• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #450540  autor: Pazuzu
 03 sty 2011, 13:07
Wiadomo każdy w opiniach i recenzjach wymienia głównie zalety telefonu. Dlatego prosiłbym użytkowników tego modelu o wymienienie głównie wad, zarówno dotyczących oprogramowania, budowy telefonu oraz innych rzeczy. Pisałem do kilku użytkowników wiadomości PW i pomijając jedna osobę wszyscy odpisali, wiec juz jakiś obraz wad mam, jednak chyba lepiej jak te wiadomości będą dostępne dla ogółu.

#450548  autor: maniek89
 03 sty 2011, 13:25
Wadą dla niektorych moze byc symbian, w niektorych modelach lekko przeswituja klawisze jest to wina zlozenia telefonu., GPS czasem ma trudnosci ze zlapaniem satelit ale to urządzenie mobilne więc nie wiem wsumie czy to taka wada bo należy pamietac ze w glownej mierze to TELEFON a nie gps. Pierwsze wersje softu czasem nie byly stabilne i telefon potrafil dluzej pomyslec - w najnowszej wersji nie ma tego problemu.
 #450551  autor: IK`ey
 03 sty 2011, 13:33
Pazuzu pisze:Wiadomo każdy w opiniach i recenzjach wymienia głównie zalety telefonu. Dlatego prosiłbym użytkowników tego modelu o wymienienie głównie wad, zarówno dotyczących oprogramowania, budowy telefonu oraz innych rzeczy. Pisałem do kilku użytkowników wiadomości PW i pomijając jedna osobę wszyscy odpisali, wiec juz jakiś obraz wad mam, jednak chyba lepiej jak te wiadomości będą dostępne dla ogółu.
To może zamieść te wady które już znasz chociażby z informacji od innych.

Pozdr

Ik`ey

#450558  autor: Pazuzu
 03 sty 2011, 14:27
Wady które najczesciej sa powtarzane to:
- miedzy kliknieciami trzeba zrobic przerwe, tzn jak przejedziemy palcem po przyciskach 1 2 3 bez odrywania palca, to na wyswietlaczu pojawi sie tylko 1 3
- zle umiejscowienie klawisza odpowiedzialnego za polskie znaki. Pod c, czyli trudnosc w pisaniu literki ć
- Czesto zle spasowana, luzna klapka od baterii
- Czesto odpadajace zaslepki od usb i katy pamieci.
- Cichy glosnik (sporadyczne charakterystyczne charczenie przy maksymalnej glosnosci)

na ten teraz przypominam sobie tylko te problemy. Zaznaczam ze telefonu nie posiadam a ww wady/problemy sa najczesciej wymienianymi wadami z ktorymi spotkalem sie w opinniach innych uzytkownikow.

#450586  autor: tarak
 03 sty 2011, 15:37
mi po miesiącu jednak przeszkadza troche szerokość telefonu :roll:
wiem, wiem- widziały gały co brały, ale myślałem że się przyzwyczaję, hehe. a tymczasem przy wsiadaniu do auta albo ubieraniu butów najpierw muszę poprawić ułożenie telefonu w kieszeni bo mnie ciśnie :-D
do tego spasowanie tylnej klapki- u mnie jest sporawa przerwa między obudową telefonu a górną krawędzią baterii. niby nic ale w tej klasie telefonu powinno być chyba porządnie to zrobione.
przeszkadza mi też to że aparat i lampa odstają od reszty telefonu. i narazie chyba to wszystko.

#450895  autor: Pilarson
 04 sty 2011, 18:16
Ja bym jeszcze jako wadę zaliczył jeśli chodzi o symbiana:
-bardzo ubogi rejestr, liczników połączeń, smsów, tranferu danych,
-konieczność wybierania za każdym razem odbiorcy wiadomości (brakuje opcji ostatnio używane, jak to jest w Nokiach bez symbiana)
-brak możliwości zmiany koloru czcionki na ekranie głównym (mało znaczący minus :) )
-'odwrócona' rozdzielczość ekranu (niektóre gry i motywy źle działają lub źle wyglądają)
-jak się odświeża bibliotekę utworów dodaje wszystkie pliki dźwiękowe (m.in. dzwonki itp) :|

Ponadto jeszcze:
-niezbyt dobrze działający klawisz optyczny, notabene jest wykonany z plastiku który łatwo się rysuje i jakoś luźno jest przymocowany,
-w moim egzemplarzu minimalne luzy wykazuje element obudowy pod klawiszami
-'zapadający' się włącznik i wyłącznik telefonu, trzeba bardzo głeboko go wciskać by zadziałał.

Jak dla mnie nie są to wady skreślające ten telefon :)

#450927  autor: Pazuzu
 04 sty 2011, 20:00
Pilarson pisze: -bardzo ubogi rejestr, liczników połączeń, smsów, tranferu danych,
-konieczność wybierania za każdym razem odbiorcy wiadomości (brakuje opcji ostatnio używane, jak to jest w Nokiach bez symbiana)
Czy wady te można w jakiś sposób naprawić, bo faktycznie jest to minus? Nie mam pojęcia w jaki sposób, jakiś program, jakiś patch.

#451837  autor: Mila89
 09 sty 2011, 08:25
Restartujacy sie telefon podczas sluchania radia... niestety jest to czesta wada w tych telefonach wiec bedziesz sie musial do tego przyzwyczaic albo nastawic odrazu na wysylke do serwisu... jezeli chodzi o moj egzemplarz to bateria jest zle dopasowana tj powyjeciu tylniej klapki bateria poprostu wypada z wad to chyba tyle ogolnie jednak telefon bardzo udany i szczerze polecam :)

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6