• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #103945  autor: Ghost_Dog
 09 wrz 2006, 18:47
Witam symbian-maniaków :P

1)Znacie jakiś program do podtrzymywania sesij GPRS w javie lub sis ?

2) Macie jakieś myki na małą ilość pamięci Ram w N6680, bo gdy uzywam jadu gadu i opery mini to po pewnym czasie wywala mi te programy z powodu braku ramu i w konsekwencji rozłącza sesję GPRS :( Wczesśniej miałem N6600 i miała tylko 1Mb ramu wiecej, ale nie miewałem takich pronlemów...

3) Jakie znacie komunikatory GG typu jadu gadu (tzn. nie kożystajace z serwera Jabbera), najlepiej gdyby był to program nie w javie a w c++ (symbian sis). Ja znam Agile Messengera (wada: nie da sie być niewidocznym), IM+ (nie da sie być niewidocznym, wysyła okropnie dużo kB). A wy znacie coś lepszego ?

Edit: Zapoznaj się z zasadami tytułowania tematów//Przemek
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2006, 18:49 przez Ghost_Dog, łącznie zmieniany 1 raz.

#103973  autor: Klusek
 09 wrz 2006, 19:12
Ad.1 Podtrzymanie GPRS można ustawić w opcjach telefonu (tam mi się przynajmniej wydaje)

Ad.2 Może próbuj co jakiś czas zwalniać pamięć przy pomocy jakiegoś programu np. AppMana

Ad.3 Agile i IM przecież z GG łączą się przez Jabbera

Obrazek
Obrazek
 #104048  autor: Ghost_Dog
 09 wrz 2006, 20:26
Wiem ze się łączą przez jabera, ale tylko te znam, a chodzi mi o coś innego.Appman nie pomaga, i tak mam za moło ramu.Nie wiem juz czy ta wersja symbiana w 6680 ma problemy z zarządzaniem pamięcią, czy (to bardziej prawdopodobe) aplikacje java są takie ramo-żerne..np kjadu gadu wcina mi 4mb ramu, gdy agile messenger tylko 1,2Mb !!! Ale tak jak pisałem wyżej w agile nie mogę być niewidoczny :). Słyszałem o pracach nad programem SMART GADU na S60, ale po przeczytaniu grupy dyskusyjnej twórcy programu nie sądzę by się predko pojawił :(

#105785  autor: marekkmm
 16 wrz 2006, 13:02
ad1 . Narazie nie ma takiego programu sam go juz dawno szukalem :0 , jak chce miec aktywna usluge GPRS nie wylaczam Opera Mini .