• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #491293  autor: DYKTATORR
 22 lip 2011, 18:12
Witam trafiłem na pewnym portalu z ogłoszeniami kolesia z którym umówiłem się na wymiane Se Satio na Nokie n8.
Wymiana osobista nie wchodzi w grę ponieważ mieszkamy od siebie ok 600km jedynym sposobem jest jakiś kurier.
Tu pojawiają się moje pytania/wątpliwości..

-Jak cała wymiana ma się odbyć- kto ma wysłać pierwszy/drugi albo czy istnieją jakieś inne formy przesyłów w takich przypadkach..
Wiecie nie chciałbym sytuacji w której wysyłam mojego SE a z powrotem nie dostaję nic.. albo dostaję niekompletny zestaw..- jak się przed tym zabezpieczyć

-czy radą na ten przypadek było by Allegro- jeśli tak to jak tam sie zabezpieczyć na wszelki wypadek.

-ostatnie chyba najważniejsze pytanie czy ktoś umie okreslić za pomocą niżej podanego zdjęcia czy n8 jest orginalna czy moze to podróba

Z góry dzięki za udzielone mi pomocne odpowiedzi.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 lip 2011, 21:35 przez DYKTATORR, łącznie zmieniany 1 raz.

#491298  autor: rain86
 22 lip 2011, 18:37
Wygląda na oryginał...swoją drogą jeśli koleś chce się zamienić na Satio to musi byc z niego niezły fra**r :wink:

Było: Mitsubishi Trium, Alcatel OT 311,511,Sony CMD-J5, Siemens SL45i,Nokia N-Gage, SE T610, SE J200, Motorola E398, Samsung E900, Nokia N73, Samsung F480, Nokia N82, N86, 5800, Omnia HD, SE C901, Wave 8500, 6303, N8, SGS II, Lumia 800, HTC 1S
Jest:ip4s

#491301  autor: Ramirez
 22 lip 2011, 18:39
A czy warto się interesować telefonem bez gwarancji??
Nie ma żadnego rachunku na zdjęciu, karta gwarancyjna złożona, czyli na 99% nie wypełniona...

#491304  autor: DYKTATORR
 22 lip 2011, 19:10
napisał że gwarancja jest od maja 2011
Jeśli macie jakieś propozycje na temat całego przesyłu i wymiany to proszę napiszcie.
Dzięki

#491348  autor: orson_dzi
 22 lip 2011, 21:35
DYKTATORR pisze:propozycje na temat całego przesyłu i wymiany
Któryś wystawia swój złom na Allegr, drugi licytuje za złotówkę, aukcja się zamyka bez wycofywania i już masz umowę. Teraz kupujący wysyła telefon, pokazuje potwierdzenie, drugi je ogląda i też wysyła.
W razie czego wszelkie dogadywanie się przez maila itd. jest też w jakimś stopniu zabezpieczeniem.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#491352  autor: stypulkovski
 22 lip 2011, 21:39
Wygląda mi na oryginał, choć niepokój wzbudza dodatkowe zielone coś (obudowa? pokrowiec? coś a la gelaskin?)i to po prawej stronie napisu NOKIA na pierwszym zdjęciu...

#491361  autor: orson_dzi
 22 lip 2011, 22:13
Oscypek pisze:zielone coś
To powinien być pokrowiec. Taka skorupa, w którą wkłada się telefon. Ale czy to plastik, metal, silikon, to nie powiem.
Oscypek pisze:to po prawej stronie napisu NOKIA
Dziura. Ale w czym? Folia, powłoka? Chyba nikt nie wyciął sobie dziury w szkle Gorilla ;) .

Krzycz o więcej zdjęć.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#491408  autor: dario321
 23 lip 2011, 08:55
wypelniona karta gwarancyjna bez dowodu zakupu jest niewazna
zadna n8 nie ma w zestawie pokrowca itp.
pros o fotki po kodzie *#0000# (i je tu wstaw)
zapytaj czy moze Ci przeslac zdjecie baterii :wink: w prawdziwej n8 jest to niewykonalne-chyba ze rozkrecimy telefon

na allegro se satio w calkiem dobrym stanie nabedziemy od okolo 450zl http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... nge_view=1
a n8 za okolo 800-850zl; http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... ce82fe39d8
wiec przemysl czy to nie podpucha :wink:
co do wymiany to przez allegro i tylko pisemnie; sms,e-mail
np; wystawiasz lub on wystawia telefon i przez zadaj pytanie pytasz; czy jako zaplata moze byc se satio,czekasz na odpowiedz,licytujesz on konczy i wysyla towar a Ty jemu ,,zaplate,,.zapytaj tez allegro jak mozna przeprowadzic taka wymiane przez ich posrednictwo.

#491809  autor: DYKTATORR
 24 lip 2011, 21:58
Dzięki za wszystkie odpowiedzi i porady.
Sprawę rozwiązałem tak że sprzedałem satio za o wiele więcej niż przypuszczałem a teraz będę chciał poprostu kupić tą n8 bez zbędnych problemów związanych z wymianą.

Natomiast cały czas mam obawy co do jej oryginalności..
Jeszcze gdy sprawa była na etapie wymiany- poprosiłem go aby nakręcił film tej komórce, uwzględniając obudowę i aby pokazał jakąś jedną funkcje w menu..
Koles coś odbąkną że nie ma czasu się w to bawić.
Spróbuje na nowo ponieważ teraz będe ją chciał kupić wiec sprawa wygląda inaczej.
Zobacze jak teraz będzie, troche dziwnie się ukrywa z tym, ale spróbuje ponieważ cena trochę pociąga mianowicie 600zł

Ze zdjęć też mi się wydaje ze to orginalne.. podpowiada mi to nie tylko komóra co jej akcesoria- te chińskie są trochę większe objętościowo i zdaje sie że ładowarka ma inny kształt, oraz nie wiem czy chińczyki dają prospekt ovi.. no ale z drugiej strony wiem ze nie tylko po akcesoriach trzeba się kierować.

To wycięcie na ekranie o którym mówiliście to jest z folii- pisał mi o tym na początku.

Jeśli będę mieć jakieś inny foty lub jego film to zamieszczę. Pozdro

[ Dodano: 2011-07-25, 20:40 ]
W sumie to temat do zamknięcia ponieważ natrafiłem na atrakcyjną ofertę swifta 3d więc z niej skorzystam. Pozdro