• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #456298  autor: user_delete34
 29 sty 2011, 08:32
Witam! Zaznaczam: nie korzystałem z żadnego z wymienionych w temacie komunikatorów (jedynie miałem zainstalowane), więc proszę tłumaczyć mi tak, jak dziecku :lol:
Potrzebuję takiego komunikatora VoIP, bym mógł używać go zarówno przez moją N79 (Wi-Fi lub GPRS/EDGE/3G/HSPA ale NIE przez zadzwonienie na jakiś stacjonarny i stamtąd przekierowanie, jak to w Skype lite podobno było) jak i przez komputer. Zależy mi na możliwości darmowych rozmów i wideorozmów wewnątrz sieci i aby było możliwe przeprowadzenie ich zarówno między komputerami jak i telefonem i komputerem. Nie zauważyłem w obecnym Skype'ie na s60v3 wideorozmów i czytałem gdzieś, że we fringu Skype został zablokowany, bo Skype pobierał opłaty za wideorozmowy, a fring nie. Skąd wziąć w takim razie fringa jeszcze z obsługą Skype'a i wideorozmów-ma ktoś i mógłby podesłać? Czy będą one jeszcze darmowe? Jak je wykonać: we fring skonfigurować Skype'a i tyle? Dodzwonię się tak poprostu wtedy na komputer i będzie wideorozmowa? Podobno rozmowy i wideorozmowy wewnątrz fring są darmowe-ale skąd wziąć fring na komputer? Zauważyłem w N79 'Ustawienia SIP'-dobrze myślę, że to coś związane z tymi rozmowami i wideorozmowami przez internet?
Przepraszam, bo trochę 'nieciekawie' napisałem ten post ale chciałem się o wszystko zapytać :wink: Mam nadzieję, że obeszło się bez błędów.