• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #455669  autor: therror
 26 sty 2011, 16:01
Witam

Posiadam nokie E52. Ustawiłem sobie na pulpicie skrót do Bluetooth aby móc je szybko uruchomić. Posiadam także urządzenie bluetooth, które chciałbym aby łączyło się odrazu z włączeniem Bluetootha na mojej komórce.
Czy jest na to jakiś sposób, niż wybieranie osobno łączenia się z tym urządzeniem ?
Innymi słowy, czy istnieje możliwość aby nie wyłączać połączenia telefonu z urządzeniem -aby było cały czas połączone w momencie właczonego Bluetooth. Dodam, że połączenie z tym urządzeniem jest autoryzowane.

Po szczegóły pisz na priv

#455677  autor: kerim36
 26 sty 2011, 16:33
a jakie to jest to drugie urzadzenie??

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#455724  autor: thonka
 26 sty 2011, 19:46
ja wlasnie sparowalem sluchawke bluetooth i telefon (e71, tu i tu symbian wiec powinno byc tak samo) po pomyslnym polaczeniu wyswietlil komunikat czy autoryzowac urzadzenie w celu automatycznego laczenia sie z tym urzadzeniem, gdy znajdzie sie w zasiegu.

oczywiscie zarowno sluchawka jak i BT w telefonie musi byc wlaczone ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#455746  autor: therror
 26 sty 2011, 20:34
Witam

Jest to zestaw głośnomówiący. ale już wiem co jest. Otóż miałem jak napisałem wcześniej połączenie autoryzowane i powinno być tak jak napisał thonka. Faktycznie nie trzeba za każdym razem nawiązywać połączenia z danym urządzeniem, wystarczy tylko włączyć bluetooth w telefonie a potem samo urządzenie. Wazna jest właśnie ta kolejność, bo na odwrót czyli najpierw włączenie urządzenia a potem aktywacja bluetooth w telefonie nie spowoduje ich wzajemnej komunikacji.

dzięki :D

Po szczegóły pisz na priv

#455752  autor: kerim36
 26 sty 2011, 20:44
therror pisze:najpierw włączenie urządzenia a potem aktywacja bluetooth w telefonie nie spowoduje ich wzajemnej komunikacji
glosnomowiacy powinien i tak po jakims czasie zaskoczyc i polaczyc sie z telefonem - szczegolnie jesli twoj telefon jest jedynym sparowanym urzadzeniem w zestawie glosnomowiacym

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl