• Wszystko, co związane z Bada OS
Wszystko, co związane z Bada OS
  • Strona 2 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

#414294  autor: madhunt3r
 01 lip 2010, 19:52
Przecież to chyba logiczne, że jak ściągasz coś z neta. to leci Ci z konta. Można wyłączyć, jest taka możliwość w opcjach.

#414514  autor: Siwykk_
 02 lip 2010, 20:21
mam problem chce zainstalować gre NFS shift na swoim wave ale niestety pisze mi ze mam brak pamięci ,a mam wsadzoną karte 8gb i jest pusta,nie mam pojęcia jak ustawić zeby zapisało się na karcie. Z istalacją muzyki,czy filmów poprzez program kies na karcie nie mam problemów,bo tam dokładnie się pokazuje gdzie chce daną rzecz zapisać ,a niestety jeśli chodzi o aplikacje to nie wiem...

#415268  autor: merigaw
 06 lip 2010, 15:23
Spróbuj tak;
Ustawienia-aplikacje-ustawienia instalacji-zaznacz karta pamięci.
Powinno pomóc ;)

#415270  autor: Pijo
 06 lip 2010, 15:31
czy po podłączeniu wave do komputera poprzez usb telefon się ładuje? Czy w trybie pracy jako modem podłączony do komputera również ładuje się bateria?

#415323  autor: kowcio
 06 lip 2010, 18:33
Pijo pisze:czy po podłączeniu wave do komputera poprzez usb telefon się ładuje? Czy w trybie pracy jako modem podłączony do komputera również ładuje się bateria?
Jak każdy Samsung ;) Tak.

#416037  autor: martins
 09 lip 2010, 14:44
Witam. Czy ten tel w erze jest brandowany? Bo zamierzam go sobie sprawić przy przedłużaniu umówy. W sumie nawet już mogę; tylko ciekawi mnie ta kwestia. Wcześniejszy tel który brałem byl właśnie brandowany i niezbyt mi to odpowiada.

#416040  autor: rain86
 09 lip 2010, 15:02
martins pisze:Witam. Czy ten tel w erze jest brandowany? Bo zamierzam go sobie sprawić przy przedłużaniu umówy. W sumie nawet już mogę; tylko ciekawi mnie ta kwestia. Wcześniejszy tel który brałem byl właśnie brandowany i niezbyt mi to odpowiada.
Zarówno w Erze jak i u pozostałych operatorów telefon jest brandowany...ale czy to jakiś większy problem?10 minut roboty i już nie jest :D

Było: Mitsubishi Trium, Alcatel OT 311,511,Sony CMD-J5, Siemens SL45i,Nokia N-Gage, SE T610, SE J200, Motorola E398, Samsung E900, Nokia N73, Samsung F480, Nokia N82, N86, 5800, Omnia HD, SE C901, Wave 8500, 6303, N8, SGS II, Lumia 800, HTC 1S
Jest:ip4s

#416638  autor: Rokko
 13 lip 2010, 09:32
Witam
Przeszedłem na Wave z N66e. Zaczynam sie dopiero uczyc. Wszystko oki, chodzi bardzo dobrze. Niestety temperatury źle wpływają na baterie. Po pierwszym ładowaniu przy zwykłym uzywaniu - rozmowy, smsy wytrzymała 4 dni. Później kolejne ładowanie - wytrzymało około 2 dni - troche wiecej grania. No i wczoraj wieczorem ładuje, dzisiaj rano patrze a tu - dwóch kresek nie ma. Przyznam, że troszkę mnie to zaskoczyło. Miałem nadzieje, że przy zwykłym używaniu - rozmowy, net będzie się normalnie zachowywać. Jeszcze jedna ciekawostka - podczas wczorajszego ładowania bardzo ale to bardzo się nagrzał - ktoś ma podobne doswiadczenie.

#416686  autor: sirmike1
 13 lip 2010, 12:51
Witam,

Jestem posiadaczem Wave’a od kilku dni. Ogólnie póki co jestem bardzo zadowolony. Jednak drażnią mnie małe szczegóły.
Jednym z nich jest to że nie mogę sobie w 100% poradzić z wyświetlaniem informacji o sieci na wyświetlaczu. W poprzednim telefonie (N82) na wyświetlaczu pojawiało się np.: „ERA Lodz”.
Teraz w samsungu chciałbym mieć to samo. Doszedłem do tego że aby się wyświetlała jakakolwiek informacja to należy włączyć widżet „Sięć”. Potem należy w ustawieniach sieciowych dodać kanał 50 (podobno on odpowiada za wyświetlanie informacji o sieci) i zrobić „Aktywacja”. No chyba z 2 razy komunikat o sieci się pojawił. Ale teraz go znowu nie ma. A nic nie przestawiałem…. Dodam jeszcze że fon działa w sieci GSM (a nie UMTS).
Czy ktoś może dokładnie zgłębił jak sobie z tym poradzić żeby działało za każdym razem??

#416718  autor: kowcio
 13 lip 2010, 14:30
martins pisze:Witam. Czy ten tel w erze jest brandowany? Bo zamierzam go sobie sprawić przy przedłużaniu umówy. W sumie nawet już mogę; tylko ciekawi mnie ta kwestia. Wcześniejszy tel który brałem byl właśnie brandowany i niezbyt mi to odpowiada.
A co Ci przeszkadza w tym sofcie? Używam taki telefon i jedynie to mam logo przy uruchamianiu i tapetę, którą można zmienić. Problemu nie widzę.
Teraz to już się skończyły te czasy, gdzie operatorzy (głównie mam na myśli Orange) próbują tak przerabiać telefony, żeby użytkownik pewnych ustawień nie mógł zmienić.
Na resztę pytań postaram się odpowiedzieć za jakiś czas jak dostanę Wave, za tydzień- dwa tygodnie.

#416736  autor: Pijo
 13 lip 2010, 15:27
Branding Plusa , Ery i Play to tylko tapety i łącza do plus.pl , blueconnect.

W Orange jak to w Orange , wycięta jest funkcja ruter WIFI i brak jest gry Asphalt .

Teraz moej pytanie: Czy w Wave dostepny jest netmonitor, ewentualnie jakaś aplikacja (jak w Galaxy S) dzięki której da się sprawdzić CID, LAC, RNC, poziom sygnału ?

#417098  autor: sirmike1
 15 lip 2010, 11:14
Czy może juz ktoś wie jaki rozmiar maksymalny mogą mieć avatary dodawane do kontaktu (czyli zdjęcia osoby dzwoniącej)? Chchiałbym zeby były dosyc duże ( z tego co sie orientuje nie mogą byc na cały ekran) ale jak wgrywam np avatarek o rozdziałce np 1200x1200 to mimo wszystko wyswietlany jest bardzo maly....a jak wgram o rozdziałce 800 x 800 jest wiekszy...... dziwne..... Może ma znaczenie ilośc dpi w pliku....?
Jakby ktoś wiedział to dajcie znać....

#417112  autor: Siwykk_
 15 lip 2010, 12:08
Ja przypadkowo zablokowałem kontakt w Samsugu Wave ,a mianowicie dziewczyne z którą czesto pisze i teraz mi smsy nie dochodzą i rozmowy. Może ktoś wie jak ją odblokować :D

#417214  autor: Grzegorz.Ol
 15 lip 2010, 20:10
Witam wszystkich posiadaczy Wave. Mam takie pytanie i byłbym bardzo wdzięczny za pomoc- przesiadam się na Wave'a z telefonu WinMo (X1). Jak najsprawniej przenieść kontakty w takim przypadku? Czy Bada posiada możliwość synchronizacji kontaktów z Outlookiem?
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź

#417705  autor: KLAINMAX
 18 lip 2010, 12:10
Witam,
Zastanawiam sie nad kupnem samsung wave, lecz mam kilka pytan:
1. Czy da sie na nim odczytywac pliki pakietu office (word, excel)?
2 .Czy wygodnie sie na nim pisze (pisze srednio 50sms dziennie, takze jest to dla mnie wazne)?
3. Jak tu jest z szybkoscia dzialania? Czy po chwili uzytkowania muli jak omnia 2?
4. Czy pojawila sie juz jakas porzadna wyszukiwarka typu "Opera mini" na system BADA?
Bede wdzieczny za kazda odpowiedz :)

W910i -> W980 -> W995 -> XM5310 ->E63 -> Omnia 2 -> Samsung Wave -> E63 -> iPhone 4 16gb -> E63 -> iPhone 4 16gb -> iPhone 4S 16GB -> iPhone 5 16GB -> iPhone 5 32GB -> 4S 32GB

#418035  autor: merigaw
 19 lip 2010, 20:05
Sirmike1
A nie prościej zrobić to tak;
wiadomości-ustawienia-ustawienia sieciowe-włącz ;)
Sprawdzałam i działa. Ładnie pokazuje z jakiego nadajnika w danej chwili korzystamy.

KLAINMAX

Telefon nie muli z racji procesora ,możesz wgrać Mini Operę w wersji 5.0.
Co do sms-ów to piszesz na wirtualnej klawiaturze qwerty i raczej jest wygodna.
Działa w poziomie i jak nie masz bardzo grubych palców będziesz zadowolony.
Polecam test i wszystko będziesz wiedział .
Kłania się ;wujek gogle; ;)

#418038  autor: kamil1221
 19 lip 2010, 20:33
Grzegorz.Ol pisze:Czy Bada posiada możliwość synchronizacji kontaktów z Outlookiem?
Tak
KLAINMAX pisze:1. Czy da sie na nim odczytywac pliki pakietu office (word, excel)?
Tak
Siwykk_ pisze:Ja przypadkowo zablokowałem kontakt w Samsugu Wave ,a mianowicie dziewczyne z którą czesto pisze i teraz mi smsy nie dochodzą i rozmowy. Może ktoś wie jak ją odblokować
Spróbuj
Menu > Ustawienia > Aplikacje > Połączenia > Wszystkie połączenia > Automatyczne odrzucanie.

#418127  autor: KLAINMAX
 20 lip 2010, 11:57
Dzieki wszystkim za odpowiedzi :)

Merigaw, wiem, ze w google jest pelno recenzji o tym telefonie, ale kilka razy sie juz na takich nacialem, dlatego wole zasiegnac rady u 'zwyklego, szarego' uzytkownika telefonu :)

W910i -> W980 -> W995 -> XM5310 ->E63 -> Omnia 2 -> Samsung Wave -> E63 -> iPhone 4 16gb -> E63 -> iPhone 4 16gb -> iPhone 4S 16GB -> iPhone 5 16GB -> iPhone 5 32GB -> 4S 32GB

#418241  autor: orson_dzi
 20 lip 2010, 21:08
Przypadkowo kupiłem dziś egzemplarz PC Format-u, ze względu na test Wave. Sposób w jaki ten test został zrobiony woła o pomstę do nieba i później przytoczę kilka perełek z artykułu.

Ok, to jedziemy po teście...
Ogółem sam test o funkcjach telefonicznych nie traktuje kompletnie nic. Ani słowa o rozmowach, czy sms-ach lub też baterii.
Akapit pierwszy poświęcony jest porównaniu z Ajfonem. Większa wygoda w Wave, płynność działania, odbieranie rozmów przyciskami sprzętowymi, odblokowanie ekranu...
Kolejny, to rozpływanie się nad jakością ekranu i technologią, w jakiej został wykonany, co podsumowane jest zdaniem, że widoczność w słońcu jak leżała, tak leży (jednak nieznaczna poprawa jest).
Akapit trzeci, to interfejs. Czyli "Touch Wiz 3.0 inspirowany Androidem, jak i iPhone OS" (chodzi o wygląd i funkcje). To było dobre: "Tak jak w systemie Android możliwości interfejsu poszerzają widżety. Najciekawsze z nich, to:..." . Jakby widgety było do tej pory dostępne tylko na Androida... Mechanizm zarządzania ikon zerżnięty z Ajfona (trochę innymi słowami to napisali). Interfejs ogółem został pochwalony.
Następny akapit... Zaczyna się narzekanie. Że za mały ekran... Nie pozwala to na umieszczenie dużych widgetów, jak terminarz, bo ekran jest za wąski. Potem brak synchronizacji z Google i brak czujnika oświetlenia (a takowy jest, nie?). Za największa wadę uznano niewygodną i brzydką przeglądarkę internetową. I na koniec znów ekran, że za mały o 0,3" do komfortu przeglądania internetu, oraz że brakuje aplikacji.
I to... koniec testu.
Obok mamy tabelkę, z ocenami za poszczególne funkcje itp. O obudowie napisali, że brzydka, bo błyszcząca i z plastikowymi przyciskami bocznymi. Potem są suche dane o aparacie, czujnikach, zestawie (słuchawki i kabel, za co niska ocena), technologie itp.
Kolejna część tabelki to "Obsługa". Że dobra powierzchnia ekranu (wcześniej im nie pasowała), wzorowa płynność, bardzo wygodna klawiatura. O jakości menu czytamy: "Interfejs wygodny i czytelny. Brak tu jednak wizualnych efektów z HTC Sense. Całość łączy rozwiązania Androida i iPhone OS..." Nawet nie wiem jak to komentować.
Poza tym dobrze wyczuwalne wibracje, brak poleceń głosowych i najlepsze... Czas czuwania, oczywiście wg producenta mamy suche, z kosmosu wzięte dane z internetu i do tego wysoko ocenione.
Na koniec tabelki mamy "Funkcje". Że przeglądarka zawija tekst, obsługuje flasha, ma karty, są sms-y i mms-y (WOW). Następnie synchronizacja z programami i wymienionego mamy tylko Facebook'a, za co ocena 1. I potem już o odtwarzanych formatach i tym podobnych rzeczach.
Ocena, 4,56.

Test jak dla mnie kompletnie niepotrzebny. Praktycznie nic się z niego nie można konkretnego dowiedzieć poza tym, że całość jest zerżnięta żywcem od konkurencji ;) .
Test zajmuje dwie strony, na kolejnej mamy test... SE X10, który głównie składa się z opisu funkcji Timescape i pochwalenia jakości zdjęć. A test zajmuje stronę.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#418331  autor: KLAINMAX
 21 lip 2010, 11:39
Mam jeszcze jedno dodatkowe pytanko: jaki jest rzeczywisty rozmiar wyswietlacza? 3,3' czy 3,2'? Pytam, poniewaz niektore strony podaja 3,3', a drugie 3,2'.

• Strona 2 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5