• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #442285  autor: kowcio
 20 lis 2010, 15:39
Mam taki problem, ponieważ od wczoraj nie mogę znaleźć takiej opcje w tych skomplikowanych, symbianowych ustawieniach, a Google nic nie pomaga.

Po prostu chcę, zeby telefon zawsze i wszedzie samodzielnie łączył się przez punkt dostępu INTERNET. Czy to będzie aplikacja Gmail, czy GG, czy tez Google Maps, czy Opera Mobile- nie chce widzieć komunikatu czy pozwalam na dostęp do sieci danej aplikacji, oraz menu wyboru punktów dostępu.
Mam duże pakiety na internet i nie mam potrzeby łączyć się przez Wifi, które nie wszedzie jest.
Teraz czasu troszkę marnuję na zatwierdzanie tych połączeń.

W S40 przy danej aplikacji były ustawienia i wybierałem tam opcje, czy ma się pytać jak chce mieć dostęp do sieci. Tutaj tego nie ma.

Ma być tak, że włączam Gmail i zassysa mi maile, a nie pyta w kółko o pkt dostępu.

#442289  autor: maniek89
 20 lis 2010, 15:45
INTERNET -> ustawienia ogólne - punkt dostepu i wybierasz co chcesz - w twoim wypadku Internet

#442293  autor: kowcio
 20 lis 2010, 15:50
Tylko to jest ustawienie przeglądarki wbudowanej.
A mnie chodzi o aplikacje zainstalowane przeze mnie. Z tamtej przeglądarki nie korzystam

#442329  autor: maniek89
 20 lis 2010, 18:17
kowcio pisze:Tylko to jest ustawienie przeglądarki wbudowanej.
A mnie chodzi o aplikacje zainstalowane przeze mnie. Z tamtej przeglądarki nie korzystam
a to tak dalo sie opere ustawic? Bo chyba raczej nie. No chyba ze jakims managerem.

#442335  autor: Ja-ros
 20 lis 2010, 18:32
Witam. Dla opery mobile mam tak: ustawienia- zaawansowane- połączenie. Tam masz zawsze pytaj, albo jakieś określone.
Chodzi mi o ustawienia wewnętrzne opery, nie telefonu :)

Siemens sl45i -> Siemiens mc60 -> SE k500i -> Motorola v235 -> Nokia 6610i -> SE k800i -> Nokia e51

#442339  autor: kowcio
 20 lis 2010, 19:01
Ok..
Czyli widzę, że dla Gmaila ani inspiro nie zmienię ustawienia :-( a na ty m najbardziej zalezało, bo z tych aplikacji najczęściej korzystam