• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #359593  autor: daniello23
 14 wrz 2009, 19:42
Cześć mam jeszcze pytanie. chciałbym kupić pierwszego Iphone'a i tak na początek myślałem o 3G 16GB , na allegro.pl pisze, że iphon bez simlocka (czy to znaczy, że jest z Ery bez simlocka? czy jak?
Wiem, że muszę szukać telefonu już z podbitą (aktualną) gwaracją i dowodem zakupu (paragonem lub fakturą), i Era wtedy w razie ewentualnej naprawy nie robi problemów z tym, że nie ja kupiłem Iphona??

#359598  autor: piokuk
 14 wrz 2009, 19:56
Po cholerę zakładasz 2 tematy o tym samym?

#359602  autor: dario321
 14 wrz 2009, 20:13
myla sie Ci dwa pojecie tzn. pierwszy iphone i pierwszy dostepny oficjalnie w Polsce (tu w Erze).
jesli kupisz tego pierwszego (aluminiowego) to w Polsce nie bedzie nikt go mogl zrobic w ramach gwarancji.
jesli kupisz ten model co byl pierwszy oficjalnie tu dostepny (i z Ery) to moze on byc bez simlocka bo operator je zdejmowal w porozumieniu z Apple.

#359608  autor: KiniaK
 14 wrz 2009, 20:24
A nawet jesli trafisz na egzemplarz z ery ktory bedzie posiadal simlocka, to jezeli bedzie z telefonem dowod zakupu np. paragon z salonu ery, to w salonie usuna blokade za darmo.

#360836  autor: yagi
 20 wrz 2009, 21:14
KiniaK pisze:A nawet jesli trafisz na egzemplarz z ery ktory bedzie posiadal simlocka, to jezeli bedzie z telefonem dowod zakupu np. paragon z salonu ery, to w salonie usuna blokade za darmo.
Nie ma czegos takiego w iPhone jak sciagniecie locka w salonie. Wszystkie hurtem zostaly zgloszone do producenta i przy odtwarzaniu softu w iTunes jest przy aktywacji komunikat "Odblokowanie zakonczone powodzeniem"...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)