• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #80173  autor: giegiel
 17 cze 2006, 11:41
Witam.Mam problem z nokia 6630.Mianowicie czasami jak odbiore jakąś gre z bluetooth to wiesza sie na instalacji i dopiero po restarcie telefonu rusza.Podobny problem z niektórymi grami jest gdy je usiłuje włączyć to wiesza sie i po restarcie telefonu chodza (lepiej lub gorzej).Wgrałem gre THPS:american wasteland i sie haczy w trakcie grania chociaż gra jest na ten telefon.Wersja mojego symbiana to 5.03.08.Prosze o pomoc bo ja sie narazie na symbianie kompletnie nie znam.pozdrawiam

#80194  autor: wendzior
 17 cze 2006, 13:30
moze masz wlaczone za duzo aplikacji?? tez tak mialem jak jeszcze nie wiedzialem ze czerwona sluchawka ti wyjscie na "pulpit"
sprawdz- wcisnij dlugo klawisz wejscia do menu i pozamykaj wszystkie aplikacje guzikiem "c" i dopiero sprobuj odebrac

#80228  autor: giegiel
 17 cze 2006, 16:26
Dzieki lepiej chodzi.Ale zauwarzyłem inne problemy.Czasami zainstaluje sie gra wszystko ładnie pieknie ale gry nie ma tzn. w menedżerze jest a nie ma jej jak włącze menu.I drugi problem to błąd autoryzacji podczas instalacji.Jak mam poradzić sobie z tymi zonkami ;D pozdrawiam i dzieki za pomoc

#80236  autor: wendzior
 17 cze 2006, 17:41
moze sprobuj odpalac te instalatory w fexplorerze (www.gosymbian.com) sciagnij to, uruchom i jak beda dyski c ,e i inne to wejdz w skrzynka odbiorcza i odpal instalator gierki. roznica (u mnie) jest taka ze plik zapisuje sie w instalatorze i potem szybciej sie instaluje. z tą autoryzacją u mnie jest tak, ze jak cos nie jest na ten telefon to zamiast tak napisac to pisze "blad autoryzacji". a z ta gierka to wejdz przez tego fexplorera do c lub e (c - pamiec telefonu, e - karta pam.)/system/midilets i przeszukaj kazdy folder i poszukaj tej gry. bedzie to plik jar z nazwą tej gry i wtedy sprobuj ją odpalic lub zainstalowac.

pozdrawiam :P

#80259  autor: piotrz
 17 cze 2006, 20:11
giegiel pisze:Dzieki lepiej chodzi.Ale zauwarzyłem inne problemy.Czasami zainstaluje sie gra wszystko ładnie pieknie ale gry nie ma tzn. w menedżerze jest a nie ma jej jak włącze menu.I drugi problem to błąd autoryzacji podczas instalacji.Jak mam poradzić sobie z tymi zonkami ;D pozdrawiam i dzieki za pomoc
co do 1. to sprawdź status- może jest zainstalowana do połowy!

co do drugiego to po prostu chcesz instalowaćprogramy z innej wersji symbiana.

#80261  autor: wendzior
 17 cze 2006, 20:24
dobrze odpowiedzialem do drugiego :P
jednak znam sie juz troszke na symbianie :-)

#80300  autor: giegiel
 18 cze 2006, 10:31
jezeli status sie sprawdza w rejestrze w menadżerze to mam napisane że zainstalowano.a gry itak nie ma ;(

#80304  autor: piotrz
 18 cze 2006, 11:05
a poszukaj w "aplikacjach" znaczy tam, gdzie są takie czterry kwadraciki...

#80332  autor: giegiel
 18 cze 2006, 13:05
Nie mam nic takiego jak aplikacje mam tylko menadżer aplikacji.

#80385  autor: wendzior
 18 cze 2006, 18:05
to to samo 8)

#80401  autor: piotrz
 18 cze 2006, 19:32
nie :twisted: aplikacje to zbiór programó/gier java. A menedżer aplikacji to menedżer wszyskiego, Tam można usuwać wszystko.

#80494  autor: wendzior
 19 cze 2006, 13:47
u mnie jest menedzer plik. i menedzer aplikacji.
nie bede co to co bo nazwy mowia same za siebie :-)