• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #457089  autor: WujekRyba
 01 lut 2011, 22:13
siemka

Kupując w/w samsunga znałem dwie opinie o baterii w tym modelu, jednym trzyma 3-4 dni a innym dzień. Stwierdziłem, że jako w testach Telepolis owa bateria zajęła 2 miejsce w wydajności i zdarzają się opinie pozytywne w tym fakcie to musi być w tym coś prawdy :) Niestety dołączyłem do tych którym trzyma dzień.... a nawet krócej..
Posiadając wcześniej nokie 6220c w której też stwierdzono słabą wydajność i owszem po zakupie jej doświadczyłem tego, to w innov8 bateria to totalny kataklizm :)

W skrócie:

Podłączam telefon na noc do ładowania na jakieś 3-4h czasem więcej. Rano (godz. 5) odłączam telefon max naładowany i po śladowym jego użytkowaniu nim dojadę do pracy (godz. 6) już nie ma jednej kreski... A potem to już leci tak że o godzinie 18 muszę znowu ładować... 13h (????!!!!) :shock:

Dziś z kolei 2 kreski, włączam neta i ledwo się załadowała przeglądarka a tu już wywala info o rozładowanej baterii (0 kresek)...

Generalnie częste ładowanie to dla mnie nie problem po użytkowaniu w/w nokii tylko że ona na początku trzymała chociaż 1.5 dnia a obecnie jakieś 2-3 dni no ale 13 h to jest przesada i lekkie nerwy..

Tak wiem wiem sporo było tematów odnośnie działających w tle aplikacji itd część zastosowałem część nie, to nie ważne.

Teraz moje konkretne pytanie (dopiero) Z jakich modelów samsunga będzie pasować bateria do Innov ?? Na jakimś forum wspominali, że z Omni HD jest taka sama ale nie było sprawdzonego info, że pasuje. W grę wchodzą pojemności od 1200 w górę.

Aha jeszcze jedno. Czy aby to napewno jest tak nieudana bateria w tym modelu czy może telefon jest takim pożeraczem energii i nawet bateria o większej pojemności niewiele zmieni ??

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 lut 2011, 13:37 przez WujekRyba, łącznie zmieniany 1 raz.

#459169  autor: kowcio
 11 lut 2011, 13:41
Google nie gryzą
Baterie kompatybilne z i8510 są także w modelach Samsunga: D780, i550, i550w, i7110, G810
Kup oryginalną, bo każda inna realnie będzie gorszej jakości... Nawet jak będzie 3000mAh.
Być może telefon ma zwarcie (choćby po zawilgoceniu) i dlatego tak szybko się wyczerpuje. Może to nie wina baterii.

#459269  autor: WujekRyba
 11 lut 2011, 23:02
Google już odwiedzałem :)

Telefon jest nowy wyjęty z pudełka więc przyczyna z racji usterki tele odpada, szczególnie że masa użytkowników tego modelu ma to samo.

Ostatnio jednak miałem taką sytuację. Odłączam tele rano po nocnym ładowaniu, po 2 h praktycznie nie używania go już spadła kreska natomiast popołudniu przy stanie juz 3 kresek zacząłem słuchać muzyki na słuchawkach, i to non stop gdzieś ponad 3h, ku mojemu zdziwieniu spadła tylko jedna kreseczka.... dziwne.
Dzięki kolego za modele z których pasuje bateria, kupię oczywiście oryginalną. wiem o co chodzi z zamiennikami, mam tylko nadzieję, że w przypadku Innov'a to właśnie sama bateria jest przyczyną a nie telefon bo wtedy żadna bateria nie podoła.