• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #475501  autor: axesilence
 12 maja 2011, 18:27
Witam!

Posiadam telefon Samsung Omnia HD.Wczoraj rano aparat działał normalnie ale później wchodząc w aparat zaczął wyskakiwać komunikat
"Błąd sprzętowy.Zrestartuj aparat" i tak za każdym razem gdy chcem wejść w aparat.
Nic nie można zrobić, żadnego zdjęcia ani filmiku.
Wyskakuje komunikat i wraca do menu.
Proszę o pomoc.

#475526  autor: dario321
 12 maja 2011, 21:57
na poczatek format pamieci telefonu *#7370# a wczesniej zrob sobie kopie kontaktow,wiadomosci i notatek

#478367  autor: axesilence
 28 maja 2011, 11:17
Zrobiłem hard reset i pomogło na pewien czas.
Teraz dosyć często się zatnie i pomaga tylko wyciągnięcie baterii. Filmików wgl. nie da się oglądać zacinają się. Po menu chodzi wolno.

#478390  autor: dario321
 28 maja 2011, 12:24
czy po formacie przywrociles aplikacje z kopii?instalowales cos np. antywirusa?moze masz duzo sms'ow lub zdjec?karta pamieci jest zapelniona?masz np; handy taskmana?

#478470  autor: axesilence
 28 maja 2011, 20:14
a więc aplikacje jakie zostały po formacie to pare motywów i tapety. antywirusa nie instalowałem, jedyne aplikacje to Gadu-Gadu (które już zostało usunięte), Parlingo i Opera Mobile. sms nie mam wgl. a zdjęć trochę jest ale przed tem było ok, karty pamięci nie mam 8GB wbudowanej pamięci mi wystarcza. A handy taskmana nie mam, nawet nie wiem co to jest :D

[ Dodano: 2011-07-22, 14:48 ]
Problem znowu występuje. Robiłem hard reset i nic nie pomogło. Aparat nie chce się włączyć.
Dochodzi do pokazania sie ikony na ekranie i powrót do menu. Ostatnio w serwisie wymieniali mi soft bo skopali mi telefon, ale wymienili na ten sam co był wcześniej.