• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #84663  autor: n70er
 07 lip 2006, 19:57
Cześć.

Znalazłem identyczny problem na forum Techronic, ale wygląda na to, że tam to tylko ci lepsi mogą.

Otóż świeżo co kupiona N70 pokazuje że bateria jest ładowana (bipnie przy podłączeniu+komunikat), ale ładowana nie jest. Zaraz po odłączeniu ładowarki bip i 'battery is low'.

Gdzieś tam wyczytałem, że ktoś na dobę podłączył ładowanie przy wyłączonym fonie i... pomogło, ale mi to racze z czarami się kojarzy.

Macie jakieś pomysły? Telefon kupowany przez Sieć, więc mogę go w karton i w drogę z powrotną do sklepu...

Pomóżcie, pozdrowienia.

n70er

#84664  autor: piotrz
 07 lip 2006, 20:03
Miałem tak w e1000. Pomogło kupno innej ładowarki. jeśli możesz, to
go w karton i w drogę z powrotną do sklepu...
Formata NIE RÓB!!! Możesz najwyżej uszkodzić telefon

#84665  autor: n70er
 07 lip 2006, 20:08
Formata? Wybacz, nie łapię żargonu :]

Tzn. mam nie gwałcić baterii ładując ją przez dobę?

#84667  autor: wendzior
 07 lip 2006, 20:11
mozesz sprobowac, moze pojdzie ;D
a jak nie to idz do salonu niech ci naprawią/wymienią :twisted:

#84669  autor: n70er
 07 lip 2006, 20:15
A w ogóle, to z tym telefonem mi coś śmierdzi, ale może to tylko nieznajomość moja Symbiana? ... to taka pierwsza moja zabawka.

Otóż wczoraj podczas zabawy z nim zamiast aparatu włączała się kamera - to normalne? Tzn. ja klapkę w dół, a tam 'wideo', 'wideo', 'wideo'... Nie widziałem gdzie mogłem to w opcjach zmienić?

Po jakimś czasie zabawy też PC Suite nie chciał dogadać się z telefonem, akurat wtedy gdy chciałem ładować na pokład Puttyego dla Symbiana.

Czy mogłem dostać uszkodzony telefon ze sklepu? Sklep ma u siebie również serwis. To raczej 'duże' i znane miejsce...

Sam nie wiem. Kupa kasy na coś, co można od razu wypieprzyć?

[ Dodano: 2006-07-07, 20:21 ]
A - zapomniałem - telefon dość mocno grzeje się podczas ładowania. Nie jest parzący, ale dość 'mocno ciepły'. To normalne, czy to kolejny objaw awarii, uszkodzenia?

#84683  autor: piotrz
 07 lip 2006, 20:43
To wszystko oznaki uszkodzenia (no może oprócz ostatniego, bo jeśli się grzeje lekko, to nic. Jednak jeśli mocno, to oddawaj i koniec!!

Chociaż... tak myślę...Czasami pc suite ma problemy z połączeniem, a telefon robi jakieś dziwne "psikusy"

Jednak i tak go oddaj. Bo to może być coś "większego"
Ostatnio zmieniony 07 lip 2006, 21:00 przez piotrz, łącznie zmieniany 1 raz.

#84689  autor: Blackall
 07 lip 2006, 21:00
n70er pisze:
Otóż wczoraj podczas zabawy z nim zamiast aparatu włączała się kamera - to normalne? Tzn. ja klapkę w dół, a tam 'wideo', 'wideo', 'wideo'... Nie widziałem gdzie mogłem to w opcjach zmienić?
W N71 mam to samo. Po prsotu przełącz się z powrotem do trybu aparatu i powinno działać. Przynajmniej u mnie jest ok.
n70er pisze: A - zapomniałem - telefon dość mocno grzeje się podczas ładowania. Nie jest parzący, ale dość 'mocno ciepły'. To normalne, czy to kolejny objaw awarii, uszkodzenia?
Tel nie powinien sie grzac.

SymbianOS.pl
Mobility