Witam,
Używam do tej pory karty 2 GB micro SD. Chcę wymienić na większą lecz nigdzie w sklepie nie mogę znaleźć kart 4 GB micro SD. Wszędzie dostępne są za to karty 4 GB micro SDHC. Czy taka karta będzie hulać w moim e51? Jakie największe pojemności są odczytywane przez tą nokie?
Nie wiem dokładnie o jakiej największej pojemności obsługuje E51,ale kiedy ja miałem jeszcze Nokie to kupiłem 4GB microSDHC i wszystko bardzo dobrze działało.
OMG w tym artykule na wiki są powypisywane takie brednie, że głowa mała. Karty te nie są w pełni kompatybilne w tył ale tylko pod względem rozmiaru. Jeżeli urządzenie obsługuje karty uSD do 8GB to tak samo będzie działać uSD jak uSDHC, problemem może byc tylko ograniczenie rozmiaru karty przyjmowanego przez urządzenie.
4gb chodzi spokojnie 8gb w e51 chodzi rownniez. wiecej nie mam pojecia chociaz slyszalem ze ktos wsadzil nawet 16gb. Ja wiem ze do 8gb mozesz kupoiwac spokojnie
Dzieki Panowie. Jak uda się znaleźć tanią 8 to bedzie 8 a jak nie to 4 Gdzieś na necie znalazłem info, że większe pamięci do e51 lepiej kupować firmy Sandisk natomiast z pamięciami Kingston występują problemy.
armator11 pisze:natomiast z pamięciami Kingston występują problemy.
Sandisk ogolnie ejst lepszy jakosciowo. Ja odczulem roznice w zapisie danych na kingstonie i Sandisku. Dwie katy o takich samych parametrach - wygral Sandisk.
I tak od wczoraj śmiga w mojej e51 8 gigowy Sandisk. Hula aż miło. Moje subiektywne odczucie jest takie że pliki się szybciej sczytują niż z 2 gb Kingstona.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam