Witam
Po dłuższy przemyśleniach wstępnie zdecydowałem się na zakup "ósemki". Mam do was userów kilka pytań:
-Jak sprawuje się przeglądanie prostych stron www na operze mini ?. Na jakim poziomie stoi komfort obsługi przeglądarki. Na SGSie było ok. Opera nie sprawia problemu ?
-Czy jest identyczna aplikacja do obsługi youtube jak na androida ?. Tzn. czy inferejs/szata graficzna i obsługa aplikacji jest zbliżona do tej z andka ?. Na sgsie wbudowany klient yt bardzo mi odpowiadał
-Przeglądanie plików pdf nie stanowi problemu ?. Na androidzie wbudowana aplikacja spełniała moje oczekiwania, think free office również
-Wpisywanie tekstu zapewne jest mało wygodne nie licząc swype. Rozumiem, że innej klawiatury nie można "doinstalować" ?
-Czy w tych wersjach symbiana nadal wystepuje ten bezsensowny "dwuklik" jak to mialo miejsce na s60v5 ?
-Czy jest opcja zaznaczania/kopiowania/wycinania tekstu w przegladarce jak na androidzie ?
-Czy aplikacja do wifi zapamietuje hasla ?. Na andku jest tak, że klikne ikonke wifi i odrazu widnieje opis "połączono" i odrazu moge przegladac strony (oczywisicie chodzi mi o domową sieć, wcześniej dodaną). Czy na symbianie również jednym kliknięciem uaktywniam wifi bez zbędnego klikania ?. Na belle widziałem, że po ściągnięciu górnej belki odrazu mogę łączyć się z wifi ?
-Czy klient gadu gadu jest identyczny pod wzgledem obslugi jak na androidzie. Przypadla mi do gustu ta aplikacja
wybaczcie, że tyle pytam ale chciałbym wiedzieć co mnie czeka po przesiadce z androida i czy będzie mi to odpowiadało
Na razie tylko tyle pamietam
Gdyby ktoś miał filmiki ilustrujące poszczególne funkcje wymienione przeze mnie to byłbym niezmiernie wdzięczny

Jesli zly dzial to prosze o przeniesienie
pozdrawiam