• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #447988  autor: Andrew_78
 21 gru 2010, 11:14
witam wszystkich

u mnie sytuacja jest taka że wifi w domu stoi na acces point i nie przydziela automatycznie nr IP urządzeniom w sieci tylko trzeba je ręcznie ustawić na kompie komórce czy czymkolwiek, kiedyś z powodzeniem skonfigurowałem nokię e 61 pod moje domowe wifi i chodziło super, na C6 które mam od wczoraj łączy się ładnie z moją siecią ale przeglądarka mówi: nieprawidłowa nazwa serwera, podejrzewam że chodzi o to że radiowo wszystko jest dobrze ale konfiguracja IP jest zła, czy jest jakaś opcja żeby w C6 ręcznie ustawić?? bo nie mogę znaleźć
z góry dzięki
Ostatnio zmieniony 21 gru 2010, 22:43 przez Andrew_78, łącznie zmieniany 1 raz.

#448015  autor: staruch
 21 gru 2010, 13:49
z tego co ja robilem na swoim telefonie to podpinalem kazde ip osobno pod router.zalezy czy masz na MAC czy nie...jesli nie to podpinasz pod wifi wprowadzasz haslo i powinno dzialac.Profile internetowe nic nie maja do ustawien wifi

pozdro

#448128  autor: marekk97
 21 gru 2010, 23:22
Wg mnie system operacyjny na kompie nie powinien nic miec do rzeczy poniewaz ty sie laczysz z routerem a nie z komputerem i wprowadzasz haslo, zeby polaczyc sie wlasnie z routerem a nie kompem (przynajmniej u mnie tak jest)
ja moją nokia 5630 polaczylem sie z routerem w piec min. (musialem znalezc w laptopie (ktorym łączy się przez wifi z netem) haslo)

#448195  autor: Andrew_78
 22 gru 2010, 12:58
witam

wszystko co piszecie to może i prawda ale podkreślam że ja pracuję na access point czyli tak bardzo upraszczając:

router za nim access point jako brama i dopiero końcówki typu komp, komórka z wifi czy inna franca jako odbiorca ostatni i tak jak pisałem access point nie przydziela adresow ip automatycznie tylko na końcówkach trzeba ustalić ręcznie IP i adres czyli nr IP bramy czyli właśnie tego access pointa i tego w ustawieniach C6 nie mogę znaleźć ale jestem już dogadany z kumplem że pomoże mi przekonfigurować access point i powinno zacząć chulać

pozdrawiam i dzięki za dobre chęci