• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #439751  autor: belle_
 06 lis 2010, 13:28
hej. Podłączam kablem usb telefon do komputera, wyskakuje 'wybierz tryb', wybieram transfer danych i wyskakuje informacja że każdy transfer zostanie anulowany, i pytanie czy kontynuować. dlaczego jest anulowany?
w drugim przypadku kiedy zmienię używaną pamięć telefonu na kartę pamięci i postępuję tak samo, wyskakuje informacja że karta nie moze zostać odczytana gdyz ktoras z aplikacji ją używa. która to może być? lub jak to ominąć?
szukałam na stronie nokii pc suite, ściągnęłam, ale format aplikacji się nie zgadza, czy cos takiego.
jak podłączyć więc telefon do kompa?

#439769  autor: dario321
 06 lis 2010, 15:51
jesli masz czytnik kart to przez niego wejdz na karte.
z telefonem polacz sie w trybie pc suite.
jesli nie zalezy Ci na danych z karty to ja sformatuj z poziomu telefonu.

#440852  autor: maniek89
 12 lis 2010, 14:20
Jesli w czasie podpinania telefonu jest aktywne polaczenie internetowe - zostanie zatrzymane. Tak kontynuowac inaczej sie nie polaczysz.
belle_ pisze:wyskakuje informacja że karta nie moze zostać odczytana gdyz ktoras z aplikacji ją używa. która to może być? lub jak to ominąć?
wyskakuje to wtedy gdy podczas podpinania masz odpalona jakas aplikacje - przed podpieciem zamknij wszystkie aktywne aplikacje.
Chociaz przeez pc suite normalnie udaje mi sie wejsc na karte czy na pamiec telefonu nawet jeli w tym moimencie zapomnialem pozamykac aplikacje korzystajace z danego rodzaju pamieci.