• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #452298  autor: GOzDi
 11 sty 2011, 15:07
witam. Mam zarówno nokia maps, jak i wgranego Garmina z mapą Polski. Do niedawna wszystko działało ok, przy czym z navigacji od nokii nie wiele korzystałem, bo nie kupiłem licencji. Garmin śmiagał świetnie kiedy odpalałem go ze 2 miesiące temu. Kiedy wczoraj próbowałem włączyć w siedząc w samochodzie, Garmin znalazł miejsce, ale już nie wyznaczył trasy. Zatrzymał się przy 80% zielonego paska z oczekiwaniem na wyższą dokładność satelity. I dalej nie chciał ruszyć. Myślałem, że to moze tyko z garminem coś nie tak, ale na nokii maps to samo z tą różnicą , że w ustawieniach satelit pokazuje 'błąd połączenia' i ikona słuchawki cały czas miga na żółto-zielono z otwartą kłódką. Czy ktoś ma sugestię czym może być to spowodowane? Dzięki za odp.
Pozdrawiam.

#452299  autor: aizo
 11 sty 2011, 15:19
Włącz i wyłącz telefon i szukaj sygnału na zimno.
Najlepiej na jakiś dużym otwartym terenie (np parking marketu)
Jak nie znajdzie po jakimś czasie to zobaczmy cos dalej

Połączenie nie może być zrealizowane.

#452304  autor: GOzDi
 11 sty 2011, 16:03
Nic z tego. Na Youtube pokazywali gdzieś, żeby w metodach pozycjonowania odznaczyć wspomaganie GPS i zostawiłem tylko zintegrowany. Odznaczyłem, nie ma już błędu, ale ciągle jest tylko czekanie na GPS. W statusie satelit niby widać 4 słupki prawie na max wypełnione, ale łączyć nadal się nie chce.