Woocash pisze:
1. Czy jeżeli kupiłem iPhone'a 3GS z Orange, to jest on w jakiś sposób brandowany? Nie wiem, typu ekran startowy z orange itp. lub jakieś zmiany w sofcie...
nie ma brandowanych iphonów
2. Czy to, że jest z 39 tyg. raczej pozytywnie rokuje na trwałego odblokowanie ;p?
można zrobić jailbreaka na stałe czyli że działa po wyłączeniu telefonu
3. Nie mam wifi i nigdy nie miałem - czy jeżeli wykupię w Orange pakiet 16MB za 5zł, to jailbreakując iphona będę mógł pobrać podstawowe programy [np. usuwające simlocka]. Czy to mi pobierze z karty, czy muszę mieć wymagany wifi?
pobierasz z cydii za pomocą wifi albo przez sieć
5. Ten Iphone jest nowy, zafoliowany - podpinając go po raz pierwszy do komputera z iTunes, nie muszę go rejestrować czy synchronizować?
aktywuje się
6. Czy jeżeli coś się nie powiedzie, to wystarczy w iTunes zaznaczyć iPhona i wziąć "odtwórz/ restore" ?
tak
Czy jakimś cudem mogę przez programy trzecie mogę zepsuć iPhona, by ten się nie pokazywał w iTunes ;p?
nie
I czy po zdjęciu Simlocka na telefonie z Orange będzie można spokojnie zrobić JailBreak'a i nie będzie żadnych problemów?
simlock nie ma nic do jailbreaka , jeśli telefon będzie po 40 tygodniu to po zrobieniu jailbreaka jak wyłączysz telefon to żeby go później włączyć trzeba go podpiąć pod kompa