• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #66638  autor: MALUTKA22
 10 kwie 2006, 21:20
Witam. Od wczoraj jestem posiadaczem Nokii N70 i tu rodzą się pytania, w związku z jej obsługą. Po pierwsze, czy można przenieść wiadomości odebrane z innego telefonu (Nokia 6230i) na N70? Po drugie, gdzie można zapisywać dzwonki pobrane na ten model? Po trzecie, gdzie znaleźć katalog z Dzwonkami przy użyciu Nokia PCSuite? Z N 6230i nie miałam najmniejszego problemu, otwierałam Galerię, tu folder Dźwięki i wyświetlały się wszystkie dzwonki, zarówno te oryginalne Nokii, jak i te ściągnięte. Czy można zrobić to samo z N70? Proszę o pomoc :(
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2006, 18:29 przez MALUTKA22, łącznie zmieniany 1 raz.

#66648  autor: piotrz
 10 kwie 2006, 21:48
1.można, ale teraz nie mam przy sobie s60 i C nie powiem jak to zrobić.
2. dzwonki po prostu wrzucaj na telefon (wydaje mi się żę jest folder "sounds" lub "dżwięki", ale on jest w "menedżerze plików" w pc suite. możesz je przeglądać w "profilach" tam wybierasz profil i wybierasz dźwięk (mp trójki są w real plejerze, lub w "mp3 player"

#66848  autor: MALUTKA22
 11 kwie 2006, 21:53
Witam Piotrz. :) Czy dziś mógłbyś mi powiedzieć, jak przenieść te wszystkie wiadomości? :oops:

#66853  autor: piotrz
 11 kwie 2006, 22:00
powinno być coś w pakiecie pc suite w stylu "zrób kopię zapasową" i wtedy powinny się zapisać wiadomości w komputerze. A żeby je wgrać to trzeba znów wejść do pc suite i tam powinno być coś w stylu " wgraj kopię zapasową na telefon"...
nic więcej nie powiem, bo nie mam teraz telefonu z tym systemem aktualnie i nie pamiętam jak to jest dokładnie :)

#66956  autor: Paczka
 12 kwie 2006, 08:39
co do wiadomosci :

menu -> wiadomosci ->sk. odbior -> opcje -> wiadomosci sim

co do dzwonkow to w pc suite wchodze do menadzera plikow, wybieram karte pamieci, i tam sa pliki audio, wchodze tam i jest podzial na normalne i cyfrowe, w normalnych mam dzwonki a w cyfrowych muzyke

N70 :D