Witam was serdecznie

Chciałbym was zapytać o możliwość zmiany systemu na SE Vivaz.
Dziwi mnie, że nie odnajduje możliwości takowej zmiany pomimo tego że Vivaz posiada znane komponenty (nie jakieś noname jak w przypadku większości symbianów) więc nie powinno być problemu ze sterownikami , a to co ma w "bebechach" spokojnienie pociągnęło by Androida lub cokolwiek innego.
Procesor : ARM Cortex-A8 720 MHz
Układ graficzny : PowerVR SGX - ten sam co w omni w której android już jest przy słabszej jednostce centralnej - 600 Mhz.
Pamięć RAM : 256 MB Firmy nie znam ale nie wydaje mi sie to istotne.
(Nie jestem nieomylny więc prosze mnie poprawić, "jakby co

"
I teraz rozwinę pytanie , czy zabrakło ludzi zainteresowanych rozwojem tego telefonu
czy, są jakieś konkretne przyczyny, dla których nie da się tego zrobić???
Fajnie jakby się ktoś tym tematem zainteresował, bo dla mnie jest on niesamowicie ciekawy, a jeszcze lepiej by było gdyby ktoś z was wybiłby mnie z błędu i oświecił, że jednak zmiana systemu jest możliwa. W końcu w śród nas ( interesujących telefonami ) jest tylu wybitnych obcokrajowców którzy potrafili przełamać pierwsze lody dla takich spraw , lub rodaków którzy też to potrafią a ja mogę być tego nie świadomy.
Ostatecznie tylko wytrwali przeczytali ten długi post

i was zapytam , czy macie jakieś informacje na temat zmiany systemu w Vivazie?
Pozdrawiam Hendar.
PS. Jeśli podobne pytanie padło to przepraszam ale szukałem i niestety nie znalazłem więc proszę o wyrozumiałość .