• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #410555  autor: panjarekp
 15 cze 2010, 20:07
Mam Iphona 3G 16GB :D . Kupiłem go na Allegro. Ma ominięty Simlock. Mogę z niego dzwonić z sieci Orange. Mam zainstalowane oprogramowanie 3.0.1. i Cydię.
Czy mogę zainstalować oprogramowanie 3.1.3 ale nie przez iTunes ale przez Cydię?
Jak zainstalować programy typu navigator z rozszerzeniem "ipa" lub video z rozszerzeniem "m4v".
Co powinienem zrobić i co zainstalować. Niestety nie mam MAC OSa.
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Pozdrawiam Jarek.

#411063  autor: i-ceum
 18 cze 2010, 01:02
Przez Cydię nie można instalować oprogramowania iPhone, to się robi tylko przez iTunes.
Video .m4v nie da się odtworzyć.
Jeśli masz fakturę kupna z Orange (pierwszego właściciela) to za ok. 60-70 zł możesz oficjalnie zdjąć simlocka w Orange.
Mac OS nie jest ci do niczego potrzebny jeśli chodzi o Iphona.

#411091  autor: panjarekp
 18 cze 2010, 10:28
Ja przez Cydię zainstalowałem już parę bezpłatnych programów. Mój iPhone jest z USA....

#411600  autor: marcinb
 20 cze 2010, 18:32
Jeżeli zainstalujesz teraz oprogramowanie 3.1.3 przez iTunes to zapewne telefon zablokuje się - będzie żądał karty sim pierwotnego operatora czyli pewnie AT&T.
Żeby go na nowo odblokować musiałbyś zrobić jailbreak. Wątek obok podałem link do strony, która opisuje jak to zrobić.
Sam niedawno robiłem upgrade z oprogramowania 2.2.1 do 3.1.3 i później JB.
Chciałbym dodać, że wszystko robisz na własną odpowiedzialność, lepiej wcześniej zapytać wujka gugla i poczytać niż później płakać :)
Druga sprawa - jak instalować pliki ipa też jest opisane w necie.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.