• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.

#400043  autor: Dworek
 21 kwie 2010, 00:47
W najnowszym iTunes troszkę się pozmieniało, opcja ta znajduje się na górze okna programu w zakładce "Zaawansowane".

#400056  autor: code
 21 kwie 2010, 09:05
iPhone Ringtone Maker pomoże.

#400097  autor: Dworek
 21 kwie 2010, 12:14
code pisze:iPhone Ringtone Maker pomoże.
Czy ten program nie jest przypadkiem przeznaczony tylko na systemy Mac OS X?

#400102  autor: code
 21 kwie 2010, 12:32
nie. na Maka jest iToner

#400105  autor: Dworek
 21 kwie 2010, 12:41
Na stronce Apple nie ma nic na temat aby iPhone Ringtone Maker był w wersji na Windowsa, chyba że jest jeszcze jeden program o takiej samej nazwie :)

#400106  autor: code
 21 kwie 2010, 12:47
nawet nie wiedziałem, że jest wersja na makówki :) swoją drogą, zupełnie niepotrzebna. tą samą funkcję ma GarageBand, a do prostych edycji i wrzucania bezpośrednio na iPhone'a jest niesamowity iToner.

linki do wersji PC (linki, bo różnią się firmą - a ja już zrezygnowalem z utrzymywania niepotrzebnej windy na dysku i nie jestem w stanie powiedzieć, której firmy softu używałem)

http://www.ringtoneexpressions.com/supp ... s_iprm.php
http://pcarena.pl/download/file/1060/4V ... -3112.html

niemniej jednak sądzę, że sugerując się wysoką pozycją warezów na zapytanie "iphone ringtone maker" w google, osoba pytająca powinna sobie poradzić.

#400330  autor: user_delete5
 22 kwie 2010, 12:18
Serdecznie ci współczuje :( Widać dla ciebie telefon=konsola do gier... Iphon poza w/w konsola nie oferuje nic szczegolnego... ba! jest gorszy pod wieloma wzgledami od Omni HD HD2 i nawet Desire :)

Dlatego proponuje ci WYMIANE telefonu np na Omnie HD a za reszte mozesz kupić Ipoda(jesli tak bardzo zalezy ci na aplikacjach z app store) :)

#400385  autor: Bos
 22 kwie 2010, 16:15
iPhone bardzo fajnie gra na słuchawkach (ale nie oryginalnych).
Żeby ustawić dzwonek to trzeba jakiś nieziemskie rzeczy robić.
Poza tym rozmiar, duży jest no.
Ale ten dotyk rekompensuje inne minusy.
Jednak po miesiącu użytkowania stwierdziłem, że nie jest wart swojej ceny, akurat fona mamy zamieniłem na U900 i jest git.
główny atut iPka to muzyka i dotyk, ale nie za te pieniądze..
Do muzyki iPod Nano za 250zł, dotyk sobie darujemy :)

SE: T610i, K750i, W660i, W880i, 2x W910, C902
Nokia: 2600, 5300, 6300, N73 ME, 5610, 6230i, E51, 5800, E72
Apple: iPhone 3G 8GB
Motorola: V3xx, V8
Samsung: 2x U900, F480, Galaxy S
LG: KU990, Shine
BB: 9300
Obecnie: Samsung Galaxy S/ BB 9300

#400447  autor: code
 22 kwie 2010, 19:18
gorliwy17 pisze:Serdecznie ci współczuje :( Widać dla ciebie telefon=konsola do gier... Iphon poza w/w konsola nie oferuje nic szczegolnego... ba! jest gorszy pod wieloma wzgledami od Omni HD HD2 i nawet Desire :)

Dlatego proponuje ci WYMIANE telefonu np na Omnie HD a za reszte mozesz kupić Ipoda(jesli tak bardzo zalezy ci na aplikacjach z app store) :)
proponuję porównywac wtedy, gdy uzywało sie oba urządzenia. dla mnie OHD, z symbianem na pokładzie, jest bardzo - w porównaniu do iPhone - nieintuicyjna, nie jest responsywna, ma brzydki interfejs, średnią przeglądarkę internetową, średni odtwarzacz muzyczny i małą ilość aplikacji do umilania czasu wszelako. Czy iPhone oferuje coś szczególnego - to też osobista kwestia; jesli ktoś nie zwraca uwagi na interfejs, płynność oraz łatwość obsługiwania urządzenia i nieskończoną możliwośc personalizacji przez doinstalowywanie aplikacji i świetny odtwarzacz muzyczny - to iPhone jest mu zupełnie niepotrzebny.

nie podałeś też, pod jakimi względami Omnia jest lepsza. iPhone / iPod jako konsola sprawdzają się doskonale, co ma odzwierciedlenie w sprzedaży gier w Appstore. Mam DS'a, PSP i iPhone - i na każdym urządzeniu gram i każde oferuje inny rodzaj rozrywki. Nie przedkładałbym jednego nad drugie, tak robia osoby żyjące treściami reklam i opierające swoje poglądy na tych treściach.

kilka niesamowitych gier, które pozostawiają w tyle "konkurencję" którą wymieniłeś; Doodle Jump, Zen Bound, Dark Nebula, GTA: Chinatown Wars, Chromixa, Cogs, Plants vs Zombies.

ale to tylko moja, subiektywna opinia.