gorliwy17 pisze:Serdecznie ci współczuje

Widać dla ciebie telefon=konsola do gier... Iphon poza w/w konsola nie oferuje nic szczegolnego... ba! jest gorszy pod wieloma wzgledami od Omni HD HD2 i nawet Desire
Dlatego proponuje ci WYMIANE telefonu np na Omnie HD a za reszte mozesz kupić Ipoda(jesli tak bardzo zalezy ci na aplikacjach z app store)

proponuję porównywac wtedy, gdy uzywało sie oba urządzenia. dla mnie OHD, z symbianem na pokładzie, jest bardzo - w porównaniu do iPhone - nieintuicyjna, nie jest responsywna, ma brzydki interfejs, średnią przeglądarkę internetową, średni odtwarzacz muzyczny i małą ilość aplikacji do umilania czasu wszelako. Czy iPhone oferuje coś szczególnego - to też osobista kwestia; jesli ktoś nie zwraca uwagi na interfejs, płynność oraz łatwość obsługiwania urządzenia i nieskończoną możliwośc personalizacji przez doinstalowywanie aplikacji i świetny odtwarzacz muzyczny - to iPhone jest mu zupełnie niepotrzebny.
nie podałeś też, pod jakimi względami Omnia jest lepsza. iPhone / iPod jako konsola sprawdzają się doskonale, co ma odzwierciedlenie w sprzedaży gier w Appstore. Mam DS'a, PSP i iPhone - i na każdym urządzeniu gram i każde oferuje inny rodzaj rozrywki. Nie przedkładałbym jednego nad drugie, tak robia osoby żyjące treściami reklam i opierające swoje poglądy na tych treściach.
kilka niesamowitych gier, które pozostawiają w tyle "konkurencję" którą wymieniłeś; Doodle Jump, Zen Bound, Dark Nebula, GTA: Chinatown Wars, Chromixa, Cogs, Plants vs Zombies.
ale to tylko moja, subiektywna opinia.