• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #57453  autor: bosmanxxl
 01 mar 2006, 23:34
Witam mam kilka pytań dotyczących noki 6680.

1. czy da się wyłączyć wygaszać ekranu ??

2. czy można w telefonie z symbianem edytować rejestr? (jak w windowsie - rejestr systemu, nie połaczeń)

3.Możecie mi polecić jakieś ciekawe programy? Np żeby telefon wyświetlał literkę G gdy gprs lub E gdy edge??

4. Czy aparat ma jakieś funkcje typu fotka w sepii, cz.b. ? panorame itp -jak np większość sonyeryków.

5.Czy w MMS da się edytować kolor tekstu, jego krój i rozmiar tło obrazka itp ?

6. Czy znacie jakiś dobry i pewny sposób na zamianę ikon z oryginalnych na własne ??

7. Czy znacie jakieś ciekawe strony z tematami i tapetami ??? (wiem google ale na mda compact niezbyt łatwo sie takiego stuffu szuka - a najbliższy czas mam tylko poprzez niego dostęp do netu)

8. Macie jakieś ciekawe uwagi spostrzeżenia co do systemu symbian ?? jakieś super rady ??

Pozdrawiam (nie miałem nigdy symbiana stąd te pytania, od wielu lat jadę na pocket PC)

#57464  autor: MarcinK
 02 mar 2006, 00:24
1.Wygaszacza nie wyłączysz
2.O ile sie nie myle to symbian rejestru nie ma
3.O co ci dokładnie chodzi?
4.chyba nie (moja 6630 nie ma)
5.nie da sie
6.Instalacja nowego theme z ikonkami, popatrz na moje tematy tu na telepolis
7. www.mobile9.com , www.iphone-forum.org - na oba serwisy wrzucam swoje theme a jest tam jeszcze mase innych , znacznie lepszych (zdaję sobie sprawe z niedoskonałosci moich)
8 . Super rady??hmmm to juz którys tel z tym OS (po 7650,3650, sx1,6600 a teraz 6630) miec dobry explorator plików np FExplorer (freeware) , raz na pare dni reboot (ram) :wink:

#57474  autor: bosmanxxl
 02 mar 2006, 06:34
oczekiwałem mniej 'Nie"

z literkami E i G wiem że sie nie da
dzieki i pozdro
 #57487  autor: piotrz
 02 mar 2006, 10:53
bosmanxxl pisze:Witam mam kilka pytań dotyczących noki 6680.

1. czy da się wyłączyć wygaszać ekranu ??

2. czy można w telefonie z symbianem edytować rejestr? (jak w windowsie - rejestr systemu, nie połaczeń)

3.Możecie mi polecić jakieś ciekawe programy? Np żeby telefon wyświetlał literkę G gdy gprs lub E gdy edge??

4. Czy aparat ma jakieś funkcje typu fotka w sepii, cz.b. ? panorame itp -jak np większość sonyeryków.

5.Czy w MMS da się edytować kolor tekstu, jego krój i rozmiar tło obrazka itp ?

6. Czy znacie jakiś dobry i pewny sposób na zamianę ikon z oryginalnych na własne ??

7. Czy znacie jakieś ciekawe strony z tematami i tapetami ??? (wiem google ale na mda compact niezbyt łatwo sie takiego stuffu szuka - a najbliższy czas mam tylko poprzez niego dostęp do netu)

8. Macie jakieś ciekawe uwagi spostrzeżenia co do systemu symbian ?? jakieś super rady ??

Pozdrawiam (nie miałem nigdy symbiana stąd te pytania, od wielu lat jadę na pocket PC)
1.nie da się.Najwyżej możesz wydłużyć czas, po jakim on się pojawi.
2.rajestr, czyli? jeśli chodzi Ci o taki z windowsa to go po prostu nie ma.
3.a tego nie ma przypadkiem w standardzie? gdy korzystasz z wapu pod ikonką zasięgu??
4.panoramy nie ma, inne efekty są.po prostu wejdź w "kamera" :arrow: opcje :arrow: tam powinny być efekty, czy jakoś tak.teraz już nie pamiętam dokładnie.
5.nie da się
6.wgraj jakiegoś temata.poszukaj np. tu
7.patrz wyżej
8.rady? wgraj fexplorer, bardzo przydatny program, auto lock (autoblokada klawiatury), i opere (przeglądarka internetowa).

#57505  autor: MarcinK
 02 mar 2006, 12:56
@piotrz
po pierwsze twoje tłumaczenie punktu 4 jest błędne, sepię lub biało czarny mozna dodac tylko w photoeditorze :wink:

#57536  autor: piotrz
 02 mar 2006, 15:05
w aplikacji co innego, ale można wejść w "ustaw" :arrow: z odcieniem koloru :arrow: i tam są efekty.

#57589  autor: Blackall
 02 mar 2006, 16:32
Tankian, 6630 owszem, nie posiada takich opcji, ale 6680 tak. W sumie moznaby sprobowac wgrac zawartosc z/system/apps/camcorder z 6680 do 6630 [na E].W sxie dzialalo takie kombinowanie (mowie o plikach na E, nie programach z symbiana 8.0 :) )

Ps. Jesli chcialbys sie dowiedziec cos wiecej o symbianie, Zapraszam.

SymbianOS.pl
Mobility

#57595  autor: MarcinK
 02 mar 2006, 16:45
@BlackAll, hehe myslałem ze róznice az tak znaczące nie są pomiedzy tymi dwoma fonami :oops:
wiem o czym mówisz jezeli chodzi ci o przenoszeniu częsci danych na dysk E,
a na twoim forum dawno jestem, :smt005

#57648  autor: Blackall
 02 mar 2006, 19:07
Tankian pisze: wiem o czym mówisz jezeli chodzi ci o przenoszeniu częsci danych na dysk E
W koncu tez miales sxa :)
Tankian pisze: a na twoim forum dawno jestem, :smt005
nie do ciebie było to ps :)

SymbianOS.pl
Mobility

#57650  autor: piotrz
 02 mar 2006, 19:10
czyli rozumiem, że do mnie? :-D
bo ja też jestem na tym forum zarejestrowany :smt005
tylko się ostatnio nie udzielam :wink:

#57655  autor: Blackall
 02 mar 2006, 19:14
piotrz pisze:czyli rozumiem, że do mnie? :-D
bo ja też jestem na tym forum zarejestrowany :smt005
tylko się ostatnio nie udzielam :wink:
Incorrect :)

Kierowałem to do autora tematu :)

SymbianOS.pl
Mobility

#57658  autor: piotrz
 02 mar 2006, 19:19
ahhh..to co innego. :-D
ale koniec offtopa :wink: :sign4: :smt075

#57721  autor: bosmanxxl
 02 mar 2006, 21:25
Wielkie dzięki za odpowiedzi. Najbardziej wnerwia mnie brak możliwości wyłączenia wygaszacza....
Może da się jakoś dotrzeć do rejestru, bo jako system, symbian powinien coś takiego mieć...

#57723  autor: MarcinK
 02 mar 2006, 21:27
nietety musze cie zawiesc, rejestru brak

#58805  autor: bosmanxxl
 05 mar 2006, 23:49
Wracając do tematów dla nokii 6680, czy znacie może jakiś program w którym w prosty sposób można podejżeć temat w formacie SIS

edit: A może podpowiecie mi co warto wywalić z tego co operator daje ??