• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #491502  autor: szczeka
 23 lip 2011, 16:54
Tak z czystej ciekawości :) Jakie aplikacje macie zainstalowane na swoich telefonach z Symbianem?

Przy okazji - czy jest jakaś darmowa aplikacja do zabezpieczenia hasłem dostępu do wybranych aplikacji oraz do automatycznego nagrywania rozmów?

Znalazłem kilka call recorderów, ale są płatne. Może coś przeoczyłem? To samo z programami do zabezpieczenia dostępu na hasło - tylko wersje trial są za free.

#491528  autor: ezaq
 23 lip 2011, 18:26
U mnie aplikacje zainstalowane, a te które używam to nie to samo ;-) Poniżej te programy, które uważam za przydatne i z nich korzystam:

Sceenshot - jak sama nazwa wskazuje - do robienia screenów
CellTrak91 - monitorowanie sieci i zapisywanie logów
FieldTest - monitor sieci
Opera Mini i Opera Mobile - oprócz powyższych podstawowe aplikacje, z których korzystam właściwie codziennie
ActiveFile - menadżer plików
PyGpsLog - do zapisywania trasy z GPS co określoną odległość
Google Maps - ostatnio częściej używam Map Nokii
iON BatteryTimer - pokazuje pozostały przewidywany czas pracy baterii
FreeTimeBox - osobiście używam do synchronizacji czasu z GPS
PuTTY - czasem trzeba się zalogować na serwer uczelniany
Fring - do konta gmail
Gmail - choć wygodniej mi korzystać z Opery
Adobe PDF
Energy Profiler

#491536  autor: tarak
 23 lip 2011, 19:05
-opera mobile
-jbak taskman (menadżer procesów)
-nokia energy profiler (monitorowanie poziom poboru prądu przez telefon)
-x-plore (menadżer plików)
-solution 2,0 (rozbudowany kalkulator)
-LCG photobook (przyjemna przeglądarka zdjęć)
-coreplayer (odtwarzacz filmów)
-touch restart (szybki restart:))

to mam zawsze

#491561  autor: DeLirQa
 23 lip 2011, 20:56
Ja gdy miałem N73 to miałem zaistalowane:
Torch(czy jakoś tak)-latarka
Opera Mini
Adobe PDF
SmartMovie-odtwarzacz DivX
x-plorer

Miałem: Sagem myX5m, Siemens C75; J700; N73; ME45; K310i; X700; S7220; S8300 x2; KP500; U8500; N8; KE970; E2600.
Teraz mam:Alcatel One Touch Idol+8GB, Samsung G810, Samsung U900.

#491563  autor: szczeka
 23 lip 2011, 20:58
A znacie jakąś bezpłatną alternatywę dla MazeLock?

Dziś zainstalowałem Mr.Recorder, fajnie się sprawuje :)

#491693  autor: Mila89
 24 lip 2011, 15:20
Ja mam tylko jedna opera mobile :) puki co mi wystarcza btw podawajcie jakie macie telefony bo czesc aplikacji bedzie dzialac tylko na dotykowych a czesc na klasycznych
ja mam e72 :P

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#491697  autor: rain86
 24 lip 2011, 15:37
- Ipla
- Opera Mobile
- Tuba Fm
- BizCalendar (świetny program do zarządzania swoim czasem, segregowania zadaniami itd - synchronizuje się z wbudowanym kalendarzem więc jest świetny)
- Profimail - najlepszy program do poczty jaki powstał na symbiana
- FMobi - najlepszy program do facebooka na symbiana (wciąż beta, z dnia na dzień aktualizacje o kolejne funkcje)
- Tu i Teraz - za pomocą tego programu sprawdzimy wszelkie niuanse kulturowe, pogodę, restauracje, kluby, puby itd w okolicy miejsca, którego się znajdziemy, z możliwością sprawdzenia na mapach ovi łącznie z nawigacją do danego miejsca
- Ovi Maps
- Nokia Panorama
- Picsel Smart Office
- Lockscreen Buttons - tworzy na ekranie blokady skróty do wybraych przez siebie aplikacji (max 5) - bez potrzeby odblokowania telefonu
- SPB Mobileshell - zmień wygląd swojego symbiana na taki jaki zapragniesz :D
- Nokia Screen - cały czas aktywny zegar na wyświetlaczu + notyfikacje w postaci animacji w przypadku połączenia, smsa, zdarzenia kalendarza itd.
- parę gier : Table Tennis, Asphalt 6, Dungeon Hunter 2, need for speed, Angry Birds Rio, Galaxy on Fire, Rally Master, Real golf 2011, PES 2011, Tetris HD,
- SPB Weather
- Deskop Notes
- Weather HD
- emulator SNES

i to by było na tyle z aplikacji - trochę do biura, trochę do rozrywki :D

Było: Mitsubishi Trium, Alcatel OT 311,511,Sony CMD-J5, Siemens SL45i,Nokia N-Gage, SE T610, SE J200, Motorola E398, Samsung E900, Nokia N73, Samsung F480, Nokia N82, N86, 5800, Omnia HD, SE C901, Wave 8500, 6303, N8, SGS II, Lumia 800, HTC 1S
Jest:ip4s

#494861  autor: Maniiiek
 07 sie 2011, 11:44
Przeglądarki: Opera mini, opera mobile, bolt, o3, UC Browser. Czemu tyle? Z każdej można w pajacyka kliknąć. Core Player - odtwarzacz video który radzi sobie z najpopularniejszymi formatami. Shazam iD - rozpoznawanie muzyki. Office Suite - pakiet aplikacji biurowych MS Office z możliwością edycji. Quick Office - jak wyżej. Adobe PDF. zip - do rozpakowywania i przeglądania archiwów .zip. iON Battery - pokazuje procentowo stopień naładowania baterii, x-plore - zaawansowany menadżer plików. Flash SMS - wysyłanie sms klasy 0. Czyli automatycznie śię wyświetlają na ekranie. Gadu Gadu, Skype, pełny pakiet Google czyli: Gmail, google maps, You Tube, picasa, czytnik RSS i kalendarz. Screen Snap- screeny ekranu. Joiku Spot - hot spot z komórki, mobile signer - podpisywanie aplikacji na telefonie. vBag - emulator GBA. Best Calc - kalkulator naukowy. SuperGoBoy - emulator GB i GBC. SPB TV - telewizja internetowa. Niestety polskie kanały to bida z nędzą. Windows Live. Foreca Weather - pogoda. Co do gier to Age of magic - klon heroes na symbian, sky force, puzzle quest.

#495009  autor: Xy
 07 sie 2011, 21:36
X-Plore
Opera Mini
Screenshot
JbakTaskMan
ProfileManager
Garmin Mobile XT

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#502297  autor: Cyr4x
 08 wrz 2011, 00:44
Handy Taskman
Nokia File Manager
RomPatcher+
ScreenSnap
AccuWeather
Flashlight
BeeTagg
Picsel SmartOffice
PhotoRama
YouTube