśleć (choć na sofcie 3.1.3 i tak radzi sobie naprawdę dobrze - wtedy dorzuć z cydii kilka pierdół - tupu BT lub zakładanie folderów i jest ok).

Jednakże należy zwrócić też uwagę na to, że nowe aplikacje już zazwyczaj nie działają na 3g bądź działają wolno (głównie póki co gry) - mimo to i tak jest jeszcze duzy wybór appsów - większość smartofnów może tylko "pozazdrościć" :D

Obiektywnie rzecz ujmując w chwili obecnej iPhone to tylko 3GS->, chyba, że nie masz aż tak duzych wymagań to 3G - w takim przypadku proponowałbym jednak inne rozwiązanie, a mianowicie iPoda Touch 4G+ do tego jakiś telefonik i jest cud malina :D

Było: Mitsubishi Trium, Alcatel OT 311,511,Sony CMD-J5, Siemens SL45i,Nokia N-Gage, SE T610, SE J200, Motorola E398, Samsung E900, Nokia N73, Samsung F480, Nokia N82, N86, 5800, Omnia HD, SE C901, Wave 8500, 6303, N8, SGS II, Lumia 800, HTC 1S
Jest:ip4s

#470386  autor: ys77
 13 kwie 2011, 12:10
No to szkoda, że Apple tak niepotrzebnie ograniczył korzystanie z tego telefonu - bluetooth u mnie to podstawa, tak samo z wgrywaniem przez usb bo to robię na okrągło a Jailbreaka bym nie zrobił skoro unieważnia gwarancję. 3gs póki co za drogi a za zahartowany telefon nie będę tyle bulił. No cóż, dzięki za pomoc.

SE T610 -> SE k300i -> SE k700i -> Motorola V3im -> SE K310i -> SE K750i -> SE w890i -> SE w980i -> SE Satio -> iPhone 4S

#470450  autor: code
 13 kwie 2011, 17:29
JB nie powoduje problemów z gwarancją, nie wiem, skąd takie info. ale, jak też koledzy wyżej, jako użytkownik 3GS proponuję omijać 3G, jak też używane iPhone'y.