• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #591531  autor: enagem
 28 paź 2012, 10:15
Cześć,
mam Nokie E52 i mniej więcej do czerwca 2012 co kilka tygodni pojawiała się aktualizacja map zainstalowanych w telefonie, od tamtej pory cisza. Czy może Nokia zaprzestała wsparcia dla map na Symbiana? Wiecie coś może więcej o tym?

Pozdrawiam
Enagem

JUTRO TO JEST TAKIE DZIŚ TYLKO, ŻE JUTRO.

#591540  autor: darkussss
 28 paź 2012, 10:52
Zgadza sie Nokia zakonczyla wsparcie do map dla starych symbianow s60v3 i s60v5, teraz aktualizacje wychodza jedynie dla Symbian Belle i Windows Phone.

Obecnie: Galaxy S II/Neo V/Live with Walkman/WAVE S8500/C901/6303i/C2-00

#592602  autor: Iwo84
 02 lis 2012, 12:42
darkussss pisze:Zgadza sie Nokia zakonczyla wsparcie do map dla starych symbianow s60v3 i s60v5, teraz aktualizacje wychodza jedynie dla Symbian Belle i Windows Phone.
Nie spodziewałem się takiej zagrywki, bardzo brzydko ze strony Nokii.
Przecież darmowa Nokia Maps to główny powód dla wielu przy zakupie.
Dobrze że moja 500 ma Belle... uff

Powiedzcie mi proszę proszę przy okazji,
(1) jak często są wydawane aktualizacje map Polski i
(2) czy zmiany są zwykle kosmetyczne, czy rzeczywiście projekt się rozwija??

Tak z ciekawości pytam, bo jako świeżak chętnie zobaczyłbym,
czy Nokia (maps) była dobrym wyborem.
W takim mieście jak Łódź nie ma problemu (bo nic prawie tu nowego nie powstaje),
ale w końcu mamy "Polskę w budowie" i sporo nowych ulic/dróg się pojawia ;)

#592609  autor: dario321
 02 lis 2012, 13:01
nokia maps jest za free,myslisz ze beda az tak aktualizowane jak mapy na platnej licencji :?:

#594309  autor: Iwo84
 10 lis 2012, 00:59
Ponawiam pytanie - jak często wychodzą aktualizacje do Nokia Maps?
dario321 pisze:nokia maps jest za free,myslisz ze beda az tak aktualizowane jak mapy na platnej licencji :?:
Tylko dlatego kupiłem Nokię, więc chciałbym by tak było zawsze.
Dla mnie to było decydujące przy wyborze, dla innych może co innego.
W momencie w którym Nokia przestanie aktualizować mapy w ogóle,
lub każe sobie za to płacić zmieniając licencję ja rezygnuję z jej produktów,
bo nic innego wartego wyboru produktów tej firmy nie widzę, a są inne płatne lepsze nawigacje na tel.

#594341  autor: Xy
 10 lis 2012, 10:47
W normalnej nawigacji do 4 razy w roku.

Iwo84 pisze:Tylko dlatego kupiłem Nokię, więc chciałbym by tak było zawsze.
A ja też mam Nokię i wisi mi czy są aktualizacje czy nie. Od zabaw w nowe mapy mam nawigację.

Iwo84 pisze:W momencie w którym Nokia przestanie aktualizować mapy w ogóle,
lub każe sobie za to płacić zmieniając licencję ja rezygnuję z jej produktów,
Myślałeś, że Nokia to instytucja charytatywna? Nie ma nic za darmo... Ciesz się, że do tej pory było za free. A jak się nie podoba to zawsze możesz kupić tanią nawigację i bulić stówe za każdy update map.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#594762  autor: Iwo84
 11 lis 2012, 23:47
Xy pisze:
Iwo84 pisze:W momencie w którym Nokia przestanie aktualizować mapy w ogóle, lub każe sobie za to płacić zmieniając licencję ja rezygnuję z jej produktów,
Myślałeś, że Nokia to instytucja charytatywna? Nie ma nic za darmo... Ciesz się, że do tej pory było za free. A jak się nie podoba to zawsze możesz kupić tanią nawigację i bulić stówe za każdy update map.
Nic nie jest za free - nawet "darmowa" nawigacja, bo dostaje się ją przy ZAKUPIE telefonu.
Koszt obsługi map i nawigacji jest wliczony w koszt sprzedaży,
tak samo jak aktualizacji samego systemu. Nikt mi łaski nie robi.