• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #377581  autor: Woocash
 29 gru 2009, 20:28
Hello! Kupiłem iPhone'a 3GS, i mam parę pytań:

1. Czy jeżeli kupiłem iPhone'a 3GS z Orange, to jest on w jakiś sposób brandowany? Nie wiem, typu ekran startowy z orange itp. lub jakieś zmiany w sofcie...
2. Czy to, że jest z 39 tyg. raczej pozytywnie rokuje na trwałego odblokowanie ;p?
3. Nie mam wifi i nigdy nie miałem - czy jeżeli wykupię w Orange pakiet 16MB za 5zł, to jailbreakując iphona będę mógł pobrać podstawowe programy [np. usuwające simlocka]. Czy to mi pobierze z karty, czy muszę mieć wymagany wifi?
5. Ten Iphone jest nowy, zafoliowany - podpinając go po raz pierwszy do komputera z iTunes, nie muszę go rejestrować czy synchronizować?
6. Czy jeżeli coś się nie powiedzie, to wystarczy w iTunes zaznaczyć iPhona i wziąć "odtwórz/ restore" ? Czy jakimś cudem mogę przez programy trzecie mogę zepsuć iPhona, by ten się nie pokazywał w iTunes ;p?

Proszę wybaczyć te pytania, na prawdę liczę na wasze odpowiedzi :)

Pozdrawiam :)

P.S: Jeżeli któreś z tych pytań łamie regulamin, nie musicie na nie odpowiadać... i przepraszam z góry...

#377585  autor: elmer7
 29 gru 2009, 20:44
Witam, Podpinam się pod temat.
Czy kupując na Allegro używany bądź nowy iPhone 3GS z Orange razem z fakturą od sprzedającego (że telefon został zakupiony w Orange) to w moim mieście w punkcie Orange zdejmą mi simlocka(jesli tak to jaki jest tego koszt) i będe mógł działać na karcie SIM z Ery?
Czy będzie to możliwe za okazaniem tej faktury, która będzie wypisana na kogoś innego z innego miasta, a nie na mnie?
I czy po zdjęciu Simlocka na telefonie z Orange będzie można spokojnie zrobić JailBreak'a i nie będzie żadnych problemów?

Pytam, bo na allegro większość iPków jest właśnie z Orange, a moja sieć to Era.
 #377601  autor: quzo
 29 gru 2009, 21:55
Woocash pisze: 1. Czy jeżeli kupiłem iPhone'a 3GS z Orange, to jest on w jakiś sposób brandowany? Nie wiem, typu ekran startowy z orange itp. lub jakieś zmiany w sofcie...
nie ma brandowanych iphonów
2. Czy to, że jest z 39 tyg. raczej pozytywnie rokuje na trwałego odblokowanie ;p?
można zrobić jailbreaka na stałe czyli że działa po wyłączeniu telefonu
3. Nie mam wifi i nigdy nie miałem - czy jeżeli wykupię w Orange pakiet 16MB za 5zł, to jailbreakując iphona będę mógł pobrać podstawowe programy [np. usuwające simlocka]. Czy to mi pobierze z karty, czy muszę mieć wymagany wifi?
pobierasz z cydii za pomocą wifi albo przez sieć
5. Ten Iphone jest nowy, zafoliowany - podpinając go po raz pierwszy do komputera z iTunes, nie muszę go rejestrować czy synchronizować?
aktywuje się
6. Czy jeżeli coś się nie powiedzie, to wystarczy w iTunes zaznaczyć iPhona i wziąć "odtwórz/ restore" ?
tak
Czy jakimś cudem mogę przez programy trzecie mogę zepsuć iPhona, by ten się nie pokazywał w iTunes ;p?
nie
I czy po zdjęciu Simlocka na telefonie z Orange będzie można spokojnie zrobić JailBreak'a i nie będzie żadnych problemów?
simlock nie ma nic do jailbreaka , jeśli telefon będzie po 40 tygodniu to po zrobieniu jailbreaka jak wyłączysz telefon to żeby go później włączyć trzeba go podpiąć pod kompa

#377605  autor: Woocash
 29 gru 2009, 22:00
Dziękuje quzo, bardzo mi pomogłeś :)

Podobno 37-39 to okres przejściowy, ale liczę że wszystko będzie dobrze : ]

jeżeli zrobię jailbreaka blackrainem i użyję blacksnowa, to przy próbach połączenia z iTunesem będę mógł synchronizować muzykę itp ;p?

#377650  autor: Bos
 30 gru 2009, 10:17
JB nie powoduje odcięcia iPhonea od iTunes, dostajesz tylko więcej możliwości, ale resztę robisz przez iTunes. Poza tym to to iTunes całkiem wygodne jest :)

SE: T610i, K750i, W660i, W880i, 2x W910, C902
Nokia: 2600, 5300, 6300, N73 ME, 5610, 6230i, E51, 5800, E72
Apple: iPhone 3G 8GB
Motorola: V3xx, V8
Samsung: 2x U900, F480, Galaxy S
LG: KU990, Shine
BB: 9300
Obecnie: Samsung Galaxy S/ BB 9300

#378988  autor: Woocash
 06 sty 2010, 16:29
Jak w tytule, mam niby zasięg 3G, max kresek ale nie chce mi się łączyć z netem............ why?

Sieć play.

#379006  autor: quzo
 06 sty 2010, 18:44
Woocash pisze:Jak w tytule, mam niby zasięg 3G, max kresek ale nie chce mi się łączyć z netem............ why?

Sieć play.
ustawiłeś apn ?

#379034  autor: Woocash
 06 sty 2010, 20:07
Własnie o to chodziło, potem sam doszedłem - mimo wszystko dzięki za pomoc ;)

Mam takie pytanko, co sądzicie o Backgrounderze i Kirikae? Muli iphone'a? Psuje po odinstalowaniu? Wiesza go? :p

#379064  autor: quzo
 06 sty 2010, 22:14
Kirikae nie wiem co to jest , ale backgroundera używam od dawna i nie muli chociaż jak będziesz miał kilka gierek w tle typu nfs to będą gry cieły