• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #535429  autor: chewchell
 17 lut 2012, 15:12
Witam i proszę o pomoc.W mojej nokii nawigacja działa lecz cały czas jest białe tło i moja aktualna pozycja (czerwona kropka), ale dla czego nie pokazuje żadnej trasy ani mapy?. Możecie mi pomóc co z tym zrobić? Miał ktoś z Was taki sam problem? Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, 18:20 przez chewchell, łącznie zmieniany 1 raz.

#535449  autor: thonka
 17 lut 2012, 16:05
moze masz niesciagniete mapy?

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#535453  autor: chewchell
 17 lut 2012, 16:18
ściągnąłem Nokia Maps i maps installer 3.04 i po zainstalowaniu tego czy tego jest zawsze to samo

#535477  autor: thonka
 17 lut 2012, 17:57
nie wiem jak dzisiaj, ale dawniej po zainstalowaniu ovi suite i podlaczeniu telefonu przechodzilo sie do sekcji mapy (zielona ikona kompasu) i tam sie wybieralo kontynent i pozniej kraj, ktorego mapy maja zostac sciagniete i zaladowane na karte pamieci w telefonie.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#535484  autor: Forest150
 17 lut 2012, 18:16
nie wiem jak dzisiaj, ale dawniej po zainstalowaniu ovi suite i podlaczeniu telefonu przechodzilo sie do sekcji mapy (zielona ikona kompasu) i tam sie wybieralo kontynent i pozniej kraj, ktorego mapy maja zostac sciagniete i zaladowane na karte pamieci w telefonie.
I tak jest do tej pory. Trzeba spróbować reinstalki programu ovi map w telefonie i dopiero pózniej próbować instalować mapy.

#535492  autor: thonka
 17 lut 2012, 18:33
warto tez przed sciagnieciem map wywalic z karty pamieci folder cities, gdzie domyslnie sciagane sa mapy.